Serie A: Το ημιαυτόματο οφσάιντ εισάγεται από τις 27 Ιανουαρίου

Το ημιαυτόματο οφσάιντ θα εισαχθεί στη Serie A από τις 27 Ιανουάριου, όπως ανακοίνωσε η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία είχε τεθεί σε εφαρμογή στο Μουντιάλ 2022 και στο Champions League.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ η συγκεκριμένη τεχνολογία ήταν σχεδιασμένη να εισαχθεί στις αρχές του Ιανουαρίου, όμως θα ξεκινήσει από την

πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει την τελευταία εβδομάδα του συγκεκριμένου μηνός.

Το αίτημα για το ημιαυτόματο οφσάιντ είχε συζητηθεί έντονα στην Ιταλία, λόγω της απόφασης στην αναμέτρηση της Γιουβέντους με τη Σαλερνιτάνα που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των μπιανκονέρι.

Τι ακριβώς είναι το ημιαυτόματο οφσάιντ

Πώς ακριβώς θα βοηθηθούν οι διαιτητές; Όπως έγινε γνωστό, κάτω από την οροφή κάθε γηπέδου -όπου θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη τεχνολογία- θα είναι τοποθετημένες 12 κάμερες για την "ανίχνευση" της μπάλας όπως και 29 σημεία ακρίβειας από κάθε παίκτη για τον υπολογισμό της ακριβής θέσης του καθενός στο γήπεδο.

Με το που θα λαμβάνεται μάλιστα κάποια απόφαση, θα δημιουργείται ένα ακριβές αντίγραφο της φάσης σε 3D animation, που θα προβάλλεται τόσο στα μάτριξ του γηπέδου όσο και στους τηλεοπτικούς δέκτες, ώστε όλοι -θεατές και τηλεθεατές- να έχουν επίγνωση για το τι ακριβώς συνέβη σε κάθε φάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Serie A, 27 Ιανουαρίου,Serie A, 27 ianouariou