Τότεναμ – Λίβερπουλ 2-1: «Λύγισε» με εννέα και αυτογκόλ στις καθυστερήσεις!

Οι «σπερς» παρέμειναν αήττητοι φέτος και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση, έναν πόντο πίσω από τη Σίτι, ενώ οι «ρεντς», έχασαν μετά από 17 αγώνες και έμειναν τέταρτοι με 16.

H Λίβερπουλ είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με σουτ του ΜακΆλιστερ που πέρασε άουτ στο 4′.

Η Τότεναμ απάντησε με επικίνδυνη μπαλιά του Ρισάρλισον στο 11′ από αριστερά, που πέρασε απ’ όλους, χωρίς να την στείλει κάποιος στα δίχτυα.

Στο 13′, η Λίβερπουλ έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία, με τον Βικάριο να λέει «όχι» σε σουτ των Χάκπο και Ρόμπερτσον από κοντά.

Στο 26′ όμως, η αριθμητική ισορροπία διαταράχθηκε,

με τον Τζόουνς να κάνει σκληρό τάκλιν στο πόδι του Μπισουμά και να αποβάλλεται με απ’ ευθείας κόκκινη, αφού πρώτα ο διαιτητής εξέτασε το replay.

H Τότεναμ, πήρε έτσι τα ηνία και μετά από δύο προσπάθειες των Μάντισον και Ρισάρλισον (στο 34′ η Λίβερπουλ σκόραρε με τον Ντίας, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ), κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 36′.

Η φάση ξεκίνησε με τον Μάντισον να μοιράζει ωραία αριστερά στον Ρισάρλισον, αυτός γύρισε παράλληλα για τον Σον και ο Κορεάτης σκόραρε από κοντά.

Παρά το γεγονός όμως ότι έπαιζε με δέκα, η Λίβερπουλ κατάφερε να ισοφαρίσει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους, όταν ο Φαν Ντάικ με κεφαλιά βρήκε στη μικρή περιοχή τον Χάκπο και αυτός γύρισε και σκόραρε με δυνατό σουτ (τραυματίστηκε στη φάση του γκολ και αντικαταστάθηκε).

Μάλιστα, οι «ρεντς» παραλίγο να κάνουν και το 1-2 πριν βγει το ημίχρονο, όμως ο Ντίας δεν πρόλαβε εκπληκτική πάσα του Σαλάχ.

Στο β’ , η Τότεναμ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον Μάντισον να πιάνει φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, αλλά τον Άλισον να αποκρούει εντυπωσιακά.

Aκόμη μεγαλύτερη η ευκαιρία του 51′, με τον Σον να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Βραζιλιάνο να λέει πάλι «όχι»!

Στο 69′, η Λίβερπουλ έμεινε με εννέα παίκτες, καθώς ο Ζότα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Ουντότζι, με αποτέλεσμα ο Κλοπ να αποσύρει όλους τους επιθετικούς του για να προστατέψει την ισοπαλία.

Η Τότεναμ έτσι…κατασκήνωσε κοντά στην περιοχή του Άλισον και έτσι στην τελευταία φάση του αγώνα, μετά από γύρισμα από αριστερά, ο Μάτιπ στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κρίνοντας το ματς υπέρ των γηπεδούχων!

Τότεναμ (Ποστέκογλου): Βικάριο – Πόρο, Ρομέρο, Φαν Ντε Φεν, Ουντότζι (83′ Ντέιβις) – Σαρ (83′ Σκιπ), Μπισουμά (90′ Χόιμπιεργκ) – Κουλουσέφσκι, Μάντισον (90′ Βέλις), Ρισάρλισον – Σον (69′ Σόλομον).
Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον – Γκόμεζ (73′ Κονατέ), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Σομποσλάι, ΜακΆλιστερ (80′ Χράφενμπερχ), Τζόουνς – Σαλάχ (74′ Αλεξάντερ – Άρνολντ), Χάκπο (46′ Ζότα), Ντίας (73′ Έντο).

Keywords
Τυχαία Θέματα