Στους «16» ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος πέρασε άνετα με 4-0 από την έδρα του Απόλλωνα Πόντου και με το «δύο στα δύο» στον 8ο Όμιλο πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, εξασφαλίζοντας και την πρώτη θέση.

Η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό δεν αντιμετώπισε προβλήματα παρά τις αλλαγές στην ενδεκάδα και πήρε το τρίποντο χάρη, με τους Άλμπεργκ και Αλί να πετυχαίνουν από δύο γκολ. Οι
γηπεδούχοι θα τα παίξουν όλα για όλα πλέον στην τρίτη αγωνιστική εντός έδρας απέναντι στην ΑΕΛ, με την οποία ισοβαθμούν στους 3 πόντους.

Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν δυνατά και μόλις στο 5' ο Οικονομίδης μετά από ωραία προσπάθεια έβγαλε μπαλιά σε πλεονεκτική θέση για τον Τσιλούλη, που όμως δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση.

Στο 15' όμως ο Τσιλούλης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σαμαρά και ο Άλμπεργκ άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο 36' με καλό σουτ του Σουντουρά που έφυγε άουτ, όμως οι φιλοξενούμενοι στο 41' έκαναν το 0-2 με εκτέλεση του Αλί μετά από μπαλιά του Τσιλούλη.

Ο ίδιος παίκτης ένα λεπτό μετά την έναρξη του β' αύξησε το προβάδισμα του Πανιώνιου σε 3-0 με ωραία ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή, ενώ στο 56' απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Άλμπεργκ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 67' όμως, ο Ολλανδός δεν αστόχησε και έγραψε το 4-0 χάρη στο δεύτερο προσωπικό του γκολ με πλασέ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στη συνέχεια για τη μείωση του σκορ, όμως ο Μαλέρμπ αντέδρασε σωστά σε κεφαλιά του Γεωργιάδη στο 73' και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Μοναδικό ψεγάδι στη νίκη του Πανιώνιου, ο τραυματισμός του Πίρις στα τελευταία λεπτά, με τον παίκτη να μένει στον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα, καθώς είχαν πραγματοποιηθεί και οι τρεις αλλαγές.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: Θεοδωρόπουλος, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης (75' Κύρκου), Θεολόγου, Σαμαράς, Καλαϊτζίδης, Σουντουρά, Τσουμάνης, Δημητριάδης, Πορτουλίδης, Κυβελίδης (70' Δαλιανόπουλος).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μαλέρμπ, Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντε Ταντεό, Οικονομίδης Πίρις, Άλμπεργκ, Καμαρά (53' Σεράφ), Σιντί Αλί (68' Μασούρας), Τσιλούλης (68' Σπιριντόνοβιτς).
Keywords
Τυχαία Θέματα