Τα φώτα στραμμένα στο Μόναχο (pics)

Το Champions League επιστρέφει με την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων με τον αγώνα στο Μόναχο ανάμεσα σε Μπάγερν και Άγιαξ να ξεχωρίζει. Με απουσίες η Ρεάλ στη Μόσχα, επιστρέφει ο Πέπε στον πάγκο, χωρίς Ρονάλντο η Γιούβε, χωρίς κόσμο η Λιόν, φαβορί η Ρόμα, να εκμεταλλευτεί το ''κλίμα'' θέλει η Βαλένθια.

Ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ντέρμπι με βαριές φανέλες διεξάγεται απόψε στο Μόναχο. Μπάγερν και Άγιαξ στο ένατο ραντεβού τους με φόντο την πρόκριση αλλά
και με...ελληνικό ενδιαφέρον.

Τελευταία φορά συναντήθηκαν την περίοδο 2004-05 στη φάση των ομίλων, με τους Βαυαρούς να κερδίζουν εύκολα στο Μόναχο 4-0 και τους Ολλανδούς να αποσπούν ισοπαλία στο Άμστερνταμ 2-2.

Η Μπάγερν έχει φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά τις τελευταίες εφτά σεζόν. Απέτυχε να περάσει ομίλους τη σεζόν 2002-03 και το 2007-08.Πέρσι αποκλείστηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά.

Η Μπάγερν δεν έχει χάσει ποτέ από Ολλανδική ομάδα στο Μόναχο και τελευταία φορά νίκησε την PSV με 4-1 στη φάση των ομίλων τη σεζόν 2016-17. Ο Άγιαξ είναι ο τελευταίος επισκέπτης από τις ''κάτω χώρες'' που έφυγε αήττητος από τη Βαυαρία παίρνοντας λευκή ισοπαλία στα ημιτελικά της σεζόν 1994-95.

Ο Νίκο Κόβατς δεν θα έχει στην διάθεση του τους τραυματίες Τολισό, Ραφίνια και Κομάν, ενώ αμφίβολος είναι ο Γκορέτσκα.

Ο Άγιαξ τερμάτισε πέρσι πίσω από τη PSV στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην διοργάνωση για 14η φορά και πρώτη μετά από τη σεζόν 2014-15.Η τελευταία φορά που πέρασε όμιλο ήταν το 2006.

Οι Ολλανδοί μέχρι στιγμής είναι αήττητοι στην Ευρώπη, βγάζοντας έξω Στουρμ Γκρατς, Σταντάρ Λιέγης στους προκριματικούς γύρους και Δυναμό Κιέβου στα πλεϊ οφ. Στην πρεμιέρα νίκησε την ΑΕΚ 3-0. Τελευταία νίκη μακριά από το Άμστερνταμ στους ομίλους πέτυχε το 2011 όταν επικράτησε στο Ζάγκρεμπ της Δυνάμο.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ, παλιός τεχνικός στη δεύτερη ομάδα της Μπάγερν, θα στερηθεί των υπηρεσιών των Μπαντέ, Σέρβι, Φέλτμαν και Σινγκράβεν αλλά έχει μάθει να ζει χωρίς αυτούς.

Στους υπόλοιπους αγώνες στη Γερμανία η πρωτάρα Χόφενχαϊμ σε ένα ματς γιορτή φιλοξενεί την πρωταθλήτρια Μάνσεστερ Σίτι που δεν έχει περιθώρια για απώλειες μετά την ήττα στη πρεμιέρα μέσα στο'' Έτιχαντ'' από τη Λιόν (1-2). Ο Γκουαρντιόλα επιστρέφει στον πάγκο μετά την τιμωρία του, αλλά σε ακόμα ένα ματς δεν θα έχει τον Ντε Μπρόινε, ενώ απουσιάζει και ο Μεντί. Οι Γερμανοί δεν έχουν στην αποστολή έναν παίκτη βαρόμετρο στην περσινή πορεία της ομάδας στην Μπουντεσλίγκα Αντιέμ Αμίρι.

Η Γιουβέντους με ψυχολογία από το απόλυτο στο πρωτάθλημα αλλά χωρίς τον τιμωρημένο Κριστιάνο Ρονάλντο, υποδέχεται την αδύναμη Γιουνγκ Μπόις που ηττήθηκε στη πρεμιέρα από τη Γιουνάιτεντ και αναμένεται να έχει έυκολο έργο στο Τορίνο.Ο Αλέγκρι δεν πήρε στην αποστολή τον τραυματία Ντάγλκας Κόστα και θα ξεκινήσει τον Ντιμπάλα με τον Μάντζουκιτς στην επίθεση, ενώ θα ξεκουράσει τον Κιελίνι και θα βάλει βασικό τον Μπαρτσάλι.

Η Λιόν μετά τη νίκη έκπληξη στο Μάντσεστερ ψάχνει το 2 στα 2 κόντρα στους Ουκρανούς της Σαχτάρ μέσα στο άδειο πάρκο της καθώς είναι τιμωρημένη. Προβλήματα σοβρά δεν έχει ο Ζενεσιό αν εξαιρέσουμε την απουσία του Τεριέ. Η Σαχτάρ δεν κέρδισε την Χόφενχαϊμ πρώτη αγωνιστική,είναι πάντα ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο και ταξίδεψε στη Γαλλία χωρίς τους Ντεντίνιο και Γουέλινγκτον.

Στην ''αιώνια'' πόλη η Ρόμα με τη ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη της στο ντέρμπι με τη Λάτσιο είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα στην Βίκτόρια Πλζεν.Στη Μαδρίτη το 3-0στη πρεμιέρα ήταν ''κολακευτικό''...σε ένα ματς που οι ''μερένγκες'' έκαναν πάνω από 25 ευκαιρίες.Αμφίβολοι για τον Ντι Φραντζσέσκο οι Ντε Ρόσι και Περότι, ενώ οι Τσέχοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα τραυματισμού και ψάχνουν την έκπληξη.

Στη Μόσχα η Ρεάλ ταξίδεψε χωρίς τους τραυματίες Μαρσέλο, Ίσκο, Μπέιλ, ενώ ο Λοπετέγι άφησε πίσω και τον ''κουρασμένο'' Σέρχιο Ράμος, με τον Βαγέχο να παίζει δίπλα στον Βαράν και τον Μαριάνο Ντίαζ να παίζει στην τριάδα της επίθεσης με Μπενζεμά και Ασένσιο.Στη πρεμιέρα νίκησε τη Ρόμα αλλά προέρχεται από νωθρή εμφάνιση στο Μαδριλένικο ντέρμπι με την Ατλέτικο.Από την ΤΣΣΚΑ που έφερε 2-2 στη Τσεχία, θα λείψουν οι Κοσόνοφ, Βάσιν, Κουτσάεφ, Χερνάντεζ και Μπίστροβιτς, με τους Ρώσους να θέλουν να πληγώσουν κι άλλο την ήδη ''πληγωμένη'' βασίλισσα.

''Η Βαλένθια πάει για το διπλό στο Όλντ Τράφορντ'' λένε οι παίκτες των ''νυχτερίδων'' που θέλουν να εκμεταλλευτούν το κακό κλίμα στα αποδυτήρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Μουρίνιο θα βάλει στη θέση του Γιάνγκ τον Βαλέντσια, ενώ πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζουν και ο Λίνγκαρντ με τον Ερέρα. Σε ακόμα ένα ματς θα λείψει ο Ρόχο. Για τους Ισπανούς που ηττήθηκαν στη πρεμιέρα από τη Γιουβέντους στο Μεστάγια, στη Βαλένθια έμειναν οι τραυματίες Σάντι Μίνα και Φεράν Τόρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα