Θέλει να κάνει το σημαντικό βήμα για τα play off

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ την Μπασκόνια και θέλει μόνο τη νίκη, για να κάνει το καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση μιας θέσης στα play off της εφετινής Euroleague (21:00 Novasports1HD). Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων και να πάρουν μια ακόμα νίκη, που τους
φέρει πιο κοντά και στο πλεονέκτημα έδρας, εν όψει των προημιτελικών της διοργάνωσης. Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και αναμένεται να προφυλάξει τον Δημήτρη Αγραβάνη, εν όψει της συνέχειας των αγωνιστικών υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από την άλλη πλευρά, η Μπασκόνια θα παραταχθεί χωρίς τους Σενγκέλια, Γκρέιντζερ, Γκαρίνο και Σεντεκέρσκις, οι οποίοι είναι τραυματίες. Οι Βάσκοι έχουν ρεκόρ 7-9 και θέλουν και αυτοί τη νίκη, προκειμένου να παραμείνουν σε τροχιά play off. Αυτή θα είναι η 38η αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων, με τον Ολυμπιακό να έχει 22 νίκες στις προηγούμενες 37 αναμετρήσεις και την Μπασκόνια να έχει 15. Επί ελληνικού εδάφους, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν 15 νίκες και οι Βάσκοι τρεις. Η τελευταία νίκη της Μπασκόνια στην Ελλάδα επί του Ολυμπιακού ήταν το 2007. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Ράιν Πεεράντι (Εσθονία).

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Τρίτη 8/1
Χίμκι-Φενέρμπαχτσε 19:00
Ζαλγκίρις Κάουνας-Αναντολού Εφές 20:30
Ολυμπιακός-Μπασκόνια 21:00
Γκραν Κανάρια-Ρεάλ Μαδρίτης

Τετάρτη 9/1
Νταρουσάφακα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19:15
Παναθηναϊκός-Μπάγερν Μονάχου 21:00
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπουντούτσνοστ 21:05
Αρμάνι Μιλάνο-Μπαρτσελόνα 21:45
Keywords
Τυχαία Θέματα