Σε αδιέξοδο ο Αλαφούζος

Ο Γιάννης Αλαφούζος φέρεται να βρίσκεται σε αδιέξοδο, σχετικά με το μέλλον του στον Παναθηναϊκό, μετά και τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ισχυρός άνδρας του “τριφυλλιού” φέρεται να σκέφτεται ακόμα και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει άμεσα από τους “πράσινους”, αφού πρώτα διευθετήσει όλα τα θέματα για την αδειοδότηση της νέας αγωνιστικής περιόδου. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα αφήσει τις μετοχές σε κάποιο δικηγορικό γραφείο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής
κάποια διάδοχη κατάσταση στον ορίζοντα.

Η άλλη λύση που φέρεται να σκέφτεται ο Αλαφούζος, σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα είναι να παραμείνει στο “τριφύλλι” μέχρι νεοτέρας, σκληραίνοντας τη στάση του απέναντι στους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας. Το συγκεκριμένο πλάνο περιλαμβάνει διακοπή εισιτηρίων στους οργανωμένους και κλείσιμο της θύρας, που τους φιλοξενεί. Παράλληλα, η διοίκηση του Παναθηναϊκού αναμένεται να ρίξει τις τιμές στα οικογενειακά εισιτήρια, για να προσελκύσει την πλατιά μάζα των φιλάθλων της ομάδας. Ο ίδιος πάντως θα προτιμούσε να αποχωρήσει από την ομάδα, όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος να τον διαδεχτεί.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο Αλαφούζος φέρεται να τόνισε στους συνεργάτες του: “Εδώ και ενάμιση χρόνο έχω δηλώσει ότι θέλω να φύγω από τον Παναθηναϊκό. Ήθελα και θέλω να βρεθεί λύση, να πάρει την ΠΑΕ κάποιος άλλος. Όμως ποιος άνθρωπος θα έρθει να πάρει την ομάδα με όλα αυτά που γίνονται; Και αν φύγω και δεν υπάρξει άλλος, τι θα γίνει; Θα διαλυθεί ο Παναθηναϊκός, θα πέσει στη Γ’ Εθνική. Ξέρουν αυτοί που τα κάνουν όλα αυτά τι σημαίνει να πέσει ο Παναθηναϊκός στη Γ’ Εθνική;”.

Και συμπλήρωσε: “Δεν γίνεται να είμαι ιδιοκτήτης ενός άρρωστου πράγματος που είναι “μπάτε σκύλοι αλέστε” και δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των παικτών μας, αλλά και των ομάδων που φιλοξενούμε στο γήπεδό μας. Και αν αύριο, μεθαύριο σκοτωθεί κάποιος άνθρωπος, τι θα γίνει; Δεν γίνεται να μας καταστρέφουν κάθε ελπίδα για την 5η θέση, να διαλύουν τη σπουδαία προσπάθεια προπονητή και ποδοσφαιριστών, να μας οδηγούν και πάλι σε βαρύτατες ποινές αφαίρεσης βαθμών, σε κεκλεισμένων, σε πρόστιμα, σε απώλειες εκατομμυρίων. Οι συνέπειες της καταστροφής είναι πολυεπίπεδες”.
Keywords
Τυχαία Θέματα