Έτοιμη για ...σεντόνι!

Στην ...πρόβα Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Πρωταθλήτρια Τουρκίας Γαλατάσαραϊ, η ΑΕΚ είχε θετική εικόνα και επικράτησε 3-2 του τούρκικου συλλόγου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Καλό ποδόσφαιρο από την Ένωση στο δεύτερο μέρος, με σωστή αγωνιστική συμπεριφορά και επιθετική ανάπτυξη από τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη. Μικρός προβληματισμός για την αμυντική αντίδραση των "κιτρινόμαυρων" στις στημένες φάσεις. Τα γκολ
της Ένωσης πέτυχαν οι Λιβάϊα, Μπακασέτας και Μάνταλος, ο Μαϊκόν σκόραρε τα δύο τέρματα της Γαλατασαράϊ. Ντεμπούτο για Άλεφ και Πόνσε.

Τα πλάνα του Ουζουνίδη

Δέκα παίκτες από το περσινό ρόστερ της ΑΕΚ και ένα μεταγραφικό απόκτημα επιλέχθηκαν από τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο βασικό σχήμα της Ένωσης για το φιλικό ματς με τη Γαλατασαράι. Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε την εστία των Πρωταθλητών Ελλάδας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Λαμπρόπουλος και Οικονόμου, ενώ στις πτέρυγες έπαιξαν οι Μπακάκης (δεξιά) και Λόπες (αριστερά). Κεντρικά χαφ ήταν οι Γαλανόπουλος και Σιμόες, στα άκρα έπαιξαν οι Μπακασέτας (δεξιά) και Μάνταλος (αριστερά), ενώ πίσω από τον προωθημένο Λιβάϊα αγωνίστηκε ο Κλωναρίδης.

Άνοιξε ...λογαριασμό

Μόλις στο 2ο λεπτό, η ΑΕΚ είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο ματς, ωστόσο το δυνατό σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή, πέρασε λίγο έξω από την εστία της Γαλατασαράι. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την Ένωση με κεφαλιά του Μαϊκόν στο 9ο λεπτό, ωστόσο ο Μπάρκας ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 22ο λεπτό, οι Τούρκοι άνοιξαν το σκορ με τον Μαϊκόν. Ο Ινάν εκτέλεσε το φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, οι παίκτες του Δικέφαλου έχασαν τα μαρκαρίσματα και ο ποδοσφαιριστής του τούρκικου συλλόγου δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση στο γήπεδο, έχασε ευκαιρία στο 31ο λεπτό με δυνατό και άστοχο σουτ του Μπακασέτα και βρήκε τον τρόπο για να ισοφαρίσει τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο 35' ο Κλωναρίδης έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια και την κούρσα από τη δεξιά πλευρά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Λιβάϊα και ο Κροάτης επιθετικός με σουτ, νίκησε τον Τσιπέ και ισοφάρισε για το Δικέφαλο. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ της Ένωσης στο στάδιο της προετοιμασίας.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το τέμπο τους, συνέχισαν να πιέζουν τους Τούρκους και έχασαν άλλη μια ευκαιρία στο 44ο λεπτό. Ο Μάνταλος έκανε την κάθετη πάσα για τον Κλωναρίδη, όμως ο Τσιπέ έκανε την έξοδο και πρόλαβε τον ομογενή επιθετικό.

Οδηγός πρόκρισης!

Με δυναμικό τρόπο μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Δικέφαλος και κατάφερε να επιβάλλει το παιχνίδι της. Καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο από τους "κιτρινόμαυρους", ουσία στην τελική προσπάθεια και σωστή αγωνιστική συμπεριφορά στο μεγαλύτερο μέρος του δευτερου ημιχρόνου που μοιάζει με οδηγό ...πρόκρισης για την ΑΕΚ. Παράλληλα ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής στο δευτερο μέρος και στους Μπογέ, Πόνσε και Άλεφ.

Ο Δικέφαλος έχασε στο 49' σημαντική ευκαιρία με τον Μπακασέτα και μετά από δύο λεπτά πήρε ...κεφάλι στο σκορ. Η άμυνα της Γαλατασαράι δεν αντέδρασε σωστά, ο Σιμόες πάσαρε στον Μπακασέτα και ο Έλληνας επιθετικός με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 2-1. Η Ένωση παρέμεινε κυρίαρχη στο παιχνίδι και στο 56ο λεπτό σκόραρε και τρίτο τέρμα. Το πιο όμορφο της βραδιάς με τον Μάνταλο! Ο αρχηγός της ΑΕΚ με απευθείας εκτέλεση φάουλ άφησε ...άγαλμα τον Τσιπέ και σκόραρε το τρίτο τέρμα των Πρωταθλητών Ελλάδας. Στο 61' ακυρώθηκε το γκολ που πέτυχε ο Μπακασέτας, καθώς ο Μάνταλος υποδείχθηκε οφσάιντ.

Η Γαλατασαράι μείωσε σε 3-2 με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Μαϊκόν στο 67', ενώ στο 69ο λεπτό οι Τούρκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Αϊγκούν, ο οποίος ανάγκασε τον Μπάρκα σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 70' ο Τσιπέ πρόλαβε τον Πόνσε και έδιωξε τη μπάλα μετά από προσπάθεια του Αργεντινού, στο 74' ο Μάνταλος δεν κατάφερε να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, καθώς ήταν άστοχο το σουτ που επιχείρησε, ενώ στο 80' οι Τούρκοι είχαν τη δική τους καλή στιγμή με τον Γκουμούς. Στο 84' ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, όταν ο Πόνσε έκανε το γύρισμα και ο Γιακουμάκης δεν κατάφερε να κάνει την προβολή.

ΑΕΚ - Γαλατασαράι 3-2 (35' Λιβάϊα, 51' Μπακασέτας, 56' Μάνταλος - 22', 67' Μαϊκόν, )

Διαιτητής: Αθ. Τζήλος

Κάρτες: 26' Μπελχαντά, 41' Μαϊκόν

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (82' Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Οικονόμου (64' Τσόσιτς, Λόπες (64' Χουλτ), Σιμόες (82' Μοράν), Γαλανόπουλος (64' Μπογέ), Μπακασέτας (82' Αλμπάνης), Μάνταλος (82' Γιακουμάκης), Κλωναρίδης( 64' Πόνσε), Λιβάϊα (72' Άλεφ).

Γαλατασαράι (Φατίχ Τερίμ): Τσιπέ, Μαϊκόν, Αζίζ, Ινάν, Μπελχαντά, Γκομίς, Ονιεκούρου, Κάρολ, Ροντρίγκες, Ρέγκες, Ναγκατόμο.

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης:

Live Blog AEK - Γαλατασαράι
Keywords
Τυχαία Θέματα