Σαρλερουά – Σταντάρ Λ. 1-1: Ισόπαλο το ντέρμπι της Βαλλωνίας

Οι δύο γειτόνισσες από τη γαλλόφωνη πλευρά της χώρας, παραμένουν χωρίς νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές, με τη Σαρλερουά να έχει δύο πόντους και τη Σταντάρ να παίρνει τον πρώτο της.

H Σαρλερουά ξεκίνησε πολύ δυνατά και στο 8′ παραλίγο να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από στημένη φάση, ο Χέιμανς πήρε κεφαλιά αλλά ο Πράις έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Στο 21′ ο Νταμπάγκ είχε ένα σουτ που πέρασε άουτ, ενώ στο 22′ ο Μπενζά με τρομερή προσπάθεια από μακριά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μποντάρ.

Η Σταντάρ, που ήταν σε ρόλο κομπάρσου στο πρώτο ημίωρο, ευτύχησε να σκοράρει στη μοναδική

της φάση στο α’ μέρος, όταν σε βαθιά μπαλιά του Καουάμπε, ο Κανγκά κατέβασε την μπάλα, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ντραγκούς, που μπήκε στην περιοχή και έγραψε το 0-1 στο 31′ με ωραίο τελείωμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σταντάρ θα μπορούσε να προηγηθεί στο 65′ με πλασέ του Πράις που έβγαλε ο Κοφί, όμως δεν το κατάφερε και το πλήρωσε στα τελευταία λεπτά που εξελίχθηκαν σε θρίλερ.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν το 90′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι για κράτημα φανέλας του Νταμπάγκ από τον Ενγκόι, ο οποίος είδε κόκκινη κάρτα μετά από εξέταση του replay.

Ο Ιλαϊμαχαρίτρα ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1, όμως κι αυτός στη συνέχεια είδε απ’ ευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα!

Στην τελευταία φάση του αγώνα, η Σταντάρ παραλίγο να κλέψει τη νίκη, αλλά η κεφαλιά του ανενόχλητου Μποκαντί από τη μικρή περιοχή πέρασε άουτ.

Σαρλερουά (Ματζού): Κοφί – Μπουκαμίρ (75′ Μοριόκα), Μαρκ, Κνέζεβιτς (46′ Μπάγκερ) – Ρόγκελ, Ιλαϊμαχαρίτρα, Ζοργκάν, Μπατζί – Μπενζά, Χέιμανς, Νταμπάγκ (90+3′ Μπερνιέρ).
Σταντάρ Λ. (Χούφκενς): Μποντάρ – Ενγκόι, Φανχόουσντεν, Μποκαντί – Φόσι, Καουάμπε (78′ Μπανσέ), Ο’ Νιλ, Πράις, Ντόνουμ – Ντραγκούς (71′ Μαντλ, 90+2′ Ντεβάλε), Κανγκά.

Keywords
Τυχαία Θέματα