Τα «συγκινητικά» φετινά Ντραφτ, η στήριξη του Μπάρκλεϊ στο Γιάννη και αυτό το… κάτι που έλλειπε από τους Λέικερς

Μετά τους φετινούς φαντασμαγορικούς τελικούς, με νικητή όλων το «δικό μας» Γιάννη, τα Ντραφτ ήρθαν στο προσκήνιο χωρίς πολλές εκπλήξεις, αλλά με μεγάλες συγκινήσεις!

Ο ταλαντούχος Κέιν Κάνιγχαμ επελέγη από τους Πίστονς στο νούμερο ένα του ντραφτ, με τους Τζέιλεν Γκριν και Έβαν Μόμπλεϊ να ακολουθούν. Δεν ήταν αυτοί όμως που τράβηξαν πάνω τους τα φώτα της λαμπερής βραδιάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στην τελετή που έγινε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, δόθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία «τιμητική θέση» σε ντραφτ. Ο λόγος

για τη «θέση» που πήρε ο αδικοχαμένος 19χρονος Τέρενς Κλάρκ που έχασε τη ζωή του λίγους μήνες πριν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ο άτυχος νέος είχε μπει στα ντραφτ τον Απρίλιο, αφού ολοκλήρωσε το πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι, και λίγες μέρες μετά έχασε την ζωή του. Ο Αντάμ Σίλβερ αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του Τέρενς «επιλέγοντας» τον σαν το pick του NBA και έδωσε έτσι την ευκαιρία στην οικογένεια του να λάβει εκ μέρους του το καπελάκι που παίρνουν όσοι διαλέγονται την βραδιά των ντραφτ. Η μητέρα του και τα αδέρφια του παρέλαβαν τα καπέλα τους και αποθεώθηκαν από το πλήθος, με τον κομισάριο του NBA να συμπληρώνει ότι ο Τέρενς θα είναι για πάντα μέλος του NBA.

Τέλος, αν και τα φετινά ντραφτ δεν είχαν μεγάλο ευρωπαϊκό ενδιαφέρον, είχαν μια έκπληξη για εμάς τους Έλληνες αφού στο δεύτερο γύρο και στο τελευταίο “pick” του φετινού ντραφτ οι Μιλγουόκι Μπακς επέλεξαν τον Γιώργο Καλαϊτζάκη.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των πρωταθλητών Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο επέλεξε τον Έλληνα γκαρντ που ανήκει στον Παναθηναϊκό. Να σημειωθεί ότι ο Καλαϊτζάκης είναι ο μόνος Έλληνας που επελέγη στο ντραφτ του 2021.

Ο Μπάρκλεϊ (ξανά) στηρίζει τον Γιάννη δημόσια!

Ο Τσαρλς Μπάρκλεΐ έχει… ταράξει πολλές φορές τα νερά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις αναρτήσεις σου και τα καυστικά του σχόλια, τόσο για τις ομάδες, όσο και για τους μεγάλους αστέρες του NBA.

Πολλές φορές τον έχουν κατακρίνει για τα σχόλια του αυτά και για τον τρόπο που εκφέρει την άποψη του, αλλά ο βετεράνος Hall of Famer δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει ακάθεκτος να χρησιμοποιεί τα social media για να υποστηρίξει τις απόψεις του.

Η αγάπη του για το Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι γνωστή καθώς και εκτίμηση ως προς το πρόσωπό του όχι μόνο για τα αθλητικά του κατορθώματα αλλά για την ιστορία που τον συντροφεύει, τα όσα έχει περάσει και το πως έχει αντιμετωπίσει την επιτυχία του.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση του στο Twitter ο Μπάρκλεΐ , «επιτέθηκε» σε όσους αμφιβάλλουν για το αν ο Γιάννης είναι ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη και για το αν δικαια στέφθηκε πρωταθλητής του NBA λέγοντας : « Αν δεν είσαι χαρούμενος για Γιάννη τότε σίγουρα κάτι είναι λάθος μαζί σου. Εκπροσωπεί όλα αυτά κάνουν το μπάσκετ σπουδαίο!»

Το παραπάνω tweet είναι μόνο ένα από τα πολλά που κατά καιρούς που έχει αναρτήσει ο αμερικανός σούπερσταρ, για να υποστηρίξει τις απόψεις του για το Γιάννη.

Είναι ο Γουέστμπρουκ η… «απάντηση»;

Τα πάνω κάτω έφεραν οι Λέικερς τα ξημερώματα της Παρασκευής (30/7), και οι φήμες περί Ρασελ Γουέστμπρουκ, που ξεκίνησαν την βραδιά των ντραφτ, πήραν σάρκα και οστά!

Ο πληθωρικός πόιντ γκαρντ, μετρ των triple-doubles, θα βρεθεί για πρώτη φορά στην «βάση» του την Καλιφόρνια, με μοναδικό στόχο να διεκδικήσει με τον βασιλιά Λεμπρόν το πρωτάθλημα της σεζόν 2021/22.

Την περασμένη χρόνια ο Ράσελ είχε 22.2 πόντους, 11.5 ριμπάουντ, 11.7 ασίστ και 1.4 κλεψίματα σε 36.4 λεπτά στους 65 αγώνες που έπαιξε με τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς.

Οι Λέικερς ψάχνουν καιρό τώρα να βρουν «τι φταίει» και δεν μπόρεσαν να φτάσουν εκεί που ήθελαν και φαίνεται πως αυτό το…κάτι που μπορεί να τους κάνει να βρεθούν στους τελικούς του χρόνου, ίσως να βρίσκεται στα χέρια του πολύπειρου Γκαρντ .

Σε πρόσφατη ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο “βασιλιάς” έβαλε μια φωτογραφία του Ράσελ με τη φανέλα των Λέικερς γράφοντας «αδερφός» και δείχνοντας έτσι στον κόσμο των σοσιαλ μίντια ότι το κλίμα αναμένεται να είναι πολύ φιλικό και η συνύπαρξη αρμονική.

Keywords
Τυχαία Θέματα