Συνέντευξη Ανθή Βασιλαντωνάκη: Το 44άρι και το lockdown στο ελληνικό βόλεϊ

Συνέντευξη Ανθή Βασιλαντωνάκη: Το 44άρι και το lockdown στο ελληνικό βόλεϊosinteliΠαρ, 12/11/2020 - 16:27

Η δίμετρη σταρ, από το Αϊδίνιο όπου βρίσκεται, μίλησε στο www.novasports.gr για το ρεκόρ της αλλά και για το lockdown που έχει επιβληθεί στο ελληνικό βόλεϊ.

Αναλυτικά όσα είπε η κορυφαία

μπόμπερ της Εθνικής ομάδας:

Για τους 44 πόντους που πέτυχε στο τελευταίο παιχνίδι:

Δεν ξέρω τι να πω, μάλλον έτυχε. Μπήκα στο δεύτερο σετ στη θέση της Μεριέμ Μποζ, της βασικής διαγώνιας μας η οποία ήταν τραυματίας. Έπαιξε στο πρώτο αλλά ήταν φανερά επηρεασμένη από τον τραυματισμό της. Πριν από τον αγώνα είχα κάνει δύο προπονήσεις ως διαγώνια αν και εφόσον χρειαζόταν να την αντικαταστήσω. Και χρειάστηκε. Μάλλον ο αντίπαλος δεν είχε «διαβάσει» το παιχνίδι με εμένα διαγώνιο. Δεν με ήξεραν ως διαγώνια γιατί στην Τουρκία μόνο άλλη μια φορά χρησιμοποιήθηκα σε αυτή τη θέση. Ευτυχώς για την ομάδα μου τόσο εγώ όσο και η Μποζ παίρνουμε την ίδια μπάλα (μέτρια) από την πασαδόρο για την οποία ήταν πιο εύκολο να προσαρμοστεί στο στυλ μου. Μας βοήθησε πολύ και η καλή υποδοχή που είχαμε. 

Για την ανατροπή στο τελευταίο σετ

Ούτε εγώ ξέρω πως έγινε. Πήγα στο σερβίς όταν χάναμε 14-11 και ένιωσα να τρέμει το χέρι μου. Νομίζω ότι πρέπει να πήρα 3 άσσους και τον τελευταίο πόντο, γυρίσαμε το σετ στο 16-14 και πανηγυρίσαμε τη νίκη. Μην με ρωτήσεις τι έχει γίνει. Ούτε που ξέρω…

Για τη θέση της διαγωνίου και αν σκέφτεται αλλαγή:

Τη διαγώνιο την έχω …μέσα μου και μου βγαίνει απευθείας. Στο τελευταίο ματς ήμουν μάλλον σε πολύ καλή μέρα. Είχα 44 πόντους αλλά και πολύ καλό ποσοστό στην επίθεση που ήταν κοντά στο 60%. Και στην Εθνική έχω φθάσει κοντά στους 35 πόντους αλλά το ποσοστό δεν ήταν τόσο υψηλό. Δεν σκέφτομαι τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 χρόνια να αλλάξω θέση. Δεν το αποκλείω πάντως, θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις που θα έχω. Στην ομάδα μου τώρα θα παίζω ακραία αφού η Μποζ είναι πολύ καλή. Αν χρειαστεί πάντως τώρα ξέρουν ότι μπορούν να βασιστούν και σε μένα. Στην Εθνική διαγώνια θα παίζω πάντως να ξέρετε… 

Για την ομάδα της:

Χρειαζόμαστε σίγουρα ξεμάτιασμα. Δεν μας έχει πάει καθόλου καλά η χρονιά από τραυματισμούς. Η βασική μας πασέρ, η Ντουτσελέρ, έπαθε χιαστό και έχουμε μείνει με μοναδική πασέρ την Κίλιτς. Επίσης αποχώρησε, τραυματισμένη και αυτή, η Άνταμς, η κεντρική. Γενικά υπάρχει ικανοποίηση γιατί είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Λόγω κορωνοϊού εμείς και άλλη μια μόνο ομάδα έχουμε παίξει όλα τα παιχνίδια. Παίζουμε Τετάρτη και Σάββατο και υπάρχει συσσωρευμένη κούραση. 

Για την δική της παρουσία:

Μέτρια θα την χαρακτήριζα μέχρι στιγμής. Θα περίμενα λίγο καλύτερη την …Ανθή, σίγουρα δεν έχω κάνει την καλύτερη της χρονιά. Της λείπει η σταθερότητα. 

Για την απουσία του κόσμου από το γήπεδο:

Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει πολύ η εξέδρα. Εδώ η έδρα γενικά είναι πολύ καυτή. Θυμάμαι πέρσι που έπαιξα με την Γαλατά ήταν πολύ δύσκολα. Δεν σας κρύβω ότι ένας από τους λόγους που ήρθα στην Αϊντίν ήταν ο κόσμος της. Ανυπομονούσα να παίξω σε γεμάτες εξέδρες αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει. 

Για το lockdown στα ελληνικά γήπεδα του βόλεϊ:

Ασχολούμαι πολύ. Είναι τραγικό, δεν μπορώ να το πιστέψω.  Παίζουν παντού και δεν παίζουν στην Ελλάδα. Είμαι σοκαρισμένη. Πεθαίνει το βόλεϊ με αυτό που γίνεται. Πιστεύω ότι άπαντες έπρεπε να είχαν ασχοληθεί περισσότερο από το καλοκαίρι. Θα έπρεπε να ήταν εξ αρχής έτοιμο το πρωτόκολλο. Αν γινόταν αυτό δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Πλέον έχει ξεφύγει. Μιλάω καθημερινά με τις συναθλήτριες μου στην Εθνική και οι περισσότερες είναι απελπισμένες. Νιώθουν παραμελημένες, νιώθουν ότι δεν έχουν βοήθεια και δεν ξέρουν ποιον να εμπιστευτούν. Αρκετές από αυτές αναζητούν ομάδα στο εξωτερικό.

Για την ανακοίνωση που έβγαλε η Εθνική ομάδα:

Είπαν αρκετοί ότι η ανακοίνωση ήταν αιχμηρή. Επίσης είπαν ότι εμείς που παίζουμε στο εξωτερικό δεν θα έπρεπε να είχαμε ασχοληθεί. Αυτή λοιπόν η ανακοίνωση βγήκε ως Εθνική ομάδα. Όλες μαζί τη γράψαμε και όλες μαζί την υπογράψαμε. Γνώμη όλων μας είναι ότι είναι πολύ επικίνδυνο χωρίς να παίζουμε αγώνες να παίζουμε στην Εθνική. Δεν γίνεται να ρισκάρουμε την υγεία μας. Πώς να παίξουμε στην Εθνική όταν δεν προπονούμαστε; Αυτό λέμε και υποστηρίζουμε στην ανακοίνωσή μας. Για να γράψουμε αυτή την ανακοίνωση ήμασταν σε απόγνωση. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε κάτι εμείς για εμάς. Οι αθλήτριες είναι αυτές που την πληρώνουν. 

Για τη φράση «μη συμμετοχή στην Εθνική ομάδα»:

Δεν εκβιάσαμε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν απειλήσαμε κανέναν, δεν είπαμε αν δεν ανοίξουν οι προπονήσεις δεν κατεβαίνουμε στην Εθνική. Αλλά πως μπορούμε να αγωνιστούμε αν δεν προπονηθούμε; Πίστευα ότι μετά από την επιτυχία που κάναμε στο Ευρωπαϊκό θα είχαμε κάνει βήματα προόδου. Η συνέχεια του πρωταθλήματος είναι η Εθνική. Όλα τα κορίτσια την έχουμε στο μυαλό μας όπου και αν παίζουμε. Θέλουμε όμως βοήθεια. 

Για τις ξένες συναθλήτριες της και το Savegreeksports:

Είχαν σοκαριστεί. Με όσες συνομιλούσα για το «Savegreeksports» δεν είχαν τι να μου πουν. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έγινε lockdown στο βόλεϊ.  

Σαν εκπρόσωπος του ΠΑΣΑΠ τι θα έλεγε στους λοιμωξιολόγους: 

Ο λοιμωξιολόγος όταν δει ένα πρωτόκολλο ισχυρό όπως του μπάσκετ ή του ποδοσφαίρου και πειστεί ότι το βόλεϊ  μπορεί να το τηρήσει δεν θα έπρεπε να είχε λόγο να μην το περάσει για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.
Σαν Ανθή θα του έλεγα ότι το βόλεϊ είναι στα χέρια του. Καταστρέφεται το βόλεϊ καταστρέφεται και ο αθλητισμός. Ο αθλητισμός είναι υγεία δεν μπορούμε να αφήσουμε την υγεία να καταστραφεί. 

ΕΛΛΑΔΑ - Volleyleague - Γυναικών - ΒΟΛΕΙ Off Off plolis On Off ΕΛΛΑΔΑ Με ρεκόρ καταγραφής πόντων στην καριέρα της η Ανθή Βασιλαντωνάκη θα έπρεπε να πετάει στα ...σύννεφα. Η κατάσταση όμως στο ελληνικό βόλεϊ την κρατάει στο έδαφος. Το γιατί το λέει στον Παντελή Λώλη...
Article publish on Παρ, 12/11/2020 - 16:27 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα