Ρους-Σάκκαρη 0-2: Πρόκριση στο… ρελαντί

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 6-4, 6-4 και πέρασε στον επόμενο γύρο του Mutua Madrid Open.   

Η 32χρονη Ολλανδή (Νο.107) που προερχόταν από τα προκριματικά, έχει βρεθεί πέντε φορές απέναντι στη Σάκκαρη, αλλά η τελευταία έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες. Αυτό ήταν το δεύτερο φετινό παιχνίδι της Ελληνίδας στο χώμα και αναζητά ρυθμό, προκειμένου να ξεπεράσει τη φάση των 16 που είναι το… ταβάνι της μέχρι τώρα. 

Η Σάκκαρη χρειάστηκε 38 λεπτά για να κατακτήσει το πρώτο σετ και να βάλει τις βάσεις

για την πρόκριση στις «32» του φημισμένου τουρνουά. Η Ρους άρχισε το παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της μέχρι το 3ο game. Παρόλα αυτά, η Σάκκαρη ισοφάρισε σε κάθε περίπτωση και στο 5ο game έκανε το πρώτο break, αυξάνοντας τη διαφορά της στο σκορ. Στη συνέχεια, η Σάκκαρη ολοκλήρωσε ιδανικά την πρώτη στροφή του αγώνα και έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-4).

Στο 2ο σετ, η Σάκκαρη έκανε νέο break και πήρε με δυσκολία το service game της, θέτοντας τις βάσεις της πρόκρισης από νωρίς. Η Ρους αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε, αλλά στο 5ο game η Σάκκαρη πήρε προβάδισμα και στη συνέχεια έκανε το 3o break της στον αγώνα, απέχοντας ένα μικρό βήμα μακριά από τη νίκη (5-3).

Παρά τις προσπάθειες της Ρους να παραμείνει στη διεκδίκηση της αναμέτρησης, η Μαρία κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά της και να κερδίσει το παιχνίδι, παίρνοντας μια σημαντική νίκη στη Μαδρίτη (6-4).

Keywords
Τυχαία Θέματα