Συντριβή Antonov στη Καβάλα: Βρέθηκαν επτά από τις οκτώ σορούς – Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε το μαύρο κουτί [εικόνες]

Βρέθηκαν επτά από τις συνολικά οκτώ σορούς των επιβαινόντων στο αεροσκάφος Antonov που συνετρίβη στην Καβάλα. Ο εντοπισμός τους έγινε αργά το απόγευμα της Κυριακής, ενώ εικάζεται πως ίσως βρέθηκε και το μαύρο κουτί του αεροπλάνου.

Στη σκηνή της συντριβής του Antonov μπήκε το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, προκειμένου να ερευνήσει και να σημάνει τα βλήματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ακολουθήσει συγκέντρωση και απομάκρυνση ή επι τόπου εξουδετέρωση, ανάλογα με την κρίση των πυροτεχνουργών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά το “πράσινο φως” του ειδικού κλιμακίου του ΓΕΕΘΑ

για την αντιμετώπιση της πυρηνικής, βιολογικής και χημικής άμυνας, που κατέληξαν ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνες ουσίες (Χημικές, Βιολογικές, Ραδιολογικές και Πυρηνικές).

Εν τω μεταξύ, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία γίνεται γνωστό πως έχουν εντοπισθεί οι επτά από τις οκτώ σορούς καιέχουν ανασυρθεί οι τρεις.

Παράλληλα, έχει βρεθεί το αντικείμενο της παρακάτω φωτογραφίας που πιθανολογείται ότι είναι το ένα μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Στην επιχείρηση συνδράμουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΕΚΑΒ καθώς και το ελικόπτερο του ενιαίου συντονιστικού κέντρου έρευνας και διάσωσης. Όλες οι διαδικασίες γίνονται με τη συνεργασία και τη διαρκή παρουσία δυνάμεων του ΓΕΕΘΑ.Ανασύρθηκε μία σορός και εντοπίστηκε άλλη μία

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι ήδη έχει ανασυρθεί μία σορός και έχει εντοπιστεί μία ακόμη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των υπολοίπων 6 μελών του πληρώματος, όλοι ουκρανικής καταγωγής.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ η μία είναι άθικτη αφού, όπως εικάζεται, ο άνδρας εκτοξεύτηκε πολλά μέτρα μακριά από το αεροσκάφος.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Παγγαίου ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως δεν έχει εντοπισθεί κάποια επικίνδυνη ουσία που να ανησυχεί τους ειδικούς, τόνισε ο κ. Αναστασιάδης. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Φίλιππος Αναστασιάδης, το πόρισμα της αυτοψίας που που έγινε από τον ειδικό λόχο του στρατού, από εδάφους και αέρος, δείχνει ότι δεν υπάρχουν ραδιενεργά στοιχεία, ούτε χημικά, ούτε βιολογικά, ώστε να υπάρχει υπάρχει ανησυχία από τους κατοίκους της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό, το ουκρανικό αεροπλάνο με το 8μελές πλήρωμα, μετέφερε από τη Σερβία στο Μπαγκλαντές τόνους στρατιωτικού υλικού.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα