H κόρη του Κεν Μπλοκ, Λία, στην Ακαδημία νέων οδηγών της Williams

Η Αμερικανή θα έχει σε όλη τη διαδρομή της στο μότορσπορ την υποστήριξη της Williams, της βρετανικής ομάδας που εδώ και τρία χρόνια ανήκει στον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Dorilton Capital. Το 2024 θα κάνει το ντεμπούτο της σε αγώνες μονοθεσίωνστον αναβαθμισμένο θεσμό F1 Academy, όπου συμμετέχουν μόνο γυναίκες οδηγοί.

Οι δέκα ομάδες της Formula 1 θα έχουν από μία οδηγό που θα τρέχει με τα χρώματά τους στην F1 Academy, η οποία αναπτύσσει

για το 2024 στενότερους δεσμούς με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ του πλανήτη. Η Λία Μπλοκ είναι η δεύτερη οδηγός που δηλώνεται στο θεσμό - είχε προηγηθεί η Μπιάνκα Μπουσταμάντε, που θα τρέχει με τα χρώματα της McLaren, επίσης με την ομάδα ART.


Η Λια Μπλοκ ξεκίνησε το 2021 να αγωνίζεται σε εθνικό επίπεδο στο μότορσπορ των ΗΠΑ, αλλά σε αγώνες ράλι - όπως ο πατέρας της, ο θρυλικός Κεν Μπλοκ που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με snowmobile στη Γιούτα των ΗΠΑ στις 2 Ιανουαρίου του 2023. Μάλιστα, η Αμερικανή οδηγός κατέκτησε και τον τίτλο της κατηγορίας Open των δικίνητων rallycars.

Επίσης, πέρσι συμμετείχε σε τέσσερις αγώνες του θεσμού Extreme E, δίπλα στον Τίμο Σάιντερ στην ομάδα Carl Cox Motorsport. Το καλύτερό τους αποτέλεσμα ήταν η 5η θέση στον αγώνα της Σαρδηνίας. Τέλος, αγωνίστηκε και στον αμερικανικό θεσμό Nitrocross NEXT.

“Αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν θα μπορούσα να είχα ονειρευτεί”, είπε η Μπλοκ, “ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτή την καινούρια εμπειρία και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ”. Ο διευθυντής της Williams F1 Τζέιμς Βάουλς τη χαρακτήρισε “εκπληκτικό φυσικό ταλέντο” και συμπλήρωσε πως “έχει πετύχει ήδη υπερβολικά πολλά στο μότορσπορ, και διαθέτει τον ψυχισμό του πρωταθλητή μαζί με την αφοσίωση για να πετύχει στο ταξίδι της στους αγώνες μονοθεσίων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα