Στον τελικό η Λιέτουβος του Μαυροκεφαλίδη!

Με εξαιρετική τέταρτη περίοδο η Λιέτουβος Ρίτας επικράτησε με σκορ 88-82 της Νεπτούνας στον πέμπτο και τελευταίο ημιτελικό και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του λιθουανικού πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει τη Ζάλγκιρις. Εκ των πρωταγωνιστών ξανά ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Ήταν μια σειρά που κρίθηκε όχι μόνο στο πέμπτο παιχνίδι, αλλά και στις λεπτομέρειες αυτού. Η Λιέτουβος ήταν «καυτή» στο ξεκίνημα (27-22 το πρώτο δεκάλεπτο), αλλά η αντίπαλο της όχι μόνο δεν την άφησε να «ανοίξει» τη διαφορά (45-41 ημίχρονο) αλλά έφτασε
να προηγείται με το φινάλε της τρίτης περιόδου (60-61). Οι γηπεδούχοι πήραν διαφορά 8 πόντων 2.5 λεπτά για το φινάλε (81-73), η Νεπτούνας το έκανε θρίλερ με 4-0 σερί (81-77), αλλά η Λιέτουβος διαχειρίστηκε ψύχραιμα το προβάδισμα της και έφτασε σε δίκαιη νίκη και πρόκριση στους τελικούς.

Πρώτοι σκόρερ για τη Λιέτουβος ήταν ο Γκριντζιούνας με 20 πόντους, ενώ σημαντικές βοήθειες από τον πάγκο έδωσε ο Γκιντράιτις με 18 πόντους. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε 16 πόντους, 4 ριμπάουντ ,2 ασίστ και 3 λάθη, ενώ άλλους τόσους σημείωσε ο Έκοντας. Για την αξιόμαχη Νεπτούνας ο Φίλντς σταμάτησε στους 21 πόντους.
Keywords
Τυχαία Θέματα