Το PS4 ξεπέρασε τις 80 εκατομμύρια πωλήσεις

Ο ρυθμός πωλήσεων έπεσε όπως προέβλεψαν και οι ειδικοί της εταιρείας.

Η Sony αποκάλυψε πως το Playstation 4 ξεπέρασε το φράγμα των 80 εκατομμυρίων πωλήσεων.

Η εταιρεία έδωσε στην δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2018, τα οποία με την σειρά τους αποκάλυψαν πως 3.2 εκατομμύρια PS4 δόθηκαν στην

αγορά από την 1η του Απρίλη μέχρι και τις 30 του Ιούνη. Έτσι στα πέντε χρόνια ζωής της κονσόλας, ο αριθμός των "κομματιών" που έχουν διατεθεί στην αγορά ξεπερνά τα 82.2 εκατομμύρια.

Το συγκεκριμένο νούμερο δείχνει πτώση του ρυθμού πωλήσεων συγκριτικά με πέρσι, αλλά η Sony είχε προβλέψει πως μέσα στο 2018 οι πωλήσεις θα παρουσιάσουν μία γενική πτώση της τάξης των τριών εκατομμυρίων για κάθε έτος, φέρνοντας τις γενικές πωλήσεις του έτους κοντά στα 16 εκατομμύρια.

Στο τέλος του προηγούμενου οικονομικού έτους, η Sony είχε διαθέσει παγκοσμίως στην αγορά περίπου 79 εκατομμύρια PS4 κονσόλες.

software πωλήσεις του PS4 παρουσίασαν εξαιρετική άνοδο, με first-party τίτλους όπως το God of War και μερικούς third-party τίτλους να "ξεπερνάνε κατά πολύ τις προσδοκίες" της εταιρείας. Γενικά, παρουσίασαν άνοδο κατά 36%, φέρνοντας τα έσοδα από 348.1 δις ιαπωνικά yen (2.65 δις ευρώ), στα 472.1 δις yen (3.6 δις ευρώ) για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2018.

Παράλληλα η Sony ανέφερε πως οι τίτλοι που αποκαλύφθηκαν κατά την διάρκεια της Ε3 2018 φαίνεται να έχουν καλή ανταπόκριση στο κοινό.

Ο Αριστοτέλης είναι columnist στο IGN Greece και όταν δεν μαζεύει achievements ή βλέπει σειρές, μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook.

IGN GreeceΤι μας λέει ο κύκλος ζωής των προηγούμενων Playstation για το Playstation 5H Sony ανακοινώνει τη σειρά PlayStation HitsΤριπλέτα αποκαλύψεων για το Playstation πριν την E3

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα