Ταξιδεύοντας στον σουρεαλιστικό «Γαλαξία» του Λουίς Μπουνιουέλ

Το 1969, ο σπουδαίος Λουίς Μπουνιουέλ, κυκλοφορεί την ταινία του «Ο Γαλαξίας». Πρόκειται για ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής του Ισπανού σκηνοθέτη. Ένα έργο ωριμότητας, που ανήκει στην τρίτη περίοδο της καλλιτεχνικής δημιουργία του, η οποία τον βρίσκει στη Γαλλία. Πενήντα χρόνια από την πρεμιέρα του, το φιλμ κυκλοφορεί σε σε νέες αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες στο Άστυ, δίνοντας μας την ευκαιρία να το απολαύσουμε και πάλι στην μεγάλη οθόνη.

Δυο

ζητιάνοι, ο Πωλ και ο Ζαν οδοιπορούν το μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου με προορισμό την πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας. Καθ' οδόν συναντούν εκτός τόπου και χρόνου διάφορες μορφές, οι οποίες εκπροσωπούν διαφορετικές διδασκαλίες της Χριστιανικής πίστης και επεξηγούν, η κάθε μία με τον δικό της τρόπο, δόγματα και αιρέσεις, πάντα με βάση την Αγία Γραφή.

Το ταξίδι του Πιέρ και του Ζαν, εξελίσσεται σ’ ένα παράλληλο ταξίδι στον χρόνο, που τους επιτρέπει να διατρέξουν τα κυρίαρχα δόγματα, τα οποία άφησαν συχνά πυκνά και το οδυνηρό στίγμα τους, στην ιστορία του καθολικισμού και της ανθρωπότητας.

Ένα κλασσικό δημιούργημα της φιλμογραφίας του Λουίς Μπουνιουέλ, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Σάτιρα για τη θρησκοληψία και βαθιά ειρωνεία, με εξαιρετική παρουσίαση της σχέσης δόγματος και εξουσίας. Έξυπνη και διαχρονική ταινία.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα