Μία πρόκριση, όλα τα "λεφτά" για την ΑΕΚ

Μεγάλης σημασίας είναι τα δύο παιχνίδια που θα δώσει η ΑΕΚ στον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όχι μόνο από αγωνιστικής άποψης, αλλά κυρίως από οικονομικής.

Σε περίπτωση που η Ένωση, ξεπεράσει το εμπόδιο που θα βρεθεί μπροστά της (7/8 Αυγούστου το πρώτο παιχνίδι), τότε αυτόματα εξασφαλίζει περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ποσό δηλαδή που εξοικονόμησε με όλη της την πορεία πέρυσι!

Το μπόνους της πρόκρισης συν τα πέντε εκατ. ευρώ που παίρνουν οι αποκλεισμένες ομάδες των πλέι οφ, συν τα 2,9 που είναι
εξασφαλισμένα από την παρουσία στους ομίλους του Europa League, φτάνουν το συνολικό ποσό των 10 εκατομμυρίων.

Εάν βέβαια, η ΑΕΚ καταφέρει και μπει στους ομίλους του Champions League, τότε μπορεί να υπάρξει αύξηση της τάξης των 15 εκατ. μόνο από την είσοδο στους ομίλους, γεγονός πάντως που δεν αυξάνει τρομακτικά τα έσοδα σε σχέση με την προηγούμενη περίπτωση.

Και αυτό γιατί υπάρχει μείωση του market pool με την παράμετρο που μπαίνει για το συντελεστή 10ετίας ο οποίος αυξάνει τα χρήματα στους "μεγάλους", που έχουν και τον υψηλότερο συντελεστή.

Η ΑΕΚ που είναι χαμηλά την τελευταία δεκαετία, χάνει από αυτό, ειδικά αν είναι η μοναδική ελληνική ομάδα στους ομίλους. Τα χρήματα που δίνονται από αυτόν τον συντελεστή 10ετίας αφαιρούνται από το ταμείο του market pool.
Keywords
Τυχαία Θέματα