Συνάντηση για την πώληση της Νιούκαστλ

Ο ιδιοκτήτης της Νιούκαστλ, Μάικ Ασλεϊ και η Βρετανίδα επιχειρηματίας Αμάντα Στέιβλι συναντήθηκαν για πρώτη φορά για να συζητήσουν την πώληση της ομάδας της .Βορειο-Ανατολικής Αγγλίας

Το δίδυμο συναντήθηκε σε ινδικό εστιατόριο στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία επενδύσεων της εταιρείας Στέιβλι, PCP Capital Partners, έκανε μια νέα
προσφορά περίπου 300εκ.λιρών.

Οι διοικούντες της Νιούκαστλ δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το δημοσίευμα, αλλά δεν έχουν αρνηθεί και τη συνάντηση.
Ο νυν ιδιοκτήτης Μάικ Ασλεϊ είχε πει τον Οκτώβριο ότι θα επιθυμούσε να απεμπλακεί από την ομάδα, μετά από 10 χρόνια στα κοινά της ομάδας.

Ο επιχειρηματίας βρισκόταν στην Αμερική, αλλά τώρα έχει επιστρέψει στην Αγγλία καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.
Οποιαδήποτε συμφωνία θα χρειαζόταν βέβαια την έγκριση της Premier League, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως 30 ημέρες.

Η Στέιβλι συνέβαλε στη χρηματοδότηση της αγοράς της Μάντσεστερ Σίτι από τον Σεϊχη Μανσύρ το 2009 ενώ έχει αναφερθεί ότι οδήγησε την προσπάθεια από την Dubai International Capital για αγορά τελικά αντί £ 400 εκατομμυρίων λιρών της Λίβερπουλ, το 2008.

Ο σύλλογος έχει υποβιβαστεί δύο φορές από την Premier League, κατά τη διάρκεια της 10χρονης περιόδου του Άσλεϊ και είναι 16η μετά από 16 παιχνίδια, έχοντας κερδίσει την άνοδο την περασμένη σεζόν υπό τις οδηγίες του Ράφα Μπενίτεθ.
Keywords
Τυχαία Θέματα