Χρυσή μεταγραφή!

"Ποιος, ποιος, ποιος, ο Κώστας Ορφανός!" Το σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ στα μέσα της δεκαετίας του '70 αφορούσε σε έναν από τους δεινότερους σκόρερς που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας. Ένα δικό τους παιδί, μιας και σε ηλικία μόλις 19 ετών (γεννημένος στις 22/8/1956), το 1975, υπέγραψε δελτίο στην πρώτη ομάδα του "Δικέφαλου".
Μέχρι το τέλος της περιόδου 1979-80 μέτρησε 124 συμμετοχές και 49 γκολ με τον "Δικέφαλο", κάνοντας τον Ολυμπιακό
να ενδιαφερθεί για την απόκτησή του, όπως κι έγινε. Το καλοκαίρι του 1980 ο Ορφανός έκανε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Πειραιάς, για να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα ως το 1985. Με τους "κόκκινους" έπαιξε σε 111 αγώνες και πέτυχε 20 γκολ. Κλείνοντας την παρουσία του εκεί, έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο, καθώς επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για μια διετία, γράφοντας άλλες 25 συμμετοχές και 1 γκολ με την ομάδα, από όπου ξεκίνησε.
Το αξιοσημείωτο στη μεταγραφή του Ορφανού από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό είναι ότι ο Έλληνας παίκτης πήρε τα χρήματα που συμφώνησε σε χρυσές λίρες! Όπως δήλωσε ο ίδιος πολλά χρόνια αργότερα στη NOVA, το ζήτησε ο ίδιος, διότι θεώρησε ότι ήταν μια εξαιρετική επένδυση. Μια χρυσή -στην κυριολεξία- μεταγραφή!
Keywords
Τυχαία Θέματα