Στη δίνη της κακοκαιρίας: Ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε ΙΧ στη Ξάνθη – Ακινητοποιήθηκε τρένο στις Αφίδνες [εικόνες-βίντεο]


Μεγάλες καταστροφές αφήνει πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε σήμερα την Ξάνθη. Οι ουρανοί άνοιξαν και μέσα σε ελάχιστα λεπτά σημειώθηκε έντονη καταιγίδα που συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Μάλιστα στην περιοχή κοντά στην ανατολική είσοδο της πόλης οι κάτοικοι μιλούν για την εκδήλωση ενός ανεμοστρόβιλου, ο οποίος μάλιστα αναποδογύρισε ΙΧ αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα και ξήλωσε κεραμίδια από οροφές σπιτιών.

Την ίδια στιγμή σημειώθηκαν δεκάδες πτώσεις δέντρων μέσα στην πόλη αλλά και μεγάλων κλαδιών επί της οδού Γ. Κονδύλη, λίγο πριν το Αμοιρίδειο.

Σύμφωνα

με το xanthinea, η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά, ενώ ο ισχυρός άνεμος και η έντονη καταιγίδα προκάλεσαν υλικές ζημιές σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Πτώσεις αντικειμένων από μπαλκόνια προκάλεσαν καταστροφές σε σταθμευμένα οχήματα ενώ ξηλώθηκαν και περιφράξεις γηπέδων.

Ακινητοποιήθηκε τρένο στις Αφίδνες

Λόγω πτώσης δέντρων στη γραμμή έχει ακινητοποιηθεί και η αμαξοστοιχία IC 51 μεταξύ Αφιδνών και Αγίου Στεφάνου, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης και κυκλοφορίας.

Λόγω της διακοπής κυκλοφορίας μεταξύ Αθηνών και Αφιδνών, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC51, 1542 και 1543 θα υποκατασταθούν με λεωφορεία. Επίσης, η αμαξοστοιχία IC 60 αναμένει στον Σ.Σ Ρέντη ενώ προβλέπονται σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-11-2023/13.00 Β επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Το Σάββατο (04-11-23)

α. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία.

β. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (05-11-23)

α. Τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Β. Οι ενισχυμένοι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ. Τοπικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται εντάσεις πρόσκαιρα έως και 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (04-11-23).

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα