Θέλει το παραπάνω βήμα

Με σταθερή παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, η Κροατία διεκδικεί μία ακόμη διάκριση στο υψηλότερο επίπεδο ως Εθνική ομάδα. Στα γήπεδα της Ρωσίας θα κάνει την 5η συμμετοχή της σε τελική φάση, ενώ μεγαλύτερή της διάκριση ήταν η συμμετοχή στα ημιτελικά το 1998. Τότε αποκλείστηκε από την διοργανώτρια Γαλλία, ενώ στον μικρό τελικό νίκησε τους Ολλανδούς
για να κατακτήσει την 3η θέση. Πριν τέσσερα χρόνια στη Βραζιλία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων τερματίζοντας στην 3η θέση πίσω από Βραζιλία και Μεξικό.

Οι Κροάτες προκρίθηκαν επίσης σε 5 από τις 6 διοργανώσεις τελικής φάσης Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας. Στην προ διετίας παρουσία της στα γήπεδα της Γαλλίας, τερμάτισε πρώτη στον όμιλο αφήνοντας πίσω της την Ισπανία, όμως αποκλείστηκε στην παράταση από τους Πορτογάλους στη φάση των «16».

ΑΣΤΕΡΙ
Ο Λούκα Μόντριτς έρχεται από τρεις κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και είναι έτοιμος στα 32 του χρόνια για την υπέρβαση και με την Εθνική ομάδα της Κροατίας. Αρχηγός της και βασικό στέλεχος εδώ και χρόνια, είναι ο μοναδικός από αυτό το ρόστερ που έχει ξεπεράσει τα 100 παιχνίδια φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ο Ζλάτκο Ντάλιτς ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής Κροατίας δύο ημέρες πριν το τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης και οδήγησε την ομάδα του σε νίκη 2-0 επί της Ουκρανίας στο Κίεβο. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την πατρίδα του σε Βάρτεκς και Ριέκα, ενώ ακολούθησε πορεία σε Σαουδική Αραβία με την Αλ Χιλάλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την Αλ Αίν.

ΠΟΡΕΙΑ
Οι Κροάτες χρειάστηκαν τη διαδικασία των πλέι οφ για να εξασφαλίσουν εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας. Στη φάση των ομίλων πήραν τη 2η θέση συγκεντρώνοντας δύο βαθμούς λιγότερους από την Ισλανδία που τερμάτισε πρώτη. Οι Κροάτες πέτυχαν ένα γκολ λιγότερο από τους Ισλανδούς, ενώ σημαντικό στοιχείο για την πρόκριση και βασικό στον τρόπο παιχνιδιού τους είναι η καλή αμυντική λειτουργία. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δέχθηκαν μόλις 4 τέρματα στον όμιλο, με μόνο δύο ομάδες να έχουν δεχθεί λιγότερα. Αγγλία και Ισπανία δέχθηκαν από τρία γκολ.

Στη διπλή μάχη πρόκρισης οι Κροάτες απέκλεισαν την Ελλάδα, καθώς στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια που έγινε στο Ζάγκρεμπ επικράτησαν της δικής μας Εθνικής ομάδας με 4-1! Ο επαναληπτικός έμεινε σε λευκή ισοπαλία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΡΟΑΤΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα