Ας μη ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν θα χαθεί κι ο κόσμος

07:01 29/7/2019 - Πηγή: To10.gr

ΣΟΚ και δέος. «Στον αέρα το πρωτάθλημα. Η κυβέρνηση δεν θέλει το ποδόσφαιρο στην ΕΡΤ». Το κρατάμε αυτό και πάμε παρακάτω. Για να κάνουνε μία αναδρομή-καταγραφή. Έχουμε και λέμε.

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΉ. Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία. Neoset. Αγνό. Σόφτεξ. Σούπερ Μάρκετ Ατλάντικ. Χατζηιωάννου. Spider Stores. Alapis.Spelman. Χαρτοποιία Θράκης. Diana. Φίλκεραμ. Καπνοβιομηχανία Γεωργιάδης.

Πετζετάκις, Alex Pak. Fokas. Αρτοβιομηχανία Κατσέλης. Shelman Ηλιαδης. Σελόντα. Nurtlart Κατσέλης. Ραδιο Κορασίδης. Ηλεκτρονική Αθηνών, Ελευθερουδάκης. Λήδρα Μάριοτ. Σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος. Jetoil Μαμιδάκης, PepsiCo-ΗΒΗ, ΦΑΓΕ, Softex, Βωβός. Hondος. Glou. Φωκάς …

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ κάποιες από τις εταιρίες που βαρέσανε κανόνι τη δεκαετία της κρίσης. Συν περίπου 300.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Που πάει να πει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων στο δρόμο. Να δούμε και τι έγινε στο κλάδο των ΜΜΕ. Της αλεπούς ο θάνατος. Αλτερ, Μέγκα, ΔΟΛ, Πήγασος, Ελευθεροτυπία, Πέτρος Κωστοπουλος, Εκδόσεις Λυμπέρη. Δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο.

ΚΑΙ ρωτάω τώρα εγώ. Όλο αυτόν τον κόσμο τον έκλαψε κανείς; Τους ρώτησε κανείς, αν είχανε λεφτά για το γάλα των παιδιών τους. Για φως και νερό; Λήφθηκε καμιά κρατική μέριμνα; Πλην κάποιων επιδομάτων της πυρκαγιάς; Αυτή είναι η ελεύθερη οικονομία. Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Όποιος μπορεί να τα βγάλει πέρα επιβιώνει. Όποιος δεν μπορεί, πεθαίνει. Είτε σαν εταιρία, είτε σαν φυσικό πρόσωπο. Απλά πράγματα.

ΝΑ επιστρέψουμε τώρα στο ποδόσφαιρο. Πέρυσι τέτοια εποχή, προκύπτουν οι τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ. Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλωνας και Λαμία. Κι έρχονται οι Τσιπραίοι, Παππάς και Βασιλειάδης δηλαδή και δίνουν για τη διετία 2018-20, 52 εκατομμύρια Γιούρο. Όταν η μεγαλύτερη προσφορά στην ελεύθερη αγορά από το Open του Σαββίδη ήταν κάτω από τα μισά. Κοντά στα 24 εκατ.

ΜΙΛΑΜΕ ότι τα συντρόφια του Σύριζα, το ξεφτυλίσανε το δημόσιο χρήμα. Πουτάνα το κάνανε. Ρόμπα ξεκούμπωτη. Τρία εκατομμύρια Γιούρο κόστος, (για να βγούνε δύο εκατ. καθαρά) για τα 15 παιχνίδια του Ατρόμητου. Όπως το λέω. Τρία εκατομμύρια ο Ατρόμητος, των 784 εισιτηρίων. Το καταλαβαίνεις; Λαμία και Απόλλωνας, από 1.4 εκατ. καθαρά. Μεικτά από 2.5 ο καθ ένας, συνολικό ετήσιο κόστος για την ΕΡΤ, ένα τάλιρο εκατομμύρια.

ΜΕ κλειστά εγγυημένα διετή συμβόλαια. Που πάει να πει, ότι ο Απόλλωνας για εφέτος, που θα παίξει στη Β Εθνική ( που απειλείται κομψά, Σούπερλίγκ 2) θα πάρει τα ίδια λεφτά. Σ ένα ψευτοπρωτάθλημα των 12 ομάδων. Αν κάνεις τη διαίρεση, το κάθε παιχνίδι (με τον Καραΐσκάκη και τον Απόλλωνα Λάρισας) θα στοιχίζει πάνω από 200.000 ευρώ. Όταν το κάθε παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, και του Γιουρόπα Λιγκ, που μεταδίδει η Cosmote στοιχίζει κατά μέσο όρο 87.000 ευρώ.( 30 εκτ για 343 συνολικά αγώνες).

ΤΟ ειδικό δικαστήριο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος είναι λίγο. Σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις έκτακτο στρατοδικείο θα ταίριαζε. Σε μία χώρα, που έχει διαλυθεί από τη κρίση, που έχει χρεοκοπήσει και δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο να έρχεται η αυτοαποκαλούμενη αριστερή κυβέρνηση να γεμίζει τις τσέπες των ιδιοκτητών των ΠΑΕ με ζεστό χρήμα. Η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός, αν δεν μπορούν να επιβιώσουν με τα λεφτά της ΕΡΤ ας κόψουν το λαιμό τους. Ας πέσουν
στη Β Εθνική. Ας τα κλείσουν, τα μαγαζιά κι ας βάλλουν λουκέτο. Η, ας πληρώσουν από τη τσέπη τους.

ΓΙΑ να επανέλθουμε εκεί που ξεκινήσαμε. Λυπήθηκε κανείς τις επιχειρήσεις που κλείσανε; Όχι. Τι παραπάνω έχουνε οι ΠΑΕ; Κόσμο; Οπαδούς; Ας βάλλει το χέρι στη τσέπη ο κόσμος να τις ενισχύσει. Ας γεμίζει κάθε Κυριακή το γήπεδο. Θα πληρώνει δηλαδή ο φορολογούμενος τις μεταγραφές του Άρη; Δεν φτάνουνε τα κανόνια που έχει ρίξει σε Εφορία και ΙΚΑ; Ποιός κόσμος όμως; Σοβαροί να είμαστε. Με εφτακόσια τόσα εισιτήρια τι δουλειά έχει ο Ατρόμητος στη Σούπερλίγκ; Ούτε οι Περιστεριώτες δεν τον θέλουνε.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ, δηλαδή ο Ατρόμητος το Περιστέρι; Τον Σπανό εκπροσωπεί. Η μήπως εκπροσωπεί η Ξάνθη, τη Θράκη; Αν την εκπροσωπούσε κάποιος από τη περιοχή θα είχε βρεθεί ν ασχοληθεί μαζί της. Δεν είναι φιλόπτωχο ταμείο η ΕΡΤ. Κι αν πληρώνει για το ποδόσφαιρο, οφείλει να πληρώνει με τους κανόνες της αγοράς. Ούτε σέντζι παραπάνω. Κι όποιος μπορεί. Όποιος δεν μπορεί ας πεθάνει. Όπως έχουνε πεθάνει τόσοι τόσοι. Χωρίς να έχει βρεθεί κάποια ΕΡΤ να τους ξελασπώσει. Αν όχι να γίνει το πρωτάθλημα με 12 ομάδες. Ας γίνει με 10. Ας μην ξεκινήσει ποτέ. Δεν θα χαθεί κι κόσμος

Στη μουσική επιλογή Etta James & Dr. John-I’d Rather Go Blind.

Keywords
alex pak, σοκ, ΕΡΤ, neoset, spider, alapis, diana, πετζετακις, fokas, shelman, ηλιαδης, ραδιο, ηλεκτρονική, αθηνα, μαρινοπουλος, jetoil, φαγε, glou, μμε, αλτερ, δολ, ελευθεροτυπια, κωστοπουλος, φως, επιδοματα, παναθηναικος, αρης, ξανθη, λαμια, προσφορες, cosmote, ΕΚΤ, ικα, εισιτήρια, περιστερι, james, blind, συριζα, εκτακτο επιδομα, alter, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, alex pak, ηλεκτρονική, αλτερ, δουλεια, δολ, εθνικη, εφορια, ηβη, ηλεκτρονικη αθηνων, θανατος, μεγκα, μμε, μουσικη, οικονομια, παιχνιδια, πηγασος, ραδιο, ρωτησε, φαγε, φως, glou, james, neoset, αγνο, αγορα, απλα, ατλαντικ, ατρομητος, β εθνικη, γαλα, γινει, γηπεδο, δεος, δημοσιο, εγινε, ευρω, εισιτήρια, ελευθερουδακης, εποχη, ερχεται, ερχονται, εταιρια, εχουμε και λεμε, ιδια, καπιταλισμος, εκδοσεις, κυβερνηση, λεφτα, ληδρα, λουκετο, παμε, ποδοσφαιρο, πετρος κωστοπουλος, σουπερ μαρκετ, σουπερ, τρια, φυσικο, φωκας, χερι, χρημα, alapis, blind, diana, fokas, john, χωρα, jetoil, κωστοπουλος, κυριακη, μεινει, ομαδες, pepsico, παιχνιδι, shelman, spider
Τυχαία Θέματα