Ρ. Λουτσέσκου «Σεβασμός, αυτοπεποίθηση και πίστη για την πρόκριση»


Τη σκυτάλη των τοποθετήσεων για την επικείμενη αναμέτρηση της ομάδας του με τη Βασιλεία πήρε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός παρουσιάστηκε πολύ προσεκτικός στις τοποθετήσεις του, μιλώντας για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ, την απουσία του Μπίσεσβαρ αλλά και για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ελβετική ομάδα, επιδεικνύοντας σεβασμό, αυτογνωσία αλλά και αυτοπεποίθηση. Πιο συγκεκριμένα, όλα όσα δήλωσε, ξεκινώντας από το αν συμμερίζεται το ... δόγμα πως ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει: «Δεν είναι ακριβώς έτσι …. Εχουμε ένα ισχυρό γκρουπ
παικτών, παίκτες με μεγάλη θέληση να παίξουν σε τέτοια παιχνίδια. Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές, μπορεί και όχι».

- Είχατε δηλώσει, πριν από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Βασιλείας, πως θα έρθετε εδώ για τη νίκη. Εχει αλλάξει κάτι;

«Είπα ξεκάθαρα πως σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Σεβόμαστε τη Βασιλεία, τους παίκτες, την ιστορία της, την εμπειρία τους, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και ήρθαμε εδώ να κερδίσουμε παίζοντας το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Η Βασιλεία ήταν το φαβορί όταν έγινε η κλήρωση. Εμείς δείξαμε στο πρώτο παιχνίδι τι μπορούμε να καταφέρουμε και ήρθαμε να πάρουμε την πρόκριση».

- Ο Αλεξάνταρ Φράι δήλωσε λίγο πριν από εσάς πως η ομάδα σας είναι το φαβορί …

«Πρώτα από όλα υπάρχουν παιχνίδια που προσπαθεί να κάνει ο καθένας. Δεν βρίσκομαι εδώ για να απαντήσω σε δήλωση κάποιου άλλου. Ημουν δίκιος και ευθύς από την πρώτη στιγμή, Ηρθαμε να εφαρμόσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και να προκριθούμε. Η Βασιλεία είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα και γεγονός πως κερδίσαμε στη Θεσσαλονίκη είναι αποτέλεσμα της καλής μας απόδοσης».

- Πόσο διαφορετική είναι η Βασιλεία που είδε κόντρα στην Ξαμάξ;

«Ο τρόπος του παιχνιδιού παραμένει ο ίδιος. Δεν υπήρχε χρόνος να αλλάξει κάτι σημαντικό. Για τη Βασιλεία είναι το τέταρτο παιχνίδι σε λίγες ημέρες. Η κατάσταση της ομάδας είναι ίδια. Εχουν κάποια προβλήματα τακτικά, όπως και στη φυσική κατάσταση και αυτός είναι ο λόγος που αλλάχτηκε ο προπονητής. Κοιτάμε εμείς το δικό μας παιχνίδι να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά και να αντιδράσουμε σύντομα και γρήγορα σε όσα λάθη γίνουν για να μην τα εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος. Εχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε ωραία πράγματα και να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο ακόμα και αν είμαστε νέοι σε αυτή την διοργάνωση».

- Σας προβληματίζει το ότι δεν έχετε πολλές επίσημες αγωνιστικές παραστάσεις ως τώρα;

«Σε τέτοιου είδους καταστάσεις υπάρχει αποφασιστικότητα και η θέληση. Δεν θα παίξει ρόλο η έλλειψη ρυθμού».

- Ηταν επαρκής ο χρόνος ανάμεσα στους δυο αγώνες για να δουλέψετε πάνω σε αδυναμίες που είδατε στην Τούμπα;

«Η Βασιλεία είχε δύο ευκαιρίες στο παιχνίδι της Τούμπας. Αυτές μπορούν να θεωρηθούν και φυσιολογικές με την ποιότητα που διαθέτει. Το πιο σημαντικό είναι να αντιδράσουμε και να πιέσουμε τους αντιπάλους μας. Είχαν δύο ευκαιρίες, είχαμε περισσότερες. Για αύριο, δεν ξέρω τι θα γίνει στο γήπεδο, υπάρχουν φιλοδοξίες και από τις δύο ομάδες. Είναι ξεκάθαρο πως στη Βασιλεία είναι μεγαλύτερη η πίεση να παίξει στο Champions League. Εμείς τώρα ξεκινάμε το ταξίδι μας. Εχουμε την οργάνωσή μας, ξέρουμε πως θα συμπεριφερθούμε. Ερχόμαστε από μία περίοδο με ένα μεγάλο σερί νικών κάτι που μας δίνει αυτοπεποίθησή. Ξαναλέω όμως υπάρχει σεβασμός στη Βασιλεία, όμως και μεγάλη πίστη για την πρόκριση».
Keywords
Τυχαία Θέματα