Το "Aladdin" ξεπερνά το $1 δισ.

Η 5η κατά σειρά live-action ταινία της Disney που το καταφέρνει.

Το live-action remake της Disney, "Aladdin", ξεπέρασε το $1 δισ. στο παγκόσμιο box office.

Σύμφωνα με το THR, η ταινία απέσπασε $343,1 εκ. από τις ΗΠΑ και άλλα $656,2 εκ. παγκοσμίως. Άλλες ταινίες του στούντιο που έχουν πατήσει στο βάθρο είναι τα "Spider-Man: Far From

Home", "Captain Marvel" και "Avengers: Endgame" μόνο για το 2019.

Αυτή είναι η 41η ταινία του στούντιο που ξεπερνά το $1 δισ. και η 5η live-action μεταφορά που το καταφέρνει, μετά τα "Beauty and the Beast", "Alice in Wonderland", "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" και "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest".

Πρόσφατη εισαγωγή στα live-action remake είναι το "The Lion King", το οποίο έσπασε ρεκόρ εισπράξεων με $185 εκ. τοποθετώντας την ταινία στο βάθρο του μεγαλύτερου ανοίγματος για τον Ιούλιο.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, το "Avengers: Endgame" βρέθηκε εκτός box office, μόλις στην 11η θέση, αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει $1,19 εκ., τα οποία το βοήθησαν να ξεπεράσει το "Avatar" και να βρεθεί επιτέλους στην πρώτη θέση των πιο κερδοφόρων ταινιών όλων των εποχών.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Guy Ritchie και πρωταγωνιστές οι Naomi Scott ως Jasmine, Mena Massoud ως Aladdin και Will Smith ως Genie. Άλλα μέλη του cast είναι οι Marwan Kenzari ως Jafar, Billy Magnussen ως Prince Anders και ο Numan Acar ως το δεξί χέρι του Jafar, Hakim.

Ο John August επιμελείται της παραγωγικής διαδικασίας μαζί με τον Dan Lin. Η Vanessa Taylor ανέλαβε να δώσει νέα κατεύθυνση στο σενάριο των Ritchie και John August, βασισμένο στο παραμύθι "Χίλιες και μία νύχτες" και στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney (1992). Οι εθνικότητες των χαρακτήρων παρέμειναν ως έχουν για να υπάρχει ποικιλομορφία στο cast και να γίνει "μια ταινία αυθεντική στον κόσμο".

Νέα τραγούδια ακούστηκαν στην ταινία, μεταξύ άλλων ένα ντουέτο των Jasmine και Aladdin, το οποίο συνέθεσαν οι Benj Pasek και Justin Paul (La La Land), οι οποίοι μάλιστα είχαν συνεργαστεί με τον αρχικό συνθέτη της ταινίας κινουμένων σχεδίων, Alan Menken.

Διαβάστε το review μας για το live-action "Aladdin" και μην ξεχάσετε να μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece για ό,τι νεωτερο στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τοπίο.

IGN GreeceΜε το μαγικό του χαλί προσγειώνεται στην κορυφή του box office το "Aladdin"Aladdin ReviewΝέο τηλεοπτικό σποτ για τον καινούργιο Aladdin

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα