Αrrivederci! (photos-video)

Με ...ιταλικό "αέρα" και πρωταγωνιστή τον Κίκο Μακέντα, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-0 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ. Χατζηγιοβάνης και Εμμανουηλίδης πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ των Πράσινων, έγινε τεστ VAR στο ματς.

Με καλή εμφάνιση
ολοκλήρωσε το Τριφύλλι τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, παίρνοντας με άνεση και ...στιλ τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν καλή στο πρώτο μέρος, ενώ ο Μακέντα είχε ...κέφια, πέτυχε δύο γκολ και κέρδισε το χειροκρότημα. Θετικό ντεμπούτο στο πρωτάθλημα έκανε ο 21χρονος Θεοχάρης, έδωσε χρόνο σε νεαρούς παίκτες ο προπονητής του Τριφυλλιού, ενώ ο Τραϊανός Δέλλας κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο του Παναιτωλικού.

Στο ματς η ΚΕΔ/ΕΠΟ τέσταρε και το VAR στο τεχνικό κομμάτι, ωστόσο δεν έγινε χρήση κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Τα πλάνα των προπονητών

Με αρκετές αλλαγές και πολλές απουσίες παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Παναιτωλικό, ενώ ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 1-4-2-3-1. Ο Κότσαρης υπερασπίστηκε στην εστία των Πράσινων, στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Θεοχάρης (δεξιά), Κολοβέτσιος (στόπερ), Πούγγουρας (στόπερ), Χατζηθεοδωρίδης (αριστερά) και αμυντικά χαφ ήταν οι Στάικος και Τζανδάρης.

Στην τριάδα της μεσοεπιθετικής τριάδας έπαιξαν οι Χατζηγιοβάνης (αριστερά), Κάτσε (άξονα) και Αρμενάκας (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μακέντα.

Ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε σχηματισμό 1-4-2-3-1 για την ομάδα του Αγρινίου με τον Γιαννακόπουλο στη θέση του τερματοφύλακα και στην τετράδα της άμυνας τους Τσοκάνη (αριστερά), Άργκους (στόπερ), Μιχάι (στόπερ), Τσιγγάρα (δεξιά). Αμυντικά χαφ ήταν οι Λουσέρο και Μάρκος Πάουλο, στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μπάιροβιτς και πίσω από τον φορ του Παναιτωλικού έπαιξαν οι Ντουάρτε, Γκούγκα και Μανά.

Με υπογραφή ...Μακέντα!

Απαλλαγμένες και οι δύο ομάδες από το άγχος και τη βαθμολογική πίεση, έπαιξαν ελεύθερο ποδόσφαιρο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη στιγμή στο ματς στο 6ο λεπτό, όταν σε φάση διαρκείας οι Πράσινοι απείλησαν με τον Αρμενάκα και τον Χατζηθεοδωρίδη, ενώ στο 9ο λεπτό ο Παναιτωλικός έκανε αισθητή την παρουσία του με μακρινό σουτ του Γκούγκα.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 11ο λεπτό με δυνατό σουτ του Λουσέρο, ωστόσο ο Κότσαρης μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ στο επόμενο λεπτό το Τριφύλλι κέρδισε πέναλτι. Ο Άργκους ανέτρεψε τον Κάτσε στην περιοχή και ο Τζήλος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και με τη ...δεύτερη προσπάθεια (το πρώτο ακυρώθηκε γιατί μπήκε ο Μακέντα στην περιοχή), έκανε το 1-0 στο 12΄.

Στο 18ο λεπτό ο Κίκο Μακέντα έκανε το σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή και πέτυχε το δεύτερο τέρμα των Πράσινων στο παιχνίδι, ενώ ο Παναιτωλικός απείλησε με εκτέλεση φάουλ του Λουσέρο στο 24ο λεπτό.

Στο 37' ο Μακέντα έκανε την προσπάθεια από την αριστερή πλευρά και το σουτ, όμως ο Γιαννακόπουλος με επέμβαση έδιωξε τη μπάλα και δύο λεπτά αργότερα ο Ιταλός πέτυχε το δεύτερο τέρμα του!

Μετά από εξαιρετική πάσα του Θεοχάρη, ο Μακέντα με πλασέ νίκησε τον Γιαννακόπουλο και έκανε το 3-0 στο 39ο λεπτό.

Έπεσε ο ρυθμός

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός μπήκε στο γήπεδο με περισσότερη ενέργεια, ωστόσο οι Πράσινοι διατήρησαν τα ηνία του αγώνα και ουσιαστικά έκαναν διαχείριση του σκορ.

Στο 51ο λεπτό ο Μακέντα απείλησε τον Παναιτωλικό με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο 61ο λεπτό ο Γκούγκα εκτέλεσε το φάουλ και ανάγκασε τον Κότσαρη σε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στο 68ο λεπτό ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε την προσπάθεια και ο Γιαννακόπουλος μάζεψε τη μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 69', όταν ο Μπάιροβιτς δεν μπόρεσε εξ΄επαφής να πάρει την κεφαλιά και να σκοράρει.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι, όμως είχε ανούσια κατοχή μπάλας και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην επίτευξη και τέταρτου τέρματος. Στο 81ο λεπτό ο Καμπετσής έκανε το σουτ, ο Γιαννακόπουλος έδιωξε τη μπάλα και ο Εμμανουηλίδης πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ έκανε το 4-0!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ4-0
Σκόρερ: 13' Χατζηγιοβάνης (πεν.), 19', 40' Μακέντα, 81' Εμμανουηλίδης
Κίτρινες κάρτες: 42' Χατζηθεοδωρίδης- 12' Άργκους
Κόκκινη κάρτα: -

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί Διαιτητές: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας)
Τέταρτος Διαιτητής:Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Κότσαρης, Χατζηθεοδωρίδης, Κολοβέτσιος, Θεοχάρης, Στάικος, Κάτσε, Τζανδάρης (76' Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης, Αρμενάκας (66' Εμμανουηλίδης), Μακέντα (79' Αθανασακόπουλος)

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μιχάι, Τσιγγάρας, Μάρκος (85' Μπελεβώνης), Λουσέρο, Μπαΐροβιτς, Ντουάρτε, Γκούγκα, Μανά (79' Παρράς), Τσοκάνης (66' Αμαράλ), Άργκους
Keywords
Τυχαία Θέματα