Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Αταλάντη – Αισθητός και στην Αττική

Ένας ακόμη σεισμός ταρακούνησε το μεσημέρι του Σαββάτου την περιοχή της Αταλάντης. Σύμφωνα Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, επρόκειτο για σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 12 χλμ δυτικά, νοτιοδυτικά της Αταλάντης και το εστιακό βάθος ήταν 17,3 χιλιόμετρα.

Η σεισμικη

δραστηριότητα στην περιοχή είναι έντονη τα τελευταία 24ωρα. Πριν δύο ημέρες σημειώθηκε σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη με εστιακό βάθος 13,6 χιλιόμετρα. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν ζημιές σε σπίτια και εκκλησίες σε χωριά της Λοκρίδας, ενώ στην Εύβοια χάθηκε κομμάτι της παραλίας Μύλος.

Για τη σεισμική δόνηση των 4,8 Ρίχτερ είχε μιλήσει στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος είχε τονίσει πως “δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα εάν περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό”. Και είχε προσθέσει: “Βέβαια, η περιοχή έχει ένα ιστορικό από το 2013 στο Ρεγγίνι, ένα χωριό βορειοδυτικά της περιοχής όπου οι σεισμοί κράτησαν περίπου 1-2 μήνες και το όριο των σεισμών ήταν στα 5,2 Ρίχτερ. Είχαμε αρκετές ζημιές τότε”.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα