Σε δυναμική είσοδο στον τομέα των original ταινιών φιλοδοξεί το Netflix

Υψηλοί οι στόχοι για την πλατφόρμα τηλεοπτικών προβολών.

Για κάθε λάτρη των σειρών δεν χρειάζονται συστάσεις για το Netflix. Με τη δημοφιλή πλατφόρμα προβολών να χτυπά πλέον στα ίσα την Disney σε αγοραία αξία το Netflix έχει μπει στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Και αν οι original σειρές του όπως τα "Orange is The New

Black", "Stranger Things", "House of Cards" και πολλά πολλά άλλα έχουν αφήσει ιστορία, στην κινηματογραφική συνείδηση δεν μπορεί να ειπωθεί ακριβώς το ίδιο και με τις ταινίες. Εκεί που στο τηλεοπτικό τοπίο η πλατφόρμα προβολών σαρώνει τα Emmy και τις βραβεύσεις, στις ταινίες υπάρχει σιγή παρά το γεγονός ότι το Netflix έχει επενδύσει πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια στον συγκεκριμένο τομέα.

Σίγουρα υπάρχουν original ταινίες όπως τα "Beast of No Nation" και "Mudbound" που γνώρισαν την αγάπη των κριτικών αλλά από την άλλη υπάρχουν εξίσου άλλες που άφησαν κοινό και κριτικούς αδιάφορους ("The Cloverfield Paradox", "Μute") και άλλες που κινήθηκαν κάπου στη μέση, χωρίς να μαζεύουν επαίνους, αλλά κατορθώνοντας με κάποιον τρόπο να μαζεύουν θεάσεις ("Bright", "Death Note").

Όπως μαθαίνουμε όμως από τα Screenrant και THR, ο επικεφαλής του τμήματος ταινιών του Netflix, Scott Stuber και η ομάδα του φιλοδοξούν να αλλάξουν δραματικά το τοπίο. Έχοντας υπάρξει ήδη δύο χρόνια στη θέση, ο Stuber και η ομάδα του επιλέγουν να πάρουν νέες κατευθύνσεις και πρωτοβουλίες.

Αυτό μεταφράζεται σε μια στροφή προς την ποιότητα έναντι της ποσότητας σε σχέση με την πολιτική που ακολουθούσε το τμήμα του στο παρελθόν. Σύμφωνα με πηγές, ο Stuber γνωρίζει τη φήμη που είχε ότι διάλεγαν πακέτα που είτε κάποιοι άλλοι παίκτες του χώρου είχαν απορρίψει στο παρελθόν είτε δεν άγγιζαν καν. Πλέον φιλοδοξεί να επικεντρωθεί σε παραγωγές που θα μπορούσαν άνετα να συγκριθούν με αυτές της Marvel ή του "Lord of The Rings".


Και σε αυτό το σημείο παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο οι τίτλοι που θα επιλέξει γι αυτό το σκοπό. Ένα από τα πλέον δυνατά χαρτιά του είναι το "Six Underground", το θρίλερ δράσης με τον Ryan Reynolds στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Michael Bay στην σκηνοθεσία, και έναν προϋπολογισμό που κυμαίνεται ανάμεσα στα 150-170 εκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα στη βιβλιοθήκη του ετοιμάζονται επίσης ταινίες όπως τα "Roma" του Alfonso Cuaron, "22 July" του Paul Greengrass, το "The Ballad of Buster Scruggs" των Ethan και Joel Coen και την αναβίωση του "The Other Side of the Wind" του Orson Welles. Όλα τα προαναφερθέντα θα προβληθούν στο Φεστιβάλ της Βενετίας που ξεκινά στις 29 Αυγούστου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το Netflix δεν θα πατήσει σταθερά και στους τομείς εκείνους που ξέρει ότι θα έχουν επιτυχία. Γνωρίζουμε ήδη ότι τα "Bright" και "Deathnote" πρόκειται να αποκτήσουν συνέχειες. Παράλληλα στον απόηχο της επιτυχίας του "Crazy Rich Asians" στο box office, αλλά και της επιτυχίας των "Set It Up", "The Kissing Boοth" και "To All the Boys I've Loved Before" αναμένεται να δούμε περισσότερες ρομαντικές κομεντί από την πλατφόρμα προβολών.

Θα καταφέρει το Netflix να κερδίσει το φιλόδοξο αυτό στοίχημα; Πείτε μας τις προβλέψεις σας στα σχόλια.

IGN GreeceΤο τέλος του γ*** κόσμου δεν θα έρθει ακόμα αλλά θα συνεχίσει για 2η σεζόν[Updated] Οδηγός: Οι υποτιτλισμένες και μεταγλωττισμένες σειρές στο ελληνικό NetflixThe Angel (Ο Άγγελος) | Επίσημο τρέιλερ [HD] | Netflix (Υποτιτλισμένο)

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα