Θέμα εμπιστοσύνης

Μια ώρα πριν το τζάμπολ του αγώνα με τη Μακάμπι η άδεια Αλεξάνταρ Νίκολιτς Αρένα προσφερόταν για…..γόνιμο κουβεντολόι. Κάπως έτσι και μιλώντας με μέλη του επιτελείου του Ολυμπιακού διαπίστωσα ότι υπήρχε χαλαρότητα και ηρεμία. Ουδεμία διάθεση να πατηθεί το κουμπάκι του πανικού με την ομάδα στο αρνητικό 3-4.Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι αυτό το κείμενο θα μπορούσε να γραφτεί ΚΑΙ ΠΡΙΝ τον αγώνα και όχι μετά τη νίκη όπου ο σπάνια χειμαρρώδης και πάντοτε μετρημένος ασίσταντ κόουτς του Μπαρτζώκα ο Γιώργος Μποζίκας

είπε με τον δικό του τρόπο πολλά από αυτά που ακολουθούν.

Δεν χρειαζόταν το διπλό κόντρα στην Μακάμπι για να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη στην ομάδα. Γιατί πολύ απλά από τους ‘’μέσα’’ αυτή δεν χάθηκε ποτέ. ‘’Δεν έχουμε κάνει προπόνηση όλοι μαζί ούτε μια μέρα. Και δεν μπορούμε να κάνουμε προπονήσεις με την ένταση που θέλουμε γιατί λείπουν συνεχώς παίκτες’’, είναι η γνωμάτευση για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση. ‘’Κανείς δεν θα έκανε κουβέντα για μεταγραφές αν είχαμε κερδίσει ένα ή δύο από τα προηγούμενα ματς που κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ’’, ήταν η άποψη ενός μέλους του επιτελείου της ομάδας. Ενδεχόμενα κανείς δεν θα το θυμάται και μετά τη νίκη επί της Μακάμπι προσθέτω τη δική μου ταπεινή άποψη. Μιας και περί απόψεων ο λόγος. Το είπε ο Γιώργος Μποζίκας στο τέλος του αγώνα εκφράζοντας την κοινή άποψη και γραμμή που υπάρχει στην ομάδα. Οι επαγγελματίες δεν άγονται και φέρονται από τη γνώμη οποιουδήποτε. Πολύ σωστά. Μπορεί εκεί έξω να υπάρχουν μερικές χιλιάδες εν δυνάμει…..Μπαρτζώκες αλλάόσα ξέρει ο νοικοκύρης….

Στην προκειμένη περίπτωση ο νοικοκύρης είναι ο τελευταίος άνθρωπος στον οργανισμό του Ολυμπιακού που θα εισηγηθεί μια μεταγραφή για την….μεταγραφή. Ο Ολυμπιακός σκανάρει και θα συνεχίσει να σκανάρει την αγορά όπως άλλωστε κάνει κάθε χρόνο. Ακόμη και πέρσι όταν η ομάδα πήγαινε εξπρές για το φάιναλ φορ το ίδιο γινόταν. Παίκτης όμως θα αποκτηθεί μόνο αν ισχύει κάποια από τις δύο παρακάτω προϋποθέσεις: Υπάρξει σοβαρός τραυματισμός και μακροχρόνια απουσία κάποιου παίκτη οπότε δεν θα βγαίνουν τα νούμερα και οι αριθμοί. Και δεύτερον, εάν είναι ένας παίκτης που θα μπορεί άμεσα και καταλυτικά να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Μπαρτζώκας θέλει πριν και πάνω από όλα την ηρεμία της ομάδας, δείχνει την πίστη του στους παίκτες και τις επιλογές του και δεν θα διαταράξει για ψύλλου πήδημα τις διαμορφωμένες ισορροπίες. Με άλλα λόγια: Είναι το ίδιο πιθανό ο Ολυμπιακός να κάνει μια προσθήκη παίκτη αύριο το πρωί (τρόπος του λέγειν) ή να μείνει με αυτό ρόστερ μέχρι το τέλος της σεζόν. Η υπόθεση Σίκμα μοιάζει να δικαιώνει αυτή τη λογική. Μπορεί ο Αμερικάνος να μην ήρθε στον Ολυμπιακό στην πρώτη του νιότη αλλά στην ομάδα ξέρουν τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει. Παρότι έπαιξε ανέτοιμος και με μια προπόνηση στα πόδια του σε λιγότερο από 11λεπτά συμμετοχής είχε 8 πόντους, 4 ριμπάουντς, 1ασίστ και 1 κλέψιμο. Πολύ κοντά στις προσδοκίες του Μπαρτζώκα. Κομβική επίσης για περισσότερους από ένα λόγους θεωρείται η επιστροφή του Σακίλ Μακίσικ στις υποχρεώσεις της ομάδας. Οι υπολογισμοί λένε ότι αν δεν υπάρξει κάποιο πισωγύρισμα θα μπει στις προπονήσεις τη Δευτέρα. Ημέρα που ο Μπαρτζώκας είχε σημαδέψει ως την πρώτη όπου ο Ολυμπιακός θα έκανε πλήρης προπόνηση! Μόνο που υπολόγιζε χωρίς τον τραυματισμό του Γκος στο Βελιγράδι,κάτι που ενδεχόμενα θα του χαλάσει τα σχέδια για μια ακόμη φορά. Αλλά αυτό τείνει να γίνει μια καθημερινή ρουτίνα στον Ολυμπιακό και έχουν μάθει να ζουν (και να ξεπερνούν) τα προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα