Στο τραπέζι των συζητήσεων οι αλλαγές στη free agency

Το ΝΒΑ ξεκίνησε να συζητάει τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στη free agency, ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον ότι έγινε το εφετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, ο Άνταμ Σίλβερ συναντήθηκε με τους επικεφαλής της λίγκας και τους παράγοντες των ομάδων, στο Λας Βέγκας, όπου τέθηκε επί τάπητος το συγκεκριμένο
θέμα.

Οι ομάδες θέλουν από τον κομισάριο να υπάρξουν αλλαγές, με σημαντικότερη τη δυνατότητα να συνομιλούν με τους παίκτες που βρίσκονται στο στόχαστρό τους, πριν την έναρξη της free agency και χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να τιμωρηθούν από το ΝΒΑ, καθώς κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Το ΝΒΑ έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για τις εφετινές κινήσεις των ομάδων, καθώς πολλές από αυτές ανακοινώθηκα μόλις λίγες ώρες μετά την έναρξη της μετεγγραφικής περιόδου, κάτι που σημαίνει πως οι επαφές με τους παίκτες είχαν προηγηθεί.

Αυτό που εξετάζεται είναι να μπορούν οι ομάδες να έχουν επαφές με τους παίκτες, λίγο μετά τους τελικούς του ΝΒΑ και μέχρι τα ντραφτ. Οι επίσημες ανακοινώσεις των μετεγγραφών-ανταλλαγών, θα γίνονται μετά τα ντραφτ. Το ΝΒΑ από την πλευρά του θέλει να έχει τον απαιτούμενο χρόνο, ώστε να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και στη συνέχεια να καθορίζει το salarycap της κάθε σεζόν.

Ένα ακόμα ζήτημα που συζητήθηκε είναι το γεγονός πως πολλοί παίκτες είτε αναγκάζουν τις ομάδες να τους προσφέρουν μεγαλύτερα συμβόλαια συνεργασίας αν έχουν +1 χρόνια στο συμβόλαιό του, είτε αποφασίζουν να μείνουν ελεύθεροι, προκειμένου να συνεχίσουν την καριέρα του σε όποια ομάδα το επιθυμούν, χωρίς να μπορούν οι ομάδες τους να κάνουν κάτι. Τέλος, όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως θα πρέπει να αποφασιστούν άμεσα αλλαγές, ώστε να μπορούν να ελέγξουν καλύτερα την free agency στο μέλλον.
Keywords
Τυχαία Θέματα