Τι τρέχει τελικά με την Telltale Games;

Το Peter-tingle δεν έχει κάποιο σχόλιο για το γεγονός.

Με κάποιον "μαγικό" τρόπο, η Telltale Games έχει καταφέρει να γυρίσει από τον "Άδη", ύστερ από την εξαγορά της "πρώην εταιρείας" από την LCG Entertainment. Παρόλα αυτά, η κατάσταση δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψην τη μπερδεμένη ιστορία της εταιρείας, που την οδήγησε να "κλείσει τις πόρτες της" το 2018.

Comeback ή κάτι παρόμοιο;


Πριν από μερικές ώρες, το Polygon ανέφερε σε ρεπορτάζ του, πως μια εταιρεία

με έδρα το Malibu, αγόρασε την Telltale Games και τις πνευματικές της ιδιοκτησίες, αντί ενός ποσού, που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Η νέα ηγεσία του στούντιο θα αποτελείται από τους Jamie Ottilie και Brian Waddle, βετεράνους του χώρου, χωρίς όμως καμία προηγούμενη σχέση με τη Telltale Games.

Στόχος της νέας Telltale θα είναι η δημιουργία νέων παιχνιδιών, που θα βασίζονται στα προηγούμενα IP της εταιρείας. Σύμφωνα με τον Ottilie, πρώην μέλη της εταιρείας θα έχουν προτάσεις για την επιστροφή τους, αν και μετά από την επικοινωνία του IGN με πρώην υπαλλήλους της εταιρείας, κανείς από αυτούς δεν επιβεβαίωσε την επιστροφή στελεχών ή creative designers μέχρι στιγμής.

Τι μπορεί να κάνει η νέα Telltale;


Σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή του IGN, η αγορά πραγματοποιήθηκε την περασμένη άνοιξη και πλέον η νέα εταιρεία μπορεί να επαναφέρει τις άδειες, με την έγκριση των τωρινών ιδιοκτητών των IP.

Μπορεί το Minecraft να γύρισε στη Microsoft, η Marvel πίσω στην ομώνυμη εταιρεία και το The Walking Dead στη Skybound, όμως IP's της Warner Bros, όπως τα The Batman, The Wolf Among Us και πολλά από τα original IP της εταιρείας, μπορούν να ενεργοποιηθούν ξανά.

Σε τι είδους παιχνίδια καταλήγουμε;


Με το εργατικό δυναμικό να είναι πλέον τελείως διαφορετικό από εκείνο που εκτόξευσε τη φήμη και την αξία της εταιρείας, αλλά και τους τίτλους κλειδιά (The Walking Dead) να μην ανήκουν πλέον στην Telltale, επικρατεί ένα κύμα αβεβαιότητας, εάν η νέα αυτή εταιρεία μπορεί να καταφέρει ξανά, αυτό που κατάφερε στο παρελθόν.

Τουλάχιστον αυτή είναι η άποψη πολλών πρώην developer της Telltale.

Γιατί όμως έκλεισε η Telltale Games;


Η επιτυχία που δημιούργησε για την εταιρεία η σειρά του Walking Dead, έφερε την αξία της εταιρείας στο ζενίθ της, η οποία τελικά ύστερα από αμφισβητήσιμες αποφάσεις της ηγεσίας έφτασε σε χρόνο ρεκόρ στο ναδίρ.

Καθυστερήσεις σε projects, υπερωρίες ύστερα από λάθη του management, διαφορές ανάμεσα στα δημιουργικά "μυαλά" της εταιρείας, μαζί με τη δημιουργία ενός, εν τέλει, αγχωτικού εργασιακού περιβάλλοντος δεν άργησαν να αντιστρέψουν την επιτυχία που γνώρισε η εταιρεία στις αρχές της δεκαετίας του 2010.

Ένας από τους ιδρυτές της Telltale, Kevin Bruner, παραιτήθηκε το 2017, ενώ ακόμη πραγματοποιήθηκαν απολύσεις 90 εργαζομένων.

Το πιο τραγικό γεγονός έμεινε να είναι και το τελευταίο, καθώς όπως πλέον γνωρίζουμε, το 2018, η Telltale Games ανακοίνωσε το κλείσιμο της, απολύοντας το 90% του εργατικού δυναμικού της, με μία μικρή ομάδα να παραμένει, ώστε να ολοκληρωθεί το Minecraft: Story Mode. Πολλοί υπάλληλοι δεν είχαν προειδοποιηθεί, αλλά ούτε έλαβαν τις αποζημιώσεις που δικαιούνταν, πράγμα που οδήγησε σε μηνύσεις κατά της Telltale, κατηγορώντας τη για την καταπάτηση νόμων του εργατικού δικαίου.


Ας μαζέψουμε όμως λίγο όλα τα παραπάνω. Δυστυχώς, για όποιον πιστεύει πως πρόκειται για την επάνοδο της Telltale, οι ενδείξεις δεν δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι νευραλγικές προσωπικότητες, που οδήγησαν την Telltale σε στιγμές επιτυχίας δεν βρίσκονται πλέον εκεί, οι IPs που έχτισαν τη φήμη της εταιρείας ανήκουν πλέον σε άλλα στούντιο και οι νέοι ιδιοκτήτες δείχνουν να θέλουν να εκμεταλλευτούν απλώς το όνομα που είχε η εταιρεία, καθώς "τα παιχνίδια της Telltale κατάφεραν ουσιαστικά να δημιουργήσουν μια νέα κατηγορία παιχνιδιών, η οποία ουσιαστικά "άνηκε"¨στο στούντιο", δηλώνει ένας πρώην manager της Telltale.

O Γιώργος είναι αρθρογράφος του IGN Greece και βγαίνει από την σπηλιά του 3 φορές το χρόνο, για να διαδώσει τη σημασία των memes στο κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικό Zeitgeist.

IGN GreeceΚι άλλες απολύσεις στην TelltaleTo The Walking Dead: The Final Season μάλλον θα τελειώσει πρόωραΠλησιάζει η τελευταία σεζόν του The Walking Dead της Telltale Games

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα