Σκοτ Μπόρας, ο "βασιλιάς" του κόσμου των ατζέντηδων

Και το όνομα αυτού… Σκοτ Μπόρας. Αυτός είναι ο πλουσιότερος μάνατζερ του κόσμου φέτος σύμφωνα με τη σχετική λίστα, που παρουσίασε το αμερικανικό περιοδικό Forbes.

Ο Σκοτ Μπόρας είναι Αμερικανός μάνατζερ παικτών του μπέιζμπολ και μέσα στο 2018 εισέπραξε περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια σε προμήθεια, για ένα συμβόλαια συνολικής αξίας 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Λογικό είναι αν σκεφτεί κανείς πως έχει στο ενεργητικό του εννέα παίκτες με συμβόλαια αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο ποδόσφαιρο, τα ηνία
εξακολουθεί να κρατά ο Ζόρζε Μέντες, πελάτης του οποίου είναι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Μάλιστα συγκριτικά με το 2017, ο Μέντες κέρδισε μια θέση και πέρασε δεύτερος στο σύνολο των ατζέντηδων σε όλα τα σπορ με συμβόλαια αξίας 1 δισεκατομμυρίου και 100 εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες σύμφωνα πάντα με το Forbes.

Στο top 10 της κατάταξης βρίσκονται ακόμη τρεις μάνατζερ που σχετίζονται κυρίως με το ποδόσφαιρο. Τρίτος είναι ο Τζόναθαν Μπαρνέτ του Ομίλου Stellar με 79,5 εκατ. προμήθειες και συνολική αξία συμβολαίων 795 εκατομμύρια ευρώ. Στην 5η θέση βρίσκεται ο Μίνο Ραϊόλα, με προμήθειες 62,9 εκατ. δολάρια και συμβόλαια 629 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Βόλκερ Στρουτς, ο ατζέντης μεταξύ άλλων των Μάρκο Ρόις, Μάριο Γκέτσε και Τόνι Κροος σκαρφάλωσε στην 8η θέση με 46,4 εκατομμύρια προμήθειες.

Συνολικά, μεταξύ των 50 πλουσιότερων μάνατζερ στη λίστα Forbes, κυριαρχεί το μπέιζμπολ με 13 μάνατζερ και ακολουθείται από το μπάσκετ με 11, το ποδόσφαιρο με 8, το αμερικάνικο ποδόσφαιρο επίσης με 8, το χόκεϊ με 7, και από ένας προέρχεται από τον κόσμο του τένις και του γκολφ.

Στις εταιρείες, στην κορυφή της λίστας του Forbes βρίσκεται η Creative Artists Agency, με προμήθειες 350 εκατομμύρια δολάρια και συμβόλαια συνολικής αξίας 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πίσω της είναι η Wasserman, με 175 εκατομμύρια προμήθειες και 3,7 δισ. συνολική αξία συμβολαίων και τις θέσεις στο βάθρο κλείνει η Excel Sports Management, με κύριο αθλητή τον Tiger Woods και προμήθειες 168 εκατομμύρια και συμβόλαια 3,4 δισεκατομμυρίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα