Ρούνεϊ για Μουρίνιο : “Δεν τον ενδιέφεραν οι ακαδημίες”

Με δηλώσεις του στην εκπομπή Monday night Football ο Γουέιν Ρούνεϊ ρωτήθηκε και απάντησε για τον προπονητή Ζοζέ Μουρίνιο στην συνύπαρξη των δύο στην Γιουνάιτεντ.

Ο Ρούνεϊ ήταν αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρώτη σεζόν του Μουρίνιο στον σύλλογο και συνδετικός κρίκος των ακαδημιών με την πρώτη ομάδα, έναν ρόλο που του είχε αναθέσει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

“Η απόσταση των ακαδημιών από την πρώτη ομάδα και κυρίως τον μάνατζέρ της, στην εποχή Μουρίνιο,

ήταν τεράστια. Για αυτόν ήταν σαν να μην υπάρχουν. Αν σκεφτούμε την σχέση που υπήρχε με τον Σερ Άλεξ για 26 χρονια και από αυτό να πας στο να μην μπορείς καν να δεις την πρώτη ομάδα από κοντά, είναι σαν να πήρε διαζύγιο η πρώτη ομάδα με τις ακαδημίες” είπε ο Ρούνεϊ.

Παράλληλα εξέπληξε και τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ με την αποψή του, για την καριέρα του στην Γιουνάιτεντ.

“Μου άρεσε να παίζω πίσω από τον Τέβες, τον Φαν Πέρσι, τον Φαν Νίστελροϊ αλλά στις δύο σεζόν που έπαιξα εννιάρι, δεν είχαμε καθαρό φορ και ήταν οι καλύτερες μου στο σκοράρισμα. Όταν δεν είχα συμμετοχή στο παιχνίδι, πάντα γυρνούσα για να κάνω ενα τάκλιν σε έναν αντίπαλο μπακ απλά για να συμμετέχω. Νομίζω ότι έπαιζα καλύτερα όταν ήμουν εννιάρι αλλά όταν έπαιζα πιο πίσω ένιωθα ότι μπορώ να βοηθήσω σε περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι”.

Ο Ρούνεϊ όταν αποχώρησαν Τέβες και Κριστιάνο Ρονάλντο από την Γιουνάιτεντ, πέτυχε 34 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης της σεζόν από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρούνεϊ, Μουρίνιο, “Δεν,rounei, mourinio, “den