Θέλει να προχωρήσει πέρα από τους «16»

Η Νιγηρία ετοιμάζεται για την 6η συμμετοχή της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τρείς φορές στο παρελθόν κατάφερε να περάσει από τη φάση των ομίλων και να φτάσει στα νοκ άουτ παιχνίδια, όμως η φάση των «16» είναι το αγωνιστικό της ταβάνι μέχρι τώρα. Μάλιστα και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις βρήκε ανυπέρβλητο εμπόδιο ομάδα από την Ευρώπη. Το 1994 αποκλείστηκε από την Ιταλία, τέσσερα χρόνια αργότερα από τη Δανία και πριν τέσσερα χρόνια την έβγαλε εκτός μάχης
η Γαλλία.

Τελευταία σημαντική επιτυχία της η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο κύπελλο Αφρικής του 2013, όπου νίκησε τη Μπουρκίνα Φάσο στον τελικό με σκορ 1-0.

ΑΣΤΕΡΙ
Ο Τζον Όμπι Μίκελ είναι ο πλέον έμπειρος από το ρόστερ της Νιγηρίας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Αρχηγός της ομάδας αγωνίζεται πλέον στην Κίνα όμως παραμένει πολύ σημαντικός για την συνολική λειτουργίας μιας ομάδας που δεν διαθέτει την εμπειρία και την προσωπικότητα προηγούμενων της Νιγηρίας στον θεσμό.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ο 64χρονος Γερμανός Γκέρνοτ Ρορ οδήγησε τη Νιγηρία στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ως τεχνικός έχει θητεία σε συλλόγους της Γαλλίας (Νις, Κρετέιγ, Αζαξιό και Ναντ), στην ελβετική Γιουνγκ Μπόις, αλλά και στις Εθνικές ομάδες της Γκαμπόν και της Μπουρκίνα Φάσο.

ΠΟΡΕΙΑ
Οι Νιγηρία ήταν η πρώτη χρονικά ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τη νίκη της επί της Ζάμπια στις 7 Οκτωβρίου.

Συγκέντρωσε 13 βαθμούς και κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλό της με αντιπάλους Ζάμπια, Καμερούν και Αλγερία. Μοναδική ήττα της στο δρόμο προς τη Ρωσία, ήταν αυτή από την Αλγερία εκτός έδρας με το βαρύ 3-0.

Πρωταγωνιστής των Νιγηριανών ο Βίκτορ Μόουσες ο οποίος σημείωσε τρία τέρματα στη διάρκεια των προκριματικών, ενώ έρχεται από μια εξαιρετική σεζόν σε προσωπικό επίπεδο με τη φανέλα της Τσέλσι. Ιβόμπι και Ιχεανάτσο είχαν επίσης τις πρώτες σημαντικές εμπειρίες με την Εθνική ομάδα και θα έχουν την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία να γράψουν τη δική τους ιστορία με μια καλή παρουσία στο Μουντιάλ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΙΓΗΡΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα