Στον αέρα το πρωτάθλημα! «Μπάχαλο» στον ΕΣΑΚΕ

Μετά από 3,5 ώρες συνεδρίασης στα γραφεία του Συνδέσμου κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς θα γίνει, με τις απόψεις να είναι αντικρουόμενες, και τον καθένα να υποστηρίζει τα δικά του…

Τελικώς φαίνεται πως όλοι… συμφώνησαν ότι διαφωνούν στην σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ, με τον κ. Γιαννακόπουλο να κάνει λόγο για 13-1, τον Ολυμπιακό δια στόματος τιμ μάνατζερ Χρήστου Μπαφέ να
αναρωτιέται «Δεν ξέρουμε γιατί ήρθαμε σήμερα εδώ» και να εμμένει στις αρχικές του θέσεις, τον πρόεδρο του συνδέσμου να υποστηρίζει «πως σήμερα το μπάσκετ βγήκε ενωμένο» και τις υπόλοιπες ομάδες να περιμένουν, ικανοποιημένες, να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα.

Μόνο που αν δικαιωθεί ο Ολυμπιακός στο ΑΣΕΑΔ και κηρυχτεί άκυρη η 26η αγωνιστική, ενώ θα έχουν ξεκινήσει τα πλέϊ-οφ, τότε κανείς δεν μας λέει τι θα συμβεί.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βγαίνοντας ήταν λιγόλογος και απλά τόνισε «πως μέσα οι ομάδες ήταν 13-1».

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος κατά την έξοδό του τόνισε τα εξής: «Οι προσδοκίες ήταν χαμηλές αλλά το ελληνικό μπάσκετ βγήκε δυνατότερο. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε πρωτάθλημα. Η αίσθηση μου είναι ότι ο Ολυμπιακός θ’ αγωνιστεί κανονικά» αλλά απέφυγε ν’ απαντήσει αν οι ερυθρόλευκοι θ’ αποσύρουν την προσφυγή από το ΑΣΕΑΔ.

Λίγο έως πολύ ίδιες ήταν και οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα του Άρη κ. Δημήτρη Γουλιέλμου, ο οποίος μίλησε για «ενωμένο ελληνικό μπάσκετ και αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός θ’ αγωνιστεί κανονικά και πως 10 μέρες μετά την λήξη του πρωταθλήματος όλοι θα κλειστούμε μέσα σε μια αίθουσα και δεν θα βγούμε αν δεν βρεθεί λύση».

Τι διαρρέει λοιπόν η πλευρά του Ολυμπιακού.

Με τον τιμ μάνατζερ Χρήστο Μπαφέ ν’ αναρωτιέται «γιατί ήρθαμε εδώ» το πρώτο συμπέρασμα είναι πως οι ερυθρόλευκοι εμμένουν στις απόψεις τους και για ξένους διαιτητές, αίτημα για το οποίο δεν πήραν απάντηση.

Για την 26η αγωνιστική, η κόκκινη θέση είναι ότι όλες οι ομάδες λένε πως θα διεξαχθεί αλλά παραδέχονται ότι υπάρχει νομικό έρισμα. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το 13-1 έχει να κάνει με το ότι 13 ομάδες παραδέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία.

Σύμφωνα πάντα με την θέση του Ολυμπιακού, στο συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Προμηθέα κ. Λιόλιος λέγοντας ότι «η διαιτησία δεν είναι παράνομη, είναι ανυπόληπτη» και μάλιστα ζήτησε να γραφτεί η δήλωση αυτή στα πρακτικά.

Τονίζουν ότι ο πρόεδρος του Ρεθύμνου κ. Τζομπανάκης συμπλήρωσε: «Εμένα στην κηδεία του πατέρα μου με είχαν στήσει με τον χειρότερο τρόπο».

Σ’ εκείνο το σημείο μάλιστα παρενέβη ο κ. Γαλατσόπουλος τονίζοντας: «Ο Αναστόπουλος δεν θα κατέβει στο ΣΕΦ, θα δηλώσει κώλυμα».

Εν μέσω αυτών ο κ. Λιόλιος ήταν ο μόνος που έκανε προτάσεις.

Ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα Πατρών πρότεινε ν’ αποσύρει ο Ολυμπιακός την προσφυγή του και να προστατευτεί ο διαιτητής Αναστόπουλος αλλά και οι διαιτητές που θα πάνε στο ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός από τη δική του πλευρά του πλευρά στο δικό του «non paper» διαψεύδει τον ισχυρισμό του Ολυμπιακού ότι υπάρχουν 13 ομάδες που διαμαρτύρονται για τη διαιτησία.
Οι πράσινοι υποστηρίζουν τα εξής:

Πρώτον ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση για ξένους διαιτητές στην οποία 13 ομάδες ήταν αντίθετες.
Δεύτερον αντίθετες ήταν οι 13 ομάδες για αναβολή της αγωνιστικής.

Τρίτον σε ότι αφορά τη διαιτησία και ο Παναθηναϊκός παραδέχτηκε πως υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα έχει προτάσεις να καταθέσει για την βελτίωση της. Όμως αυτό θα γίνει μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος. Και σ’ αυτό συμφώνησαν όλες οι ομάδες.

Εν μέσω όλων των παραπάνω λοιπόν μένει να δούμε πως θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αν ο Ολυμπιακός θα κατέβει ν’ αγωνιστεί την προσεχή Τετάρτη, αν θα παίξει με Έλληνες διαιτητές απέναντι στον Παναθηναϊκό (αν βρεθούν), αν και πότε θα εκδικαστεί η προσφυγή του στο ΑΣΕΑΔ, τι θα συμβεί αν δικαιωθεί.
Κατά τα άλλα το ελληνικό μπάσκετ βγήκε πιο ενωμένο από ποτε.
Keywords
Τυχαία Θέματα