Bagnaia vs Martin 14 σημεία πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο;

Bagnaia vs Martin : Απομένουν μόνο δύο γύροι ενός καθηλωτικού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2023 και ακόμα δεν έχουμε ιδέα ποιος θα στεφθεί Πρωταθλητής! Ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) στοχεύει σε διαδοχικές επιτυχίες και αυτή τη στιγμή έχει ένα λεπτό πλεονέκτημα 14 πόντων έναντι του Jorge Martin (Prima Pramac Racing) στη βαθμολογία, με 74 βαθμούς να απομένουν στον πίνακα.

Μόνο σε τρεις περιπτώσεις η κούρσα του τίτλου ήταν πιο κοντά φέτος, με 13

βαθμούς μεταξύ των δύο μετά το GP της Ινδίας και επίσης κατευθύνθηκε στο GP της Μαλαισίας του περασμένου Σαββατοκύριακου, ενώ το τέλος του GP της Ιαπωνίας είδε μόλις τρεις βαθμούς να τους χωρίζουν. Είδαμε το προβάδισμα να αλλάζει χέρια και κατά τη διάρκεια του GP της Ινδονησίας, όταν ο Martin ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από μια νίκη στο Tissot Sprint, αλλά ο Bagnaia επανήλθε με νίκη την Κυριακή στο Mandalika καθώς ο αναβάτης Pramac έπεσε έξω.

Πριν από τους δύο τελευταίους γύρους της εκστρατείας, ας ρίξουμε μια ματιά στη μέχρι τώρα σεζόν και ας δούμε πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Bagnaia vs Martin : GP της Πορτογαλίας

Η τελειότητα του Pecco στο Portimao είδε τον κυρίαρχο Παγκόσμιο Πρωταθλητή να προστατεύει τον τίτλο του με εμφατικό τρόπο με ένα διπλό, παίρνοντας την πρώτη νίκη στο Sprint μαζί με μια νίκη στο GP. Ο Μάρτιν είχε ένα λιγότερο από το ιδανικό ξεκίνημα, παρά το γεγονός ότι πήρε ένα Sprint P2, καθώς ηχογράφησε ένα DNF την Κυριακή.

Bagnaia – 37 Martin – 9

Δείτε τον τελικό για το επικό GP της Πορτογαλίας
Ο εναρκτήριος αγώνας της πρώτης κατηγορίας για το 2023 έφερε άφθονο δράμα και διαμάχη, και έτσι κερδήθηκε!

Bagnaia vs Martin : GP Αργεντινής

Είδαμε τον Bagnaia στα καλύτερά του κατά την έναρξη της σεζόν, αλλά δεν ήταν έτσι ακριβώς μια εβδομάδα αργότερα στο Termas de Rio Hondo καθώς πήρε μόλις τέσσερις βαθμούς από το Σαββατοκύριακο, όλοι στο Tissot Sprint. Ο Μάρτιν κατάφερε μόλις δύο στο Sprint, αλλά πήρε ένα P5 την Κυριακή για να πάρει 13 από το Σαββατοκύριακο.

Bagnaia – 41 Martin – 22

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Bagnaia έπεσε από τις θέσεις του βάθρου!
Η εργοστασιακή Ducati ήταν αρκετά στη δεύτερη θέση, αλλά έπεσε θύμα των δύσκολων συνθηκών πίστας στη στροφή 13 στην Αργεντινή

GP Αμερικής

Έχοντας κερδίσει το Sprint στο COTA, η κυριακάτικη γκάφα του Bagnaia τον είδε να αποχωρεί από το προβάδισμα και να τον άφησε με 12 πόντους για το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, δεν ήταν καλύτερο για τον Martin, καθώς δεν είδε την καρό σημαία την Κυριακή μετά από ένα Sprint P3.

Δεν θες ταξί, θες Taxi.grΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDF1 Grand Prix Las Vegas Verstappen: Χτύπησα περισσότερους τοίχους από ό,τι πήγαινα ευθεία»Το ασύλληπτο κόστος πίσω από το κτίσιμο pit στο Λας Βέγκας στο Grand Prix της F1

Bagnaia – 53 Martin – 29

«45 πόντοι χαμένοι σε δύο εβδομάδες…είναι άχρηστοι» – Μπαγκνάγια
Ο κυρίαρχος Παγκόσμιος Πρωταθλητής παραδέχτηκε ότι ανησυχεί για ένα ακόμη ατύχημα της Κυριακής, περισσότερο που δεν ξέρει γιατί συνέβη

Bagnaia vs Martin : GP Ισπανίας

Η Χερέθ έχει γίνει ένα χαρούμενο κυνήγι για το #1 τα τελευταία χρόνια, και το απέδειξε για άλλη μια φορά καθώς κέρδισε τη δεύτερη νίκη του στο Grand Prix της εκστρατείας για να πάει με ένα βάθρο Sprint, το οποίο τον είδε επίσης να ανεβαίνει στην κορυφή του παγκόσμια κατάταξη. Ήταν η περίπτωση ενός ζευγαριού παρ’ ολίγον ατυχημάτων για τον Μάρτιν, ο οποίος κατέγραψε P4 και στα δύο αγωνίσματα.

Bagnaia – 87 Martin – 48

Γαλλικό GP

Εάν η Jerez έχει γίνει το αγαπημένο του Bagnaia, το Le Mans πρέπει να είναι η μπαμπούλα του. Έχοντας καταρρεύσει από το προβάδισμα το 2022, απέτυχε επίσης να δει την καρό σημαία το 2023 αφού μπερδεύτηκε σε ένα τρακάρισμα με τον Maverick Viñales (Aprilia Racing). Το Σαββατοκύριακο υποσχέθηκε πολλά μετά από ένα Sprint P3, αλλά τελείωσε με απογοήτευση καθώς ο Martin ήρθε τελικά στο προσκήνιο στην ιστορική πόλη των αγώνων. Ο αναβάτης του Pramac πήρε την πρώτη του νίκη στο Sprint και τερμάτισε δεύτερος την Κυριακή, αφήνοντας μόλις 14 πόντους μεταξύ τους.

Bagnaia – 94 Martin – 80

«Μελέτησα τον Pecco για δύο γύρους και μετά έκανα την κίνηση μου» – Martin
Ο Γάλλος νικητής του GP Tissot Sprint μας μιλάει για τη νικηφόρα κίνησή του και εκφράζει την χαρά του που επέστρεψε στο πρώτο βήμα

Ιταλός GP

Ωστόσο, ο Bagnaia επανήλθε στον επόμενο γύρο, παίρνοντας το δεύτερο διπλό του στην εκστρατεία στο σπίτι του GP, αλλά ο Martin είχε επίσης ένα καλό Σαββατοκύριακο, συλλέγοντας βάθρα Sprint και GP.

Bagnaia – 131 Martin – 107

Γερμανός GP

Το Sachsenring είδε τον Martin να ανακοινώνει τον εαυτό του ως σοβαρό διεκδικητή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2023, παίρνοντας το πρώτο του διπλό της χρονιάς και κερδίζοντας τον Bagnaia στον αγώνα για την εκκίνηση! Ο κυρίαρχος Πρωταθλητής ήταν στο βάθρο και στις δύο διοργανώσεις, αλλά το Σαββατοκύριακο ανήκε στο #89.

Bagnaia – 160 Martin – 144

Το απίστευτο φινάλε στο γερμανικό GP
Το Sachsenring φιλοξένησε ένα εκπληκτικό Grand Prix, με τον Jorge Martin και τον Pecco Bagnaia να πηγαίνουν ρόδα με ρόδα ακριβώς στη γραμμή

GP Ολλανδίας

Μια άλλη αριστοκρατική έξοδος από τον Pecco τον είδε να επεκτείνει το προβάδισμά του στον τίτλο με μια νίκη της Κυριακής στο Assen, ενώ ο Martin δεν μπόρεσε να φτάσει στα ύψη της προηγούμενης εβδομάδας, αποτυγχάνοντας να ανέβει στο βάθρο σε καμία από τις δύο διοργανώσεις.

Bagnaia – 194 Martin – 159

Βρετανός GP

Στο Silverstone, ο Bagnaia απάντησε σε ένα Sprint P14 με ένα Sunday P2, ενώ ο Martin για άλλη μια φορά δεν μπόρεσε να μπει στο κουτί, αλλά έφυγε με 14 πόντους από το Σαββατοκύριακο.

Bagnaia – 214 Martin – 173

GP της Αυστρίας

Το Red Bull Ring ήταν στη συνέχεια και ο Bagnaia κατέγραψε το τρίτο του διπλό της χρονιάς λαμβάνοντας τους μέγιστους 37 πόντους από την επίσκεψη στη Στυρία. Και πάλι, ήταν μια απίστευτη έξοδος για τον Martin, ο οποίος κατέγραψε τον τρίτο συνεχόμενο αγώνα του χωρίς βάθρο ή νίκη είτε στον αγώνα Tissot Sprint είτε στο Grand Prix, και η διαφορά μεταξύ των δύο ήταν 62 βαθμοί. το μεγαλύτερο περιθώριο της σεζόν.

Bagnaia – 251 Martin – 189

GP της Καταλονίας

Το τσίρκο MotoGP έφτασε στη Βαρκελώνη λίγο αργότερα και ο Bagnaia βρέθηκε για άλλη μια φορά στο βάθρο του Sprint. Ωστόσο, βγήκε από την εκδήλωση της Κυριακής με δραματικό τρόπο στον εναρκτήριο γύρο που είδε τις κόκκινες σημαίες να κυματίζουν. Ο αγώνας ξεκίνησε ξανά χωρίς τον Ιταλό και ο Μάρτιν κέρδισε το πρώτο του βάθρο σε τέσσερις προσπάθειες και μείωσε τη διαφορά στους 50 βαθμούς.

Bagnaia – 260 Martin – 210

Η Bagnaia υφίσταται δραματική συντριβή στον πρώτο γύρο
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής χτύπησε στην άσφαλτο μετά από έναν εναρκτήριο γύρο ψηλά στο GP της Καταλονίας

Bagnaia vs Martin : GP του Αγίου Μαρίνου

Ακόμα νιώθοντας τα αποτελέσματα της καταλανικής συντριβής του, ο Bagnaia έκανε μια ειλικρινά υπεράνθρωπη προσπάθεια όχι απλώς να αγωνιστεί στο Misano, αλλά να φτάσει με δύο τερματισμούς στο P3, αν και ήταν ο Martin που έκλεψε τα πρωτοσέλιδα μετά την ηχογράφηση του δεύτερου διπλού του για τη χρονιά για να πάρει σπίτι Η μέγιστη.

Bagnaia – 283 Martin – 247

Ινδός GP

Μετά το διπλό του στο Misano, η ορμή είχε μετατοπιστεί προς την κατεύθυνση του Martin και ήταν πρόθυμος να κεφαλαιοποιήσει. Ο Ισπανός κέρδισε στο Sprint μπροστά από τον Bagnaia στο Buddh International Circuit και ακολούθησε με ένα P2 αφού ο Pecco συνετρίβη από τη θέση του. Φεύγοντας από την Ινδία, μόνο 13 βαθμοί χώριζαν τους δύο.

Bagnaia – 292 Martin – 279

Είναι καταστροφή στο Νέο Δελλί για τον κυρίαρχο Παγκόσμιο Πρωταθλητή, καθώς ανέβηκε στο βάθρο και 20 κρίσιμους βαθμούς Πρωταθλήματος στους μεγάλους αντιπάλους του τίτλου

Ιαπωνικό GP

Ο Μοτέγκι χάρισε στον Μάρτιν το τρίτο του διπλό της χρονιάς, ίσα ίσα με τον απολογισμό του Μπαγκνάγια, αλλά ο κυρίαρχος Παγκόσμιος Πρωταθλητής διατήρησε το πλεονέκτημα του τίτλου χάρη σε ένα Sprint P3 και Grand Prix P2. Ωστόσο, τώρα υπήρχαν μόνο τρεις βαθμοί.

Bagnaia – 319 Martin – 316

“Πρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε” – συμπληρώνει το διπλό του Μοτέγκι ο Μάρτιν
Ο Ισπανός αναδεικνύει τη νοοτροπία του καθώς πιέζει το προβάδισμα της Bagnaia στο Πρωτάθλημα σε μόλις τρεις βαθμούς στο Ιαπωνικό GP

Bagnaia vs Martin : GP Ινδονησίας

Για πρώτη φορά μετά το GP της Ισπανίας, είδαμε το πρωτάθλημα να αλλάζει χέρια, καθώς ο Martin σημείωσε μια τέταρτη νίκη στο Sprint στο trot, με τον Bagnaia να τερματίζει το P8 το Σάββατο στο Mandalika. Έπειτα, μια άλλη ανατροπή στην ιστορία του τίτλου ήρθε καθώς ο Μάρτιν έπεσε από το προβάδισμα την Κυριακή, παρόλο που είχε ένα πλεονέκτημα τριών δευτερολέπτων, και ο Pecco έκανε μια εντυπωσιακή επιστροφή από τη 13η θέση στο grid για να πάρει τη νίκη και να ξαναπάρει τον έλεγχο του Πρωταθλήματος.

Bagnaia – 346 Martin – 328

Ο ηγέτης του τίτλου ήταν τρία δευτερόλεπτα μακριά, αλλά έπεσε στη στροφή 11 και έχασε 25 ζωτικούς πόντους Πρωταθλήματος

GP της Αυστραλίας

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες είδαν τον αγώνα του Grand Prix να αλλάζει στο Σάββατο και το Tissot Sprint να ακυρώνεται, αλλά φαινόταν ότι είχε μικρή επίδραση στον Martin που για άλλη μια φορά δημιούργησε ένα σημαντικό πλεονέκτημα μπροστά. Ωστόσο, το στοίχημα με τα μαλακά ελαστικά του απέτυχε αργά και πήγε από το P1 στο P5 στα τελευταία στάδια με τον Bagnaia να τερματίζει στο βάθρο.

Bagnaia – 366 Martin – 339

LastLap, Race, AUS
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ Γύρος: Τελευταίο δράμα στο κλασικό Phillip Island
Τα άκρα της θέσης σας καθώς ο νικητής του αγώνα MotoGP και το βάθρο αναποφάσιστοι μέχρι τις τελευταίες στροφές

GP της Ταϊλάνδης

Μετά από μερικές δοκιμαστικές εβδομάδες, ο Μάρτιν ενίσχυσε τα διαπιστευτήριά του για τον τίτλο με μια εκπληκτική νίκη σε ένα συγκλονιστικό GP της Ταϊλάνδης. Ο «The Martinator» ανταποκρίθηκε στο όνομά του καθώς κράτησε τόσο τον Bagnaia όσο και τον Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) στο τέταρτο πλησιέστερο βάθρο της premier class για να ολοκληρώσει το τέταρτο διπλό του στη σεζόν και να μειώσει τη διαφορά στους μόλις 13 πόντους.

Last Lap MotoGP ThaiGP
ΔΩΡΕΑΝ: Η απίστευτη μάχη νίκης με δύο γύρους, τρεις κατευθύνσεις στο Buriram
Ήταν ένα στιγμιαίο κλασικό στην Ταϊλάνδη καθώς ο Jorge Martin απέκρουσε τις προκλήσεις από τον Brad Binder και τον Pecco Bagnaia για μια κρίσιμη νίκη

Bagnaia vs Martin : GP Μαλαισίας

Η πιο πρόσφατη έξοδός μας στο Πρωτάθλημα είδε τους δύο κορυφαίους να παίρνουν πόντους στο Sepang, με τον Martin να κερδίζει την Bagnaia στο βάθρο του Sprint, με τους ρόλους να αντιστρέφονται την Κυριακή καθώς ο Pecco απέκρουσε την πρόκληση του ομολόγου του στην Pramac.

Το παιχνίδι ξεκίνησε! Η Bagnaia και ο Martin πάνε χτύπημα για χτύπημα στη Μαλαισία
Οι διεκδικητές του τίτλου κλειδώθηκαν σε μια λαμπρή μάχη για το P3 και τους πολύτιμους βαθμούς στο GP της Μαλαισίας

Bagnaia – 412 Martin – 398

Μόνο 14 βαθμοί βρίσκονται μεταξύ των αντιπάλων του τίτλου καθώς προετοιμάζονται για τους δύο τελευταίους γύρους. Η επερχόμενη αναμέτρηση στο Lusail παρουσιάζει μια χρυσή ευκαιρία για τον Bagnaia να κερδίσει το πρώτο του ματς για τη χρονιά, ωστόσο αναμένουμε ότι ο Martin θα έχει κάτι να πει. Ο επερχόμενος γύρος υπόσχεται να είναι θρίλερ και δεν θα θέλετε να χάσετε ούτε στιγμή. Φροντίστε να συντονιστείτε από την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, για το πολυαναμενόμενο Grand Prix του Κατάρ!

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1 Βραζιλίας: Esteban Ocon αποκάλεσε τον Fernando Alonso «f***ing ηλίθιο»F1 Brazil: Η αυλαία του Βραζιλιάνικου GP κλείνει με εισβολή του κόσμου στον αγωνιστικό χώροMotoGP Marquez: «Δεν σκέφτομαι να ταιριάξω με τον Rossi»Μεγάλη πρόταση βόμβα από το εξωτερικό για το Motor Festival

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
las vegas, red bull, motogp, ducati, lenovo, team, tissot, sprint, δραμα, rio, θες, ταξι, taxi, vegas, pit, λας, aprilia, silverstone, red, bull, ring, υφίσταται, grid, race, ktm, factory, class, brazil, marquez, motor, festival, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αλλαγη ωρας, Jorge Luis Borges, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, αποτελεσματα, tissot, το στοιχημα, αυλαια, βαρκελωνη, εξοδος, ηγετης, θριλερ, ινδια, πρωτοσελιδα, σημαιες, χρυση ευκαιρια, ducati, ktm, motogp, rio, αρθρο, απιστευτο, ατυχημα, βαθμολογια, εβδομαδες, βομβα, γεγονος, γινει, γυρος, δευτερο, διπλο, ευκαιρια, ειλικρινα, εκστρατεια, ελαστικα, εβδομαδα, εφυγε, ιδεα, υπηρχαν, υφίσταται, θες, ηχογραφηση, κυνηγι, κινηση, λας, λας βεγκας, μακρια, ματια, νικη, νοοτροπια, ξεκινημα, ονομα, ορμη, ροδα, σαββατο, σεζον, συνεχεια, σπιτι, τρια, φευγοντας, φορα, χρυση, χαρα, αγωνας, bull, brazil, class, factory, grid, ιδανικο, εισβολη, κυριακη, las vegas, lenovo, μια ματια, μια φορα, μπροστα, marquez, taxi, παιχνιδι, pit, red, red bull, ring, race, σημαια, silverstone, sprint, θεματα, θεσεις, vegas, motor, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα