Τρίποντο ανάσας για τη Λαμία

Νίκη ανάσα πήρε η Λαμία στην προσπάθειά της να αποφύγει την αίσθηση του φόβου στα κάτω στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Τεννέ δεν κλείστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, και ευτύχησε να σκοράρει δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο βυθίζοντας ακόμα περισσότερο τον Πλατανιά στην μη αναστρέψιμη – πλέον – πορεία του προς την Φούτμπολ Λιγκ.

Η τύχη βοήθησε τους φιλοξενούμενους με το αυτογκολ του Στάμου στο 62ο λεπτό όμως ήταν εκεί όπου κάθε άλλο παρά κλείστηκαν στην αμφίρροπη εξέλιξη του ματς, δείχνοντας πως ήθελαν
και μπόρεσαν να πάρουν κάτι παραπάνω από ένα θετικό αποτέλεσμα στα Χανιά.

Με σύστημα 3-5-2, ξεκίνησε η ομάδα του Τεννέ. Σαφής η πρόθεση να βγάλει ψηλά στο γήπεδο το ανασταλτικό της ύφος.

Τερματοφύλακας ο Παπαδόπουλος. Στην άμυνα δεξιά ο Ασίγκμπα, αριστερά ο Μπεν Τζέμια και στο κέντρο ο Αναστασιάδης. Στα χαφ δεξιά ο Βασιλαντωνόπουλος, αριστερά ο Παντελιάδης και στο κέντρο οι Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος και Πίτι. Στην επίθεση οι Κόστα Βιάνα και Μπούτνικ.

Με σύστημα 4-2-3-1 και όρεξη να κλείσει χώρους στους αντιπάλους της η ομάδα του Χατζηνικολάου.

Απόντος του Πετρόπουλου το δόγμα βασίστηκε περισσότερο στην ταχύτητα και τη διάθεση να τρέξουν οι προωθημένοι των γηπεδούχων στους ανοιχτούς χώρους.

Τερματοφύλακας ο Κλιάιτς. Στην άμυνα δεξί μπακ ο Ουές, αριστερά ο Πλιάτσικα και στα στόπερ οι Καρυπίδης-Στάμου. Αμυντικά χαφ οι Δημούτσος και Μάλσα. Στο άξονα Ουντότζι, δεξιά ο Νίλι και αριστερά ο Ενσικουλού. Μοναδικός προωθημένος για τους γηπεδούχους ο Κασάλιτσα.

Στη διάθεση της Κρητικής ομάδας να πιέσει, κυρίως από τα πλάγια, η Λαμία απάντησε αναζητώντας τα πόδια του Πίτι. Ο έμπειρος Ισπανός βρήκε μια ευκαιρία να απειλήσει με σέντρα – σουτ στο 14ο λεπτό που δυσκόλεψε αρκετά τον Σέρβο Κλιάϊτς να απομακρύνει.

Αυτό, πάντως, που έβλεπε ο Τεννές δεν του άρεσε σπεύδοντας νωρίς – νωρίς να το τροποποιήσει με την είσοδο του Ακόστα αντί του Μπεν Τζέμια και το σύστημα στο κλασσικό 4-3-3.

Σε πρώτη φάση αυτό μάλλον άνοιξε παρά έκλεισε τους χώρους στους γηπεδούχους. Ειδικά ο Νίλι έγινε πιο επικίνδυνος δημιουργώντας αρκετές μεταβιβάσεις στην αντίπαλη άμυνα.

Ο Ισπανός πάντως πρωταγωνίστησε στην σπουδαιότερη φάση του πρώτου μέρους όταν στο 33’ πήρε ωραία μπαλιά από τον Ουντότζι σε θέση μέσα αριστερά, αλλά το πλασέ αποκρούστηκε από τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Η επανάληψη δεν ξεκίνησε με κάτι ανατρεπτικό. Στο ίδιο επίπεδο το άγχος του Πλατανιά, αφού ο χρόνος σε άλλο ένα ματς κυλούσε εις βάρος του.

Η Λαμία κράτησε ψηλά τις γραμμές και απειλήθηκε για πρώτη φορά στην επανάληψη στο 53’ όταν και πάλι ο Νίλι πλαγιοκόπησε αποφεύγοντας τον Παντελιάδη από τα δεξιά, όμως το σουτ αποκρούστηκε από τον Παπαδόπουλο.

Νωρίτερα, ο Ουντόντζι λόγω τραυματισμού αποχώρησε δίνοντας τη θέση του στον Μαυροβούνιο Στόϊτσεφ.
Η πρώτη καλή φάση των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 55ο όταν ο Μπούτνικ πήρε την κεφαλιά σε σέντρα του Ακόστα, αναγκάζοντας τον Κλιάϊτς σε μια αποτελεσματική επέμβαση έχοντας πάντως και τον ήλιο κατάματα…

Σαν σε καρμπόν τρία λεπτά αργότερα ο Ουκρανός απείλησε εκ νέου την εστία της πρώην ομάδας του, έπειτα από σέντρα του Μπλάζιτς και γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι που εξουδετέρωσε ο Κλιάϊτς.

Για να έρθει στο 62’ αυτό που λένε.. όπου «φτωχός» (βαθμολογικά τουλάχιστον, για να μην παρεξηγούμαστε) και η μοίρα του.

Η κίνηση του Βασιλαντονώπουλου από τα δεξιά έφερε απειλητικά τη μπάλα παράλληλα προς την εστία του Κλιάϊτς. Η σέντρα βρήκε στο πόδι του Στάμου και διαγράφοντας μια περίπου σαδιστική πορεία διαγώνια προς τα δίχτυα. Ένα γκολ ανακούφισης για την ομάδα της Φθιώτιδας μετά από 366 λεπτά στην Σούπερ Λίγκα (το τελευταίο πριν από ένα μήνα επί του Ατρόμητου).

Το 0-1 παραλίγο να γίνει 0-2 στο επόμενο 3λεπτο όμως ούτε το μακρινό σουτ του Πεντελιάδη βρήκε στόχο, ούτε ο Βάντερσον ολοκλήρωσε αποτελεσματικά την ατομική του ενέργεια απέναντι στον Κλιάϊτς.

Η Λαμία πάντως συνέχισε στον ίδιο ρυθμό – και σιγά μην το άφηνε έτσι ο έμπειρος Τεννές – βλέποντας τον Πλατανιά να συνειδητοποιεί ίσως νωρίτερα του πρέποντος την ιδέα άλλης μιας βαθμολογικής απώλειας.

Μετά από ένα δεκάλεπτο μούδιασμα ο Στόϊτσεφ έβγαλε σφυγμό με σουτ λίγο έξω από τα γκολπόστ της Λαμίας.

Ως ένεση ανασύνταξης για τους γηπεδούχος αυτό ήταν και το εφαλτήριο για ένα ματς, πάνω – κάτω..

Καλή φάση για τους φιλοξενούμενους στο 75’ όταν ο Αναστασόπουλος πέρασε στον Τσούκαλο αλλά ο αυτός με το μπάσιμό του χάθηκε στην ουσία μένοντας με την μπάλα στα πόδια καθώς ο Κλιάϊτς του έκλεισε το «φως» προς την εστία.

Μικρό το κακό για τους φιλοξενούμενους.. Η ροή του αγώνα δεν μπορούσε να ξεφύγει από την μοίρα του. Η Λαμία έφτασε στο «σφράγισμα» της νίκης στο 78ο λεπτό όταν ο Μπλάζιτς ελίχθηκε από θέση μέσα δεξιά και πλάσαρε όμορφα στην απέναντι γωνία του Κλιάϊτς.
Ένα πραγματικά ωραίο γκολ, το 2ο του Σέρβου στο φετινό πρωτάθλημα μετά από εκείνο τον περασμένο Οκτώβριο επί του Πανιωνίου στη Λαμία.

Ο Πλατανιάς βρήκε οξυγόνο μέσα στην αγωνιστική του δύσπνοια στο 85’ όταν από σέντρα του Δημούτσου από τα δεξιά, ο Γκρζέλτσακ «τρύπωσε» στο δεύτερο δοκάρι, ο Παπαδόπουλος δεν εκτίμησε σωστά την χροιά της μπάλας πέφτοντας πάνω στον αντίπαλο επιθετικό.

Ο διαιτητής Κουτσιαύτης έδειξε το σημείο του πέναλτι κι από εκεί λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ενσικουλού μείωσε στο 1-2! Μια εξέλιξη που τόνωσε το ενδιαφέρον του αγώνα σε συνδυασμό με το ρίσκο που αποφάσισε ο Χατζηνικολάου στο φινάλε της αναμέτρησης.

Ποιος όμως να βρει το κουράγιο για μια τέτοια ανατροπή; Το χειρότερο για τον Πλατανιά είναι πως εξατμίζονται απελπιστικά οι ελπίδες αποφυγής του μοιραίου! Εάν βέβαια υποθέσουμε πως κάτι υπάρχει ακόμα.

Η Λαμία με την δεύτερη εκτός έδρας νίκη, μετά από αυτή τον περασμένο Αύγουστο (!) στην Τρίπολη, πήρε βαθιές ανάσες.

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου) : Κλιάϊτς, Ουές (80’ Γκρζέλτσακ), Πλιάτσικας, Καρυπίδης, Στάμου, Δημούτσος, Μάλσα, Ουντόντζι (51’ Στόϊτσεφ), Νιλί, Ενσικουλού, Κασάλιτσα

Λαμιά (Μπάμπης Τεννές) : Παπαδόπουλος, Μπεντζέμια (23’ Ακόστα), Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασόπουλος, Πίτι, Κόστα Βιάνα, Μπούτνικ (68’ Τσούκαλος), Βάντερσον (82’ Καραγιάννης)
Keywords
Τυχαία Θέματα