Τα ντέρμπι φέρνουν ξένους διαιτητές. Οι ξένοι… δικαστές ακολουθούν!

Μετά τον Ισπανό Μπορμπαλάν, που κατά γενική ομολογία κράτησε τον τελικό κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο εντός αγωνιστικού χώρου, ο Περέιρα προ-ετοιμάζει τους επόμενους ξένους διαιτητές για τα μεγάλα ματς που έρχονται στο πρωτάθλημα.

Τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (4η αγων.), Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (5η αγων.), ΑΕΚ-Ολυμπιακός (6η αγων.) και πιθανότατα το Άρης-ΠΑΟΚ (7η αγων.) αναμένεται να τα διευθύνουν ξένοι διαιτητές για το φόβο των Ιουδαίων.

Βέβαια, αν συμβεί αυτό,
θα έχει κάθε δικαίωμα και ο Παναθηναϊκός του Παϊρότζ να ζητήσει ξένο διαιτητή για τα ματς κόντρα σε ΠΑΟΚ στην Τούμπα (8η αγων.), σε ΑΕΚ (9η αγων.) και σε Ολυμπιακό στο Φάληρο (10η αγων.).

Οπότε ο Πορτογάλος επικεφαλής της ΚΕΔ έχει ήδη αρχίσει να στέλνει αιτήματα σε πολλές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες για να εξασφαλίσει την έλευση ξένων διαιτητών σε συγκεκριμένες αγωνιστικές και ημερομηνίες.

Άλλωστε η ανακοίνωση της ΚΕΔ που εκδόθηκε χθες σχεδόν προαναγγέλλει την άφιξή τους, αφού αναφέρει ότι «σημειώθηκε ανεπαρκές επίπεδο απόδοσης» σε 6 από τους 16 αγώνες των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Τι κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια λοιπόν.

Η ώρα και των ξένων δικαστών!

Εκτός όμως, από την διαιτησία ο άλλος πυλώνας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η δικαιοσύνη, ταλαιπωρείται κι αυτή από τις διαθέσεις των παραγόντων, αλλά και της αβλεψίας του νόμου Κοντονή να δίνει το δικαίωμα στη ΓΣ της ΕΠΟ να επιλέγει τους δικαστές των πειθαρχικών επιτροπών μέσα από τις λίστες που στέλνουν στην ομοσπονδία οι προϊστάμενοι των Πρωτοδικείων, των Εφετείων και της Εισαγγελίας.

Τι σημαίνει αυτό; Πως όποια πλευρά έχει κάθε φορά την πλειοψηφία στις Ενώσεις και στη SuperLeague θα μπορεί να επιλέξει τους δικαστές και έτσι πιθανότατα να έχει καλύτερη μεταχείριση στα αθλητικά δρώμενα.

Αν μάλιστα, εκτός από το ποδόσφαιρο, κάποιοι παράγοντες έχουν και άλλα ανοιχτά θέματα με την ποινική δικαιοσύνη, ακόμα καλύτερα.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι έγιναν και οι επιλογές των δικαστών στις πειθαρχικές επιτροπές που ανακοινώθηκαν στις 27 Αυγούστου.

Επειδή όμως, κάποιοι από τους δικαστές κατάλαβαν ότι είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως και ορισμένοι παράγοντες άρχισαν να διαρρέουν διάφορα δεξιά κι αριστερά, ακολούθησαν αθρόες παραιτήσεις.

Δεν αποδέχθηκαν λοιπόν, τον διορισμό τους οι κύριοι Γεωργουλέας, Κακαβιάς, Καποδίστριας, Φερεσίδης, Τσουβαλάς και οι κυρίες Σκολαρίκη, Παπαδοπούλου, Σακέτου και Μπόζνου. Και τώρα η ΕΠΟ πρέπει να αναζητήσει άλλους στη θέση τους.

Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της επιλογής στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ του προέδρου Εφετών, κ. Στέλιου Κακαβιά, ο οποίος προεδρεύει στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που ασχολείται με την υπόθεση της Κάρτας Υγείας της ΕΠΟ, που στοίχισε 12 εκ ευρώ και ίσως και κάτι παραπάνω.

Κάποιοι εκ των κατηγορουμένων θα ήθελαν από τη σημερινή ΕΠΟ να… καλοπιάσει τον κ. Κακαβιά για να αντιμετωπιστούν ίσως πιο ευνοϊκά στη συνέχεια.

Γιατί όμως, να έχει αυτή την πολυτέλεια η ΕΠΟ; Να επιλέγει δηλαδή εκείνη τους δικαστές από τους πίνακες που έρχονται στα χέρια της και να μη το κάνουν οι αρμόδιοι προϊστάμενοι των δικαστών; Γιατί να μη δικάζουν οι δικαστές στη φυσική τους έδρα και να πηγαίνουν στο Γουδή; Και γιατί να μην πληρώνονται από το κράτος, αλλά από την ΕΠΟ;

Και μην ακούσω τίποτα χαζομάρες για το «αυτοδιοίκητο» γιατί αυτό απλά ΔΕΝ υπάρχει. Η ΕΠΟ και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι υπό πλήρη διεθνή επιτήρηση.

Το πόσο ενδιαφέρει την ΕΠΟ και τους παράγοντες του αθλήματος η ορθή απονομή της δικαιοσύνης φαίνεται κι από τις επιλογές τους στη στελέχωση της Επιτροπής Δεοντολογίας που όλοι την επικαλούνται, αλλά κανένας δεν επιθυμεί να είναι ενεργοποιημένη.

Έτσι αυτή στελεχώνεται από τακτικούς δικαστές και νομικούς (είναι δηλαδή μικτή επιτροπή) για να κρίνει αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων που αποτελείται ΜΟΝΟ από τακτικούς δικαστές!

Επίσης η ΕΠΟ επιβράβευσε την πρώην πρόεδρο της ΕΔ κ. Γλυκερία-Λουίζα Ιωαννίδου με επανεκλογή, αν και στην προηγούμενη θητεία της δεν βρήκε τίποτα μεμπτό σε μια ολόκληρη σεζόν που… φλέγονταν τα γήπεδα (και μαζί τους τα social media με ονόματα και υπογραφές) για να καλέσει έστω και… μισό παράγοντα σε απολογία!

Αν λοιπόν και οι επόμενοι 9 δικαστές που θα διορίσει η ΕΠΟ, δεν αποδεχθούν την τοποθέτησή τους στις… ορφανές επιτροπές, μπορεί ο Γραμμένος να ζητήσει κι εδώ τη βοήθεια της FIFA και της UEFA για ξένους δικαστές!

Ομορφιές
Keywords
Τυχαία Θέματα