Έτσι είναι το ποδόσφαιρο

Δείγμα της νοοτροπίας που χτίζεται στο Περιστέρι είναι η αντίδραση όλων μετά το τέλος του αγώνα όταν με τους παλμούς ακόμα σε υψηλό ρυθμό έλεγαν πως «έτσι είναι το ποδόσφαιρο.» Είναι σχεδόν αφύσικο για μια ομάδα να συμπληρώνει πέντε μήνες επίσημων αγώνων μόνο με θετικά αποτελέσματα.

Και λέω αποτελέσματα διότι και η εμφάνιση απέναντι στον Παναιτωλικό ήταν πολύ καλή δεδομένων των συνθηκών. Ο Ατρόμητος είχε παίξει ματς Δευτέρα (εκτός
έδρας με Απόλλωνα) και Πέμπτη κύπελλο με Αστέρα Τρίπολης. Την ίδια ώρα ο Παναιτωλικός είχε παίξει Σάββατο και Τρίτη με ΑΕΚ για πρωτάθλημα και κύπελλο αντίστοιχα (αδιάφορος στο κύπελλο).

Αυτό σήμαινε έξτρα κόπωση για τους Περιστεριώτες οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποίησαν αυτή τη δικαιολογία για την ήττα. Λίγο πριν το super flash με τον Νταμίρ Κάναντι δευτερόλεπτα μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Αυστριακός μου έλεγε ότι έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι με τη μπάλα να μην μπαίνει μέσα. Στάθηκε σε μια δυο διαιτητικές αποφάσεις, αλλά δεν έμεινε ούτε σε αυτή τη δικαιολογία.

Τι να πει κανείς για τον υπέροχο Δημήτρη Κυριακίδη; Ο διεθνής πορτιέρε σε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις ήταν ο MVP της αναμέτρησης κρατώντας το μηδέν στην εστία του και έχοντας στο ενεργητικό του τρεις από τις καλύτερες αποκρούσεις της σεζόν. Στο φάουλ του Ουάρντα στο Γ, στο πέναλτι του Ουάρντα αλλά και στην κεφαλιά του Βασιλακάκη.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει χίλιες δυο δικαιολογίες στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ατρόμητου για την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα. Ωστόσο ο Κάναντι και οι παίκτες του διάλεξαν τον δρόμο της δουλειάς. Της δουλειάς που χρειάζεται για την πολύ δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί. Όπως γράφαμε στο προηγούμενο blog ο Ατρόμητος ακόμα δεν έχει πετύχει τίποτα πέρα από το να εντυπωσιάζει την φίλαθλη Ελλάδα.

Θα χρειαστεί όμως να ανοίξει περισσότερο το ροτέισον, αλλά και να αποκτηθεί άμεσα παίκτης επιθετικός διότι ήταν μια από τις ελάχιστες φετινές ανορθογραφίες η χρησιμοποίηση του Καρασαλίδη ως επιθετικού, μιας και στον πάγκο δεν υπήρχε άλλος φορ που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανατροπή του σκορ.
Keywords
Τυχαία Θέματα