Πρώτος ξανά (video)

Μάριν και Ανσαριφάρντ πέτυχαν τα δύο τέρματα στο ντεμπούτο των Γκαρθία και Μιραλάς στο πρωτάθλημα, με τους ερυθρόλευκους να φτάνουν στους 38 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με 37.

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!
Με διάθεση και τρεξίματα στο πρώτο μέρος οι Πειραιώτες, έριξαν ρυθμούς στο μεγαλύτερο διάστημα του β' μέρους, χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα από τη Λαμία.

Στους
16 πόντους και στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη και την Κέρκυρα παρέμεινε η ομάδα του Τεννέ.

Τα προπονητικά πλάνα

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Γκαρθία, με την μπροστινή τετράδα πάντως (Μάριν, Φορτούνης, Μιραλάς, Ανσαριφάρντ) να αλλάζει συνεχώς θέσεις. Ο Προτό ήταν στο τέρμα, οι Κούτρης, Ένγκελς, Μποτία και Φιγκέιρας έπαιξαν στην άμυνα, ενώ οι Ζιλέ και Ρομαό έτρεξαν στα χαφ.

Το 4-2-3-1 επέλεξε ο Μπάμπης Τεννές για τη Λαμία, με τον Παπαδόπουλο κάτω από την εστία και τους Παντελιάδη, Αναστασιάδη, Κουκόλη και Ασίγκμπα αμυντική τετράδα. Αναστασόπουλος και Μπλάζιτς ήταν το δίδυμο στο κέντρο, με την τριάδα των Ακόστα, Πίτι και Βασιλαντωνόπουλου, να κινείται πίσω από τον Βάντερσον.

Το ματς

Η Λαμία άντεξε για εννιά λεπτά. Στην πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη στιγμή, ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα και άνοιξε το σκορ με τον Μάριν. Προηγήθηκε εξαιρετική κάθετη πάσα του Φορτούνη, ο Γερμανός βγήκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο και έσκαψε υπέροχα την μπάλα για να γράψει το 1-0.

Από εκεί και πέρα, το ματς απέκτησε γνώριμη μορφή για τα εντός έδρας του Ολυμπιακού με πιο αδύναμους αντιπάλους. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή και η ομάδα του Τεννέ προσπαθούσε να κάνει κάποια κλεψίματα προκειμένου να παίξει γρήγορα την κόντρα.

Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε ενώ χωρίς να φτιάξει πολλές ευκαιρίες, έφτασε στο 2-0 στο 37'. Ο Αναστασόπουλος έπαιξε με τη "φωτιά" έξω από την περιοχή, ο Ζιλέ πίεσε και έκλεψε, για να δώσει έτοιμο γκολ στον Ανσαριφάρντ που διαμόρφωσε το 2-0 του πρώτου μέρους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με... μανία στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν δύο πολύ καλές στιγμές. Ο Μάριν έδωσε έτοιμο γκολ στον Φορτούνη στο 47' με τον Έλληνα μέσο να χάνει μοναδική ευκαιρία, ενώ αμέσως μετά, ο Ανσαριφάρντ αστόχησε από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή.

Ο Ολυμπιακός έριξε ρυθμούς από εκεί και πέρα, με τη Λαμία να βρίσκει χώρο για να βγει μπροστά και να απειλήσει τον Προτό. Οι κεφαλιές των Βουό και Αναστασιάδη μέσα σε ένα δίλεπτο δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, ενώ το σουτ του Πίτι στο 69', κατέληξε στην αγκαλιά του Προτό.

Ο Πάρντο που πέρασε στη θέση του Μιραλάς στο 70', έδωσε μια πνοή στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, ωστόσο από τις λιγοστές στιγμές που δημιούργησαν οι ερυθρόλευκοι μέχρι το τέλος, δεν προέκυψε αξιόλογη ευκαιρία.

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Μάριν, Φορτούνης (81’ Σεμπά), Μιραλάς (70’ Πάρντο), Ανσαριφάρντ (85’ Τζούρτζεβιτς).

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης, Κουκόλης (72’ Ορτέγκα), Παντελιάδης, Ασίγκμπα, Αναστασόπουλος (51’ Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Ακόστα (53’ Βουό), Βάρντερσον, Πίτι.
Keywords
Τυχαία Θέματα