Δύσκολα θα παέι Βελιγράδι ο Σακίρι

Ο τεχνικός διευθυντής του Ερυθρού Αστέρα Ζβέζνταν Τέρζιτς τόνισε πως οι οπαδοί της σερβικής ομάδας επιφυλάσσουν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή στον Σακίρι εξαιτίας του πανηγυρισμού του κάνοντας το σύμβολο του δικέφαλου αετού της Μεγάλης Αλβανίας στο ματς της Ελβετίας με τη Σερβία στο Μουντιάλ. Κάτι που είχε κάνει και ο Τσάκα στο ίδιο ματς, ο οποίος πρόσφατα ζήτησε συγγνώμη και είπε πως θα ήταν ηλίθιος αν το ξανάκανε.

Ο πανηγυρισμός είχε αναφορά στην Κοσοβάρικη καταγωγή του, καθώς είναι γεννημένος στο
μη αναγνωρισμένο μέρος της περιοχής, η οποία ουσιαστικά αποπέμφθηκε από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας στον πόλεμο της δεκαετίας του 90.

Η ένταση ανάμεσα στην Αλβανία και τη Γιουγκοσλαβία παραμένει μέχρι σήμερα και για την ενέργειά του στο Μουντιάλ ο Σακίρι δέχθηκε έντονη κριτική. Η κλήρωση τα έφερε έτσι και η Λίβερπουλ θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Ερυθρό Αστέρα στο Champions League και είναι βέβαιο πως αν κάνει το ταξίδι στο Βελιγράδι (6/11) θα τύχει της πιο θερμής υποδοχής στην καριέρα του.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που εξάγεται και από τα λόγια του τεχνικού διευθυντή του Ερυθρού Αστέρα Ζβέζνταν Τέρζιτς:

"Νομίζω ότι ο Σακίρι θα βρεθεί κάτω από πολλή έντονη ψυχολογική πίεση.Ξέρει που θα έχει έρθει. Γνωρίζω πολύ καλά πως η ομαδας αποτελεί σύμβολο της Σερβίας, σε αντίθεση με την Παρτιζαν που είναι σύμβολο όλης της Γιουγκοσλαβίας.

Δεν ξέρω αν θέλει να παίξει στο Μαρακανά υπό αυτές τις συνθήκες, οπότε αμφιβαλλω πως θα έρθει. Αν έρθει θα είναι μικρότερος από ένα σπόρο. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι χρειαστεί με σεβασμό στην ασφάλεια ώστε ο Σακίρι να νιώθει ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Είναι καθήκον μας να τον προστατεύσουμε και να είμαστε φιλόξενοι."
Keywords
Τυχαία Θέματα