Αντίστροφη μέτρηση για το Ευρωπαϊκό Ιστιοσανίδας

Οι κορυφαίοι αθλητές της Ευρώπης στην Ιστιοσανίδα θα «σερφάρουν» στην Βάρκιζα, στο διάστημα 20 με 27 Οκτωβρίου, με την διεξαγωγή του “Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοσανίδας “Dole –Techno 293 European Championship” που θα λάβει χώρα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Όμιλου Βάρης-Βάρκιζας (Ν.Α.Ο.Β.Β).

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα μετά την διεξαγωγή και της επίσημης συνέντευξης Τύπου στην οποία παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του διοργανωτή ομίλου (Ν.Α.Ο.Β.Β) κ. Ιωάννης Μαρκουλάκος, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Αντιπρόεδρος του Ν.Α.Ο.Β.Β κ. Κωνσταντίνος Πρίφτης και ο Τεχνικός Έφορος, κ. Άκης Πατενιώτης, ενώ τη συζήτηση συντόνιζε ο δημοσιογράφος Στέφανος Αβραμίδης.

To πρωτάθλημα είναι επίσημα αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας (World Sailing), συνδιοργανώνεται από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βάρης-Βάρκιζας, και τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με επίσημο Μεγάλο Χορηγό την “DOLE”.

Κατέχοντας μεγάλη εμπειρία σε αθλητικές διοργανώσεις, ο Ν.Α.Ο.Β.Β. στόχο έχει, τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αθλητών και χωρών, την άρτια οργάνωση και εκτέλεση του αγώνα προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για τη διεκδίκηση μεγαλύτερων διεθνών διοργανώσεων.
Οι αφίξεις των αθλητών, των προπονητών και των συνοδών τους αναμένονται δύο ημέρες πριν από την Τελετή Έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου. Θα ξεκινήσει με μία μεγάλη παρέλαση, και θα τελειώσει με μια γιορτή, φέρνοντας πιο κοντά τις συμμετέχουσες χώρες, προσελκύοντας οπαδούς του αθλήματος, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Η Τελετή Λήξης με τις απονομές των μεταλλίων του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

Στοιχεία του αθλήματος:
Η αγωνιστική κατηγορία Techno 293 είναι μέρος του προγράμματος ιστιοσανίδας της Ολυμπιάδας Νεότητας (Youth Olympic Games – YOG), ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον προθάλαμο της αγωνιστικής κατηγορίας ιστιοσανίδας RS:X των Ολυμπιακών Αγώνων.
Οι αγωνιστικές κατηγορίες είναι:
Κορίτσια κάτω των 15 ετών
Αγόρια κάτω των 15 ετών
Κορίτσια κάτω 17 ετών
Αγόρια κάτω των 17 ετών

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, η Οργανωτική Επιτροπή αναφέρθηκε στις προκλήσεις της διοργάνωσης, τους στόχους της, καθώς κάλυψε και τεχνικές απορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ν.Α.Ο.Β.Β κος Ιωάννης Μαρκουλάκος δήλωσε πως στόχος μέσω της διοργάνωσης διεθνών πρωταθλημάτων είναι, να αποκτήσει ο όμιλος ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δημιουργώντας την ταυτότητα ενός προορισμού πραγματικού ναυταθλητισμού, παρά τουριστικού αθλητισμού, καθώς και μίας κυψέλης αθλητών ναυσιπλοΐας.

Ταυτόχρονα επισήμανε πως σκοπός είναι οι ενδιαφερόμενοι να επιλέγουν τον Όμιλο για την τεχνική κατάρτιση των μελών του, τον επαγγελματισμό, την εξειδίκευση, αλλά και τα προνόμια που προσφέρει σε αρχάριους και επαγγελματίες αθλητές.

Υπενθύμισε πως ο Ν.Α.Ο.Β.Β είναι ένας ναυτικός όμιλος με μεγάλη εμπειρία διεθνών διοργανώσεων, και δεν παρέλειψε να αναφέρει τις επιτυχίες των αθλητών του ομίλου, του Βύρωνα Κοκκαλάνη με πανελλήνιες, ευρωπαϊκές και διεθνείς διακρίσεις, μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RS:X που διεξήχθη στην Ιαπωνία και της Κατερίνας Δίβαρη, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Ολυμπιάδα Νέων που θα πραγματοποιηθεί στο Μπουένος Άιρες τον Οκτώβριο του 2018.

Κλείνοντας ανάφερε: «Οι αθλητές μας έχουν τις μεγαλύτερες διακρίσεις από παλιά και στόχος μας είναι μέσω της διοργάνωσης και τη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες να αποκτήσουν εμπειρίες και την ελπίδα πως θα είναι οι επόμενοι ολυμπιονίκες. Όποιος ασχολείται με ναυταθλητισμό, και γενικά με τον Αθλητισμό έχει μονάχα κέρδος και ευελπιστούμε το γεγονός αυτό να αποτελέσει μία αιτία να προσελκύσει κι άλλα μικρότερα παιδιά.»

Ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κος Γρηγόρης Κωσταντέλλος τόνισε πως ο Δήμος στοχεύει σε μία στρατηγική εξωστρέφειας. Χαρακτηριστικά ανάφερε:
«Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν διαχειριστεί την περιοχή την έχουν διατηρήσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο, ως μία πόλη με υψηλή ποιότητα ζωής και με εξαιρετική ομορφιά, και αυτό έχουμε υποχρέωση να το δίνουμε και να το δείχνουμε στον κόσμο», ενώ συμπλήρωσε πως η είναι ιδιαίτερα σημαντική η προσέλκυση των ανθρώπων μέσω τουριστικών ή πολιτιστικών ενεργειών, όπου θα βρίσκουν μία ανοιχτή πόλη, η οποία αφιερώνεται πλήρως στους κατοίκους της.

Σχετικά με τον Ν.Α.Ο.Β.Β
Έχει οργανώσει πληθώρα πανελληνίων πρωταθλημάτων, αλλά και διεθνείς αγώνες. Συγκεκριμένα το 2001 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μιστράλ, το 2007 το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Όπτιμιστ 2012, το 2014, 2015 και 2016 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κανόε-καγιάκ και τώρα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα open Techno 293.
Keywords
Τυχαία Θέματα