Τζόκοβιτς: Αφήνει το 2020 με ανάμεικτα συναισθήματα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκίνησε τη σεζόν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις κερδίζοντας τίτλους και σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ωστόσο τελειώνοντας το 2020, ξέρει και ο ίδιος ότι θα μπορούσε να είχε πετύχει ακόμη παραπάνω πράγματα αν ήταν πιο προσεχτικός.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να δούμε τι συνέβη στον Σέρβο τενίστα αυτή τη χρονιά και πως εξελίχθηκε εν τέλει το κλείσιμο της σεζόν.

Τα θετικά του 2020 και τα μεγάλα ρεκόρ

Ο Νόλε ξεκίνησε τη σεζόν ιδανικά συνεισφέροντας στα μέγιστα στη κατάκτηση του ATP

Cup τη Σερβία και κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό τον Ράφαελ Ναδάλ. Με το καλημέρα ο Τζόκοβιτς έδειξε ότι βρίσκεται σε εντυπωσιακή κατάσταση συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό και κατακτώντας για 8η φορά στη καριέρα του το Αυστραλιανό Όπεν, νικώντας στον τελικό τον Ντόμινικ Τιμ στα πέντε σετ και παράλληλα φτάνοντας τις 17 κατακτήσεις Grand Slam και δείχνοντας έτοιμος να πετύχει ακόμη σπουδαιότερα πράγματα στη συνέχεια της χρονιάς.

Σαν μην έφταναν αυτοί οι τίτλοι για τον Σέρβο, εκείνος φρόντισε να ακολουθήσει την τρελή κατάσταση στην οποία βρισκόταν αγωνιστικά κερδίζοντας για δεύτερη φορά το Masters στο Cincinati, κάτι το οποίο ισούταν με την 35η κατάκτηση Masters 1000 τίτλου και παράλληλα ισοφάριζε το ρεκόρ του Ράφαελ Ναδάλ. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδειξε ότι βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις εντός των courts, ενώ ήταν και ο μεγάλος νικητής του Όπεν στο Ντουμπάϊ, κάνοντας μια τρομερή ανατροπή στα ημιτελικά απέναντι στον Μονφίς και κερδίζοντας στον τελικό τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Το «κερασάκι» στη τούρτα έμελλε να γραφτεί στο τέλος της σεζόν, καθώς ο Σέρβος κατάφερε να εξασφαλίσει τη πρωτιά στη παγκόσμια κατάταξη, κάτι το οποίο συνέβαινε για 6η φορά σε μια χρονιά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας.

Τα αρνητικά μέσα στο 2020 

Ο Νόλε μέσα σε όλα τα θετικά που αποκόμισε από το 2020, είχε και κάποια μελανά σημεία τα οποία του στοίχισαν όχι μόνο τίτλους, αλλά χάλασαν και τη δική του γενικότερη εικόνα με ορισμένες συμπεριφορές του.

Αρχικά και ενώ λίγο καιρό νωρίτερα όλος ο πλανήτης είχε βρεθεί υπό το έλεος της πανδημίας, ο Νόλε συμμετείχε σε ένα τουρνουά που οργανώθηκε με τη βοήθεια του ίδιου σε Σερβία και Κροατία. Όλη αυτή η μαζική παρουσία του κόσμου, είχε ως αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του τουρνουά να μολυνθούν αρκετά άτομα και να βρεθούν πολλοί θετικοί προς τον Covid-19. Ο ίδιος μπορεί να ανέλαβε την ευθύνη, λέγοντας ότι προσπάθησε να τηρήσει όλα τα πρωτόκολλα, ωστόσο απ’ ότι φάνηκε εκ του αποτελέσματος κάτι τέτοιο δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή επιλογή για εκείνο το διάστημα φυσικά.

Αν μετανιώνει στο 100% για ένα πράγμα ο Νόλε μέσα στο 2020, τότε σίγουρα θα είναι η αποβολή του στο Us Open, καθώς και ενώ ο Σέρβος είχε τη μοναδική ευκαιρία να κατακτήσει το 18ο Grand Slam στη συλλογή του, μια απερίσκεπτη ενέργεια του κατέστρεψε τα πάντα. Ο Νο.1 στο κόσμο και ενώ έπαιζε με τον Πάμπλο Καρένο Μπούστα για ένα εισιτήριο στα προημιτελικά του Τουρνουά, κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ, εκνευρισμένος από ένα game που έχασε, πέταξε το μπαλάκι πίσω δίχως να αντιληφθεί που βρίσκεται η κριτής, την οποία πέτυχε στο λαιμό εν τέλει. Η ενέργεια του αυτή φυσικά κρίθηκε απαράδεκτη και η αποβολή του ήταν το αμέσως επόμενο, κάτι το οποίο σίγουρα θα θυμάται ως μάθημα ο Τζόκοβιτς, ώστε να συγκρατεί τα νεύρα του ορισμένες στιγμές.

2021: Νέες προκλήσεις, έτοιμος για περισσότερα ρεκόρ

Σίγουρα, η νέα χρονιά για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, μπορεί να έρχεται με μεγάλη προσμονή για τον ίδιο, αφού στοχεύει να τερματίσει για άλλη μια χρονιά όντας Νο.1 στο κόσμο και να γίνει ο πρώτος που το καταφέρνει για 7η χρονιά. Ωστόσο, η κατάκτηση ενδεχομένως κάποιου Grand Slam, μπορεί να τον φέρει ακόμη πιο κοντά στους δύο μεγάλους αντιπάλους του και να δείξει ότι είναι ικανός στο μέλλον να τους ξεπεράσει. Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση θα είναι τα μεγαλύτερα του όπλα για τη νέα σεζόν και σίγουρα αναμένουμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον το τι θα συμβεί.

Δημήτρης Τσαπνίδης 

The post Τζόκοβιτς: Αφήνει το 2020 με ανάμεικτα συναισθήματα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα