Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε και Euroleague υπόγραψαν την «Αρχή των Αθηνών» (photos)

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Φενέρμπαχτσε και η Euroleague υπόγραψαν στην ισπανική πρωτεύουσα την «Αρχή των Αθηνών», έπειτα από πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ορτέγα, Μπερτομέου, Πέρεθ και Μπαλαμπάν, στο πάνελ υπογραφών.

Η «Αρχή των Αθηνών», αφορά την προσπάθεια των ανθρώπων του αθλητισμού για να νικηθούν τα σύνορα και οι διακρίσεις.

Το παρών στην τελετή υπογραφής έδωσε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ, ο επικεφαλής της Euroleague
Τζόρντι Μπερτομέου, ο αντιπρόεδρος της Φενέρ Οζάν Μπαλαμπάν, ο Στέφεν Ορτέγα εκ μέρους του Χάρβαρντ και ο Κριστιάν Καρεμπέ εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό.

Οι δηλώσεις των παρόντων στο πάνελ:

Φλορεντίνο Πέρεθ: «Σεβόμαστε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του κ. Μαρινάκη, για την “Αρχή των Αθηνών” και θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να εξαπλωθεί παντού το μήνυμα, το οποίο θέλει να περάσει αυτό η πρωτοβουλία».

Καρεμπέ, Βερνίκος και Πέρεθ.

Τζόρντι Μπερτομέου: «Ο αθλητισμός δεν χωρίζεται σε σπορ. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε, πατώντας επάνω στην “Αρχή των Αθηνών”, για να καταργήσουμε τις διακρίσεις και μέσω του αθλητισμού, να ενώσουμε τους λαούς».

Στέφεν Ορτέγα: «Ευχαριστώ θερμά την Ευρωλίγκα, τον κ. Φλορεντίνο Πέρεθ και τον κ. Οζάν Μπαλαμπάν για τη στήριξή τους, καθώς και τον κ. Καρεμπέ, ο οποίος είναι πάντα δίπλα μας, από την αρχή. Θα ήθελα, όμως, ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τον ηγέτη του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, χωρίς την αρωγή και την προσπάθεια του οποίου, δεν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε αυτό το συνέδριο, λίγους μήνες νωρίτερα και να υπογράψουμε αυτή τη σπουδαία “Αρχή των Αθηνών”, προκειμένου να στείλουμε το μήνυμα για την ενότητα, μέσω του αθλητισμού».

Κριστιάν Καρεμπέ: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι, ως οργανισμός στον Ολυμπιακό, που η προσπάθειά μας αυτή, με το Πανεπιστήμιο του Harvard, αγκαλιάζεται από τον κόσμο του αθλητισμού. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Φενερμπαχτσέ και φυσικά η ίδια η Ευρωλίγκα είναι τεράστιοι οργανισμοί και βλέπουμε ότι στέκονται δίπλα στην πρωτοβουλία του κ. Μαρινάκη, για να κάνουμε τον αθλητισμό το “όχημα” που θα οδηγήσει προς ένα καλύτερο αύριο, για τους λαούς της γης».
Keywords
Τυχαία Θέματα