Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν: Λίγοι προνομιούχοι κατάφεραν να τον νικήσουν!

Οι Καταλανοί βαδίζουν ολοταχώς για την κατάκτηση του 27ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους και το πρώτο μετά από “ξηρασία” τριών χρόνων, “γκρεμίζοντας” από την κορυφή τη “μισητή” Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μαζί με τη συμπολίτισσα της Ατλέτικο κατέκτησαν τη La Liga τα τελευταία τρία χρόνια.
Ο Γερμανός τερματοφύλακας πρόκειται να σπάσει αρκετά εντυπωσιακά ρεκόρ. Ο 30χρονος στάθηκε “βράχος” ανάμεσα στα δοκάρια για την ομάδα του Τσάβι αυτή τη σεζόν, δεχόμενος μόνο 9 γκολ σε 30 αγώνες

πρωταθλήματος, ενώ κράτησε 23 φορές ανέπαφη την εστία του.

Δεν ήταν πάντα ομαλά τα πράγματα για τον Τερ Στέγκεν από το 2014 που πήρε μεταγραφή από τη Γκλάντμπαχ. Ο Γερμανός διεθνής γκολκίπερ δέχτηκε πολλές φορές κριτική κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Βαρκελώνη, παρά την κατάκτηση του Champions League στην πρώτη του σεζόν με τον καταλανικό σύλλογο. Στην περίοδο που διανύουμε όμως, είδε την τύχη του να αλλάζει με απίστευτο τρόπο, αποστομώνοντας όλους τους επικριτές του με τις εμφανίσεις του.

Marc ter Stegen secures his 23rd clean sheet of the season, ties Claudio Bravo's all-time Barça record! #BarçaAtleti pic.twitter.com/9mfYI10ZaY

FC Barcelona (@FCBarcelona) April 23, 2023

Ο Τερ Στέγκεν βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει το ρεκόρ του Πετρ Τσεχ της Τσέλσι που δέχθηκε μόλις 15 γκολ σε μια σεζόν πρωταθλήματος το 2004-05. Είναι επίσης καθ’ οδόν για να σπάσει τα ρεκόρ της Ντεπορτίβο (1993-94) και της Ατλέτικο (2015-16) που δέχθηκαν μόνο 18 γκολ σε μια σεζόν 38 αγώνων στην Ισπανία.
Επιπλέον, ο Τερ Στέγκεν έχει ήδη ισοφαρίσει τα περισσότερα ματς με απαραβίαστη την εστία του στο πρωτάθλημα (23) που είχε ο Κλαούντιο Μπράβο τη σεζόν 2014-15 και χρειάζεται μόνο ένα ακόμη ματς χωρίς να δεχτεί γκολ για να σπάσει το ρεκόρ του συλλόγου. Έχει επίσης την ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ των περισσότερων ματς με απαραβίαστη εστία στο πρωτάθλημα στην Ισπανία, το οποίο κατέχει ο Πάκο Λιάνο της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με 26, τη σεζόν 1993-94.

Το απόλυτο ρεκόρ για τα λιγότερα γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα κατέχει με 15 η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά σε μια σεζόν 18 αγώνων. Έχοντας δεχτεί μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν μόνο 9 γκολ σε 30 αγώνες, ο Τερ Στέγκεν θα μπορούσε κάλλιστα να σπάσει και αυτό το ρεκόρ.
Οι επιδόσεις του Τερ Στέγκεν ήταν ένας βασικός παράγοντας στην πρόκληση του τίτλου της Μπαρτσελόνα αυτή τη σεζόν. Οι Καταλανοί βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ουσιαστικά κατακτήσει το πρωτάθλημα, με τη διαφορά ασφαλείας που απέκτησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα