Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Μπερλουσκόνι

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος απευθυνόμενος στους ποδοσφαιριστές της Μόντσα, τους υποσχέθηκε ένα πούλμαν γεμάτο από ιερόδουλες εφόσον καταφέρουν στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, να διατηρήσουν την ομάδα στα σαλόνια της Serie A.

«Μίζερα λόγια, μα πάνω απ΄ όλα επικίνδυνα», δήλωσε η Κιάρα Απεντίνο του κόμματος «πέντε αστέρες» (M5s).

«Δηλώσεις ανάξιες σχολιασμού, χωρίς κανένα νόημα», ήταν η θέση της Λάουρα Μπολντρίνι, του Δημοκρατικού

Κόμματος (Pd).

«Αηδία», ήταν το λακωνικό σχόλιο της Τερέζα Μπελάνοβα του κόμματος Italia Viva.

Φυσικά ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν και από την πλευρά πολλών ανδρών πολιτικών και όχι μόνο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν την απέχθεια τους προς το πρόσωπο του Μπερλουσκόνι και τις πρακτικές που ακολουθεί γενικότερα στην ζωή του. Άλλωστε συχνά – πυκνά τον συνοδεύουν «ροζ» ιστορίες και ο ίδιος ποτέ δεν έδειξε κάποιο ίχνος ντροπής για τα όσα έχει – κατά καιρούς – κάνει.

Ο ίδιος σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μετά τον σάλο που ξέσπασε από την δήλωση του, έσπευσε σε μια διευκρινιστική τοποθέτηση, στην οποία αναφέρει: «Ειλικρινά δεν πίστευα και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μια απλή φράση που ειπώθηκε στα αποδυτήρια με μεγάλη δόση… χιούμορ, θα μπορούσε να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και κακόβουλων σχολίων.

Λυπάμαι για όλους αυτούς που προέβησαν σε επιθετικές δηλώσεις εναντίον μου. Αυτό που καταλαβαίνω είναι η απόλυτη έλλειψη χιούμορ, αλλά πρόκειται για κακούς και θλιβερούς ανθρώπους, που το μόνο που κατάφεραν είναι να τους υπολογίζουμε πλέον ως… εχθρούς μας. Παρ όλα αυτά και επειδή είμαστε στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ακόμη και σε αυτούς εύχομαι χρόνια πολλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα