Συνωμοσία σιωπής από το πλήρωμα του Blue Horizon: “Μη λέτε για σπρωξίματα, μόνον για φωνές” [ηχητικό ντοκουμέντο]

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα έρχονται στο φως δημοσιότητας από τη γέφυρα του Blue Horizon όπου επικρατεί, “πυρετός” διεργασιών και τηλεφωνημάτων ανάμεσα στον πλοίαρχο, τον ύπαρχο και την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ενώ γίνονται αλλεπάλληλες επικοινωνίες με το Piraeus Traffic και το κέντρο ελέγχου. Ολα αυτά λίγα λεπτά μετά το ασύλληπτο έγκλημα που διαπράχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως

αναφέρει το CretaLive, από πλήθος συνομιλιών που έχουν καταγραφεί προκύπτει ότι ο καπετάνιος δε γνώριζε ως ένα χρονικό σημείο τι ακριβώς είχε συμβεί στον καταπέλτη του πλοίου κατά τον απόπλου.

Είναι ενδεικτικό ότι κάποια στιγμή ακούγεται να ρωτάει τον ύπαρχο, μετά από τηλεφώνημα που είχε δεχθεί, αν ξέρει κάτι περί σπρωξίματος του αδικοχαμένου Αντώνη καθώς υπήρξε σχετική καταγγελία.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο του Cretalive:

Από τη στιχομυθία αυτή καθίσταται σαφές ότι ο πλοίαρχος δεν είχε δει τι ακριβώς είχε συμβεί ανάμεσα στον ύπαρχο και τον άτυχο Αντώνη. Λίγο αργότερα, ο πλοίαρχος λαμβάνει εντολές από τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά να επιστρέψει το Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο:

Παρουσιάζει ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σημείο εκείνο όπου ο πλοίαρχος, ο ύπαρχος και άλλα μέλη του πληρώματος βρίσκονται στη γέφυρα του Blue Horizon και ακούγεται να τους δίνει κατευθύνσεις ενόψει των καταθέσεων που θα δώσουν. “Μη μιλήσετε για σπρωξίματα αλλά μόνον για φωνές”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο:

“Νόμιζα πως ήταν μαύρος, Πακιστανός”

Στο μεταξύ σάλος είχε προκληθεί από τους διαλόγους που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και στα οποία ακούγεται ο προφυλακισμένος πλέον ύπαρχος να χαρακτηρίζει “παλαβό” τον Αντώνη, ενώ σε μια στιγμή ειλικρίνειας φαίνεται να αποκάλυψε και τον λόγο που τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

“Εγώ νόμιζα ότι δεν είχε εισιτήριο. Νόμιζα ότι ήταν μαύρος, ότι ήταν Πακιστανός. Γιατί καθόταν εκεί απ’ έξω και γύριζε γύρω – γύρω”, ακούγεται να λέει ο άνδρας που απώθησε με βία τον Αντώνη Καργιώτη, ενώ ισχυρίστηκε πως “δεν μας έδειξε κανένα εισιτήριο. Εμένα το μόνο που μου είπε είναι ότι εγώ θα ταξιδέψω”.

Στην κουβέντα συμμετέχει και ο πλοίαρχος, τη στιγμή που ο ύπαρχος συνεχίζει τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για τον 36χρονο,προβλέποντας μάλιστα με κυνισμό ότι θα αντιμετωπίσει ζήτημα με τη δικαιοσύνη για την πράξη του να τον σπρώξει στη θάλασσα.

“Ποτέ δεν λέμε το τι ακούμε και το τι βλέπουμε”

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των διαλόγων κατά τους οποίους ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος ακούγονται να αποκαλούν τον Αντώνη με απαράδεκτους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, στη δημοσιότητα έρχεται νέα συνομιλία, στην οποία ακούγεται ένα από τα μέλη να δίνει οδηγίες στα υπόλοιπα.

“Ελα, έλα εδώ,Ένα πράγμα πάντα θα έχετε στο νου. Ποτέ δεν λέμε το τι ακούμε και το τι βλέπουμε” ακούγεται να λέει κάποιος απ’ το πλήρωμα.

“Και εδώ, σε κανέναν κουβέντα παιδιά, ούτε έξω απ’ το… εντάξει; Σε κανέναν” ακούγεται να συμπληρώνει άλλος.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα