Στο... παρά 5 ο Άρης 2-0 τον Αστέρα (video)

Μ΄ένα πέναλτι 5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, κερδισμένο από τον Ματέο Γκαρσία κι εκτελεσμένο από τον Γιουνές, άνοιξε ο δρόμος για τη νίκη του Άρη με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης. Ο Ματέο Γκαρία σφράγισε τη νίκη των κίτρινων στο 94ο λεπτό με εξαιρετικό πλασέ ύστερα από πάσα του Νίκο Μαρτίνες.

O Πάκο Ερέρα επέλεξε για το παιχνίδι αυτό τους: Κουέστα, Δεληζήσης, Βέλεθ, Μενέντεθ, Τζανακάκης, Μπάσα, Ματίγια, Κολάσο, Γκαρσία, Ντιγκινί, Γιουνές.

Ενώ από την πλευρά του ο Σάββας Παντελίδης
επέλεξε για τον Αστέρα τους: Παπαδόπουλο, Βλάχο, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ορτέγκα, Κυριακόπουλο, Τόνσο, Τσιλιανίδη, Μανιά.

"Άχρωμο" το πρώτο μέρος

Στα πρώτα 45 λεπτά του παιχνιδιού οι δύο ομάδες ουσιαστικά έβγαλαν νοκ άουτ η μία την άλλη. Στον χώρο του κέντρου οι δύο ομάδες χάλασαν το παιχνίδι του αντιπάλου τους και με δυσκολία έφτιαχναν το δικό τους ώστε να φτάσουν μπροστά στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Παρ'όλ' αυτά υπήρξαν δύο καλές στιγμές, μία για κάθε ομάδα. Η πρώτη για τον Άρη στο 7ο λεπτό με τον Γιουνές όταν γύρισε ωραία το σώμα του στο ύψος της μικρής περιοχής και σούταρε με τον Παπαδόπουλο να σταματά την μπάλα.
Ένα λεπτό μετά ο Αστέρας θα χάσει μεγάλη ευκαιρία με τον Τόνσο να σουτάρει με δύναμη από το ύωος του πέναλτι και τον Κουέστα εκτός φάσης αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι αλλαγές "μίλησαν"¨

Στο δεύτερο μέρος Άρης και Αστέρας έπαιζαν με τις λεπτομέριες με τον Άρη όμως να έχει την κατοχή και την προτοβουλία των κινήσεων.
Τα λεπτά πέρναγαν χώρίς τη μεγάλη ευκαιρία για τις δύο ομάδες και οι προπονητές άρχισαν τις διορθωτικές κινήσεις. Αυτές που άλλαξαν την εικόνα του παιχνιδιού ήταν ο Νίκο Μαρτίνες και ο Μανωλης Σιώπης. Ο πρώτος έδωσε κίνηση στην επίθεση και ο δεύτερος "έδεσε" το κέντρο με την γραμμή κρούσης των γηπεδούχων.

Στο 86ο λεπτό ο Σιώπης με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Ματέο Γκαρσία, εκείνος βρέθηκε απέναντι στον Παπαδόπουλο που τον ανέτρεψε με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Ο Γιουνές ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοτνας την μπάλα στα δύχτια κάνοντας το 1-0.
Ο Άρης έφτασε σε δεύτερο γκολ ύστερα από ωραία αντεπίθεση και πάσα στο σωστό τάιμινγκ στον Ματεό Γκαρσία που απέναντι από τον Παπαδόπουλο δεν λάθεψε κι έκανε με ωραίο πλασε το 2-0.
Keywords
Τυχαία Θέματα