Σκορ και θέαμα από την Αγγλία (hls)

Με φόρα από το Nations League αλλά και το επιτυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, η Αγγλία διέλυσε με 5-0 την Τσεχία κάνοντας επιτυχημένη πρεμιέρα στον Α’ όμιλο των προκριματικών του Euro 2020.

Τα «Τρία Λιοντάρια» βρήκαν το πρώτο γκολ προτού φύγει το ημίωρο, στο 24’ ο Κέιν άνοιξε την άμυνα των Τσέχων με ωραία κάθετη μπαλιά, ο Σάντσο κινήθηκε στην πλάτη του αριστερού μπακ για να δώσει έτοιμο γκολ
στον Στέρλινγκ, ο οποίος με τις 5 τελευταίες επιθετικές προσπάθειες του έχει πετύχει 3 γκολ. Σε αυτή την ομαδική προσπάθεια, 10 παίκτες του Σάουθγκεϊτ άλλαξαν 25 πάσες.

25 - Raheem Sterling's goal ended a sequence of 25 passes, with 10 of England's 11 players touching the ball in the build-up to the goal. Liquid. #ENGCZE pic.twitter.com/0jNlKd4q7j

— OptaJoe (@OptaJoe) March 22, 2019
Οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου πήραν πέναλτι, με το διαιτητή να θεωρεί πως υπήρξε παράβαση σε μαρκάρισμα των Κάλας-Καντεζάμπεκ επί του Στέρλινγκ, με τον Κέιν να σημειώνει το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο το «μενού» είχε δύο ακόμη γκολ του Στέρλινγκ, στο 62’ και στο 68’, ενώ το τελικό 5-0 υπέρ της Αγγλίας διαμορφώθηκε με το αυτογκόλ του Κάλας στο 84’.

Οι Άγγλοι είναι αήττητοι στα 19 τελευταία ματς προκριματικής φάσης Euro, ενώ μετρούν 11 διαδοχικές νίκες.

Άξια αναφοράς τα ρεκόρ…νεότητας των Άγγλων. Ο Χάντσον-Οντόι σε ηλικία 18 ετών και 135 ημερών έγινε ο μικρότερος σε ηλικία Άγγλος διεθνής που έκανε την πρώτη συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Ντάνκαν Έντουαρτς, από τη δεκαετία του ’50. Ακόμη πιο σπουδαίο το ρεκόρ με την ταυτόχρονη παρουσία στην ενδεκάδα δύο 18χρονων Άγγλων διεθνών (Σάντσο και Χάντσον-Οντόι) για πρώτη φορά εδώ και 138 χρόνια!

138 - England featured two players aged 18 or younger (Hudson-Odoi and Sancho) in an international match for the first time in 138 years, since doing so on February 26th 1881 vs Wales (Thurston Rostron and Jimmy Brown). Cubs. #ENGCZE pic.twitter.com/hRn77yEAkT

— OptaJoe (@OptaJoe) March 22, 2019
Πριν από τη σέντρα, το «Γουέμπλεϊ» τίμησε τη μνήμη των Γκόρντον Μπανκς και Φρεντ Πίκερινγκ, ο οποίοι «έφυγαν» από τη ζωή το περασμένο Φεβρουάριο.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Κιν, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Ντάιερ (17’ Μπάρκλεϊ), Χέντερσον, Σάντσο, Άλι (63’ Ράις), Στέρλινγκ (70’ Χάντσον-Οντόι), Κέιν

Τσεχία: Παβλένκα, Καντεζάπεκ, Τσελούστκα, Κάλας, Νόβακ, Σούτσεκ, Παβέλκα, Γκεμπρέ Σελασιέ, Νταριντά (67’ Μάσοπουστ), Γιάνκτο (46’ Βύντρα), Σικ (82’ Σκόντα)

Προκριματικά Euro 2020

Α’ Όμιλος

Βουλγαρία-Μαυροβούνιο 1-1
Αγγλία-Τσεχία 5-0

Επόμενη αγωνιστική

Μαυροβούνιο-Αγγλία (25/3)
Κόσοβο-Βουλγαρία (25/3)
Keywords
Τυχαία Θέματα