Θα είναι ο Τζο Μπάιντεν το νέο «δώρο» στον Τραμπ;

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στην κούρσα για τη διεκδίκηση του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020. Κι είναι αλήθεια πως ένα μεγάλο τμήμα των μεγάλων αμερικάνικων ΜΜΕ αλλά και της ηγεσίας των Δημοκρατικών υποδέχτηκαν την είδηση μεγάλο ενθουσιασμό, βλέποντας στο

πρόσωπο του πρώην αντιπροέδρου του Μπάρακ Ομπάμα τον άνθρωπο που θα απαλλάξει τις ΗΠΑ και τον κόσμο ολόκληρο απ΄ την καταστροφική διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Αρκετές είναι μάλιστα οι δημοσκοπήσεις που τον παρουσιάζουν ως το μεγάλο φαβορί για να τεθεί αντιμέτωπος με τον Αμερικάνο πρόεδρο το Νοέμβριο του 2020.

Είναι όμως στην πραγματικότητα έτσι; Είναι ο Τζο Μπάιντεν εκείνος ο προεδρικός υποψήφιος, που θα αναπτύξει μια προοδευτική ατζέντα, η οποία θα αποτελέσει αποτελεσματικό αντίδοτο για την αντίστοιχη υπερσυντηρητική του Ντόναλντ Τραμπ; Και μήπως τελικά η ηγεσία των Δημοκρατικών -η οποία έχει τη δυνατότητα πάντα να επηρεάζει την μάχη για το χρίσμα του κόμματος- ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο μεγάλο λάθος μετά τη Χίλαρι Κλίντον;

Ο υπεσυντηρητικός Δημοκρατικός

Το αμερικάνικο ηλεκτρονικό περιοδικό Jacobin σε εκτενή άρθρα του εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο ο Τζο Μπάιντεν είναι μια καλή επιλογή για τους Δημοκρατικούς. Για να το θέσουμε καλύτερα φαίνεται να θεωρεί πως είναι χειρότερη.

Για να στοιχειοθετήσει κάτι τέτοιο επικεντρώνεται στο πολιτικό προφίλ του 76χρονου πρώην αντιπροέδρου, όπως αυτό διαμορφώθηκε τόσο πριν όσο ακόμη και κατά τη διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα, στα επιτεύγματα της οποίας ο ίδιος Μπάιντεν αναμένεται να επενδύσει κατά την προεκλογική καμπάνια του.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα