Νικήτρια η βροχή… – VIDEO

21:00 6/6/2018 - Πηγή: Tennis24
Για πολλοστή φορά στο Ρολάν Γκαρός τα τελευταία χρόνια, η βροχή είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα ματς του αντρικού ταμπλό που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και θα συνεχιστούν την Πέμπτη…

Ελάχιστα… σοφότεροι γίναμε ως προς την κατάληξη των αγώνων της δεύτερης σειράς προημιτελικών για το αντρικό ταμπλό στο Ρολάν Γκαρός…

Οι δύο ημιτελικοί του Ναδάλ με τον Σβάρτζμαν και του Τσίλιτς με τον Ντελ Πότρο είχαν κάτι παραπάνω από μια “καθαρή” ώρα αγώνα πριν η βροχή κάνει και πάλι την επανεμφάνισή της και διακόψει τους αγώνες στο Παρίσι…

Μάλιστα είχαμε δύο διακοπές με τους δύο ημιτελικούς

να συνεχίζονται για περίπου ένα δεκάλεπτο μετά την πρώτη διακοπή πριν αναβληθούν οριστικά και μεταφερθούν στο πρόγραμμα της Πέμπτης.

Μέχρι τότε είδαμε αξιοσημείωτα πράγματα ειδικά στο ματς του Ραφαέλ Ναδάλ με τον Ντιέγο Σβάρτζμαν που μέχρι την πρώτη διακοπή ήταν, δίχως υπερβολή, ένας μονόλογος του Αργεντινού!

Παίζοντας απίστευτο τένις και όντας καθόλα ανώτερος του Ράφα, ο Αργεντίνος προηγούνταν μέχρι την πρώτη διακοπή με σετ και break του Ναδάλ και σε εκείνο το σημείο, επίσης δίχως υπερβολή, η τρίτη συνολικά ήττα του Ρολάν Γκαρός στο Ρολάν Γκαρός σε μια πορεία 13 ετών, έδειχνε ένα ρεαλιστικό ενδεχόμενο!

Και αυτό γιατί ο Αργεντινός ήταν εκπληκτικός έχοντας επιβάλλει πλήρως έναν φρενήρη ρυθμό απέναντι σε έναν αποσβολωμένο Ναδάλ που έδειχνε να βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση μην μπορώντας να ελέγξει στο παραμικρό τον ρυθμό του αγώνα, όντας πολύ παθητικός και γεμάτος λάθη.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Ισπανός, και πάλι μέχρι την πρώτη διακοπή, περνούσε έναν πραγματικό εφιάλτη στα δικά του service games έχοντας δεχθεί πέντε breaks συνολικά έχοντας πετύχει μόλις τρία hold!

Αλλά και στα ράλι οι απίστευτες γωνίες και η τρομερή ποικιλία του Σβάρτζμαν τον είχαν στείλει “αδιάβαστο” ενώ παράλληλα υπήρχε και ένα θέμα στον δεξιό του βραχίονα τον οποίο και έδεσε στο τέλος του πρώτου σετ.

Στο 6-4, 3-2 λοιπόν του δεύτερου σετ και με break του Αργεντινού “άνοιξαν” για πρώτη φορά οι ουρανοί σαν “μάννα” εξ’ουρανού για τον Ισπανό που είχε πολύ ανησυχητική εικόνα στο συγκεκριμένο σημείο.

Είναι νωπές άλλωστε οι μνήμες από τον τελικό της Ρώμης όταν και εκεί ξεκίνησε η βροχή σε πολύ κρίσιμο σημείο του ματς στο οποίο ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έπαιζε καλύτερα από τον Ράφα με την εξέλιξη που όλοι είδαμε μετά την επανέναρξη…

Ακριβώς αυτό συνέβη και στο ματς κόντρα στον Σβάρτζμαν καθώς στο “σκάρτο” δεκάλεπτο που πρόλαβαν να παίξουν οι δύο αθλητές μετά τη σύντομη επανέναρξη, ο Ράφα μπήκε σαφώς καλύτερα και με πολύ πιο επιθετικές τάσεις ενώ ο Αργεντινός ήταν κυριολεκτικά αγνώριστος, “σκιά” του παίκτη που έδειχνε περίπου 50 λεπτά πριν έτοιμος για μια μεγάλη “βόμβα”.

Ο Ναδάλ, σε αυτό το διάστημα, μπόρεσε να μετατρέψει το κατά του 2-3 σε υπέρ του 5-3 ενώ προηγείται και 30-15 όταν η μπόρα ξεκίνησε ξανά σώζοντας(;) ίσως τον Σβάρτζμαν στη συγκεκριμένη φάση καθώς παρέπαιε…



Από το 6-4, 3-5 θα συνεχίσουν λοιπόν τις προσπάθειές τους οι δύο τενίστες την Πέμπτη με τον Σβάρτζμαν, έστω με το ένα σετ που αποκόμισε, να γράφει μια μικρή “ιστορία” μιας και έγινε ο πρώτος τενίστας μετά τον προημιτελικό του 2015 και την ήττα του Ράφα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς που παίρνει σετ από τον Ισπανό στο Ρολάν Γκαρός, ο οποίος, ως γνωστόν, δεν είχε χάσει σετ ούτε στα δύο ματς που έπαιξε το 2016 πριν αποσυρθεί, ούτε σε όλο το τουρνουά το 2017, ούτε στους τέσσερις πρώτους γύρους φέτος.

Στο άλλο ματς της μέρας, Τσίλιτς και Ντελ Πότρο δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν ούτε σετ με το σκορ να είναι στο 6-6 και στο 5-5 του tie break δηλαδή σε πολύ οριακό σημείο…

Ο μόνος τενίστας που έχει δημιουργήσει break point μέχρι στιγμής στον αγώνα είναι ο Αργεντινός που έχει απωλέσει όμως και τις έξι ευκαιρίες που “έχτισε”.

Και οι δύο τενίστες, όπως καταλαβαίνετε, θα μπουν σε πολύ κρίσιμο σημείο την Πέμπτη και θα πρέπει να είναι “ζεστοί” από τον πρώτο πόντο, όντας δύο βήματα μακριά από το σετ!

Τετάρτη, 6/6: Προημιτελικοί Roland Garros
Schwartzman (Argentina) – Nadal (Spain) 6-4 3-5 to finish
Cilic (Croatia) – Del Potro (Argentina) 6-6(5-5) to finish

Men’s Draw | Women’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Κώστας Αϊτάκης

The post Νικήτρια η βροχή… – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα